Mitä maksaa soittaa Jenkeistä Suomeen?

Puhelut ovat tärkeä tapa pitää yhteyttä ulkomailta. Wifi-puheluilla voit soittaa vaikka Intiasta kotimaan puheluiden hinnalla!

Teksti: Hanna Kangasniemi Kuva: Sonja Simpanen ja iStock

”Reissaan Euroopan ulkopuolella noin 2−3 kuukautta vuodessa. Käyn yleensä Intiassa joogaamassa ja esimerkiksi siskoni luona Yhdysvalloissa. Yhteyttä pidän silloin WhatsAppilla, Telegramilla ja Messengerillä ja Wifi-yhteydet ovat tärkeitä. Skypetän vain harvoin”, kertoo Anni Lehmijoki, 28, KTM ja astangajoogaohjaaja.

”Suurin syy siihen, etten soita läheisilleni maailmalta, on puheluiden hinnat. Jos hinnat olisivat edullisempia, voisin soittaa säännöllisesti, jopa päivittäin”, Lehmijoki sanoo.

Entä jos puhelu Intiasta maksaisi saman kuin kotimaassa?

Usein kuulumiset maailmalta jäävät soittamatta, koska puhelut ovat Euroopan ulkopuolelta kalliita tai koetaan sellaisiksi. Kalliit ja ennalta-arvaamattoman hintaiset puhelumaksut on kuitenkin mahdollista välttää, kun soittaa wifi-puheluita.

Wifi-puhelu on samanhintainen kuin kotimaan puhelut, vaikka sen soittaisi missä tahansa ulkomailla. Puhelin pitää vain olla wifi-verkossa. Tämä onnistuu esimerkiksi hotellissa, kahvilassa tai missä tahansa, missä pystyy kirjautumaan langattomaan verkkoon.

Monille tuttu tapa soittaa wifi-puheluita on WhatsApp-puhelut, mutta silloin pitää tietää, että myös vastapuolella on sovellus käytössään.

Kun soittaa wifi-puheluita tai lähettää wifi-viestejä, puheluiden ja viestien toisella osapuolella ei tarvitse olla wifi-puheluita aktivoituna tai mitään erillistä palvelua tai sovellusta asennettuna. Vastaanottajalle puhelut näyttäytyvät normaaleina puheluina ja viesteinä. Wifi-puhelun vastaanottaminen ei myöskään maksa mitään.

Wifi-puhelut ja tekstiviestit veloitetaan Elisan liittymässä normaalihinnaston mukaisesti myös ulkomailla. Jos liittymässä on rajattomasti kotimaan puheluita tekstiviestejä, se sisältää myös Wifi-puhelut ja -tekstiviestit. Elisan Wifi-puhelut saa Elisan 4G-liittymään ja tiettyihin puhelinmalleihin.

Tilaa Wifi-puhelu liittymääsi

Lue lisää Wifi-puheluista.