WiFi- ja 4G-puhelut

Elisan WiFi-puhelulla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita omalla matkapuhelinliittymälläsi laajakaistan WiFi-verkkoa käyttäen, kotona ja vaikka kaukomailla. Elisan 4G-puheluilla puolestaan soitat puheluita 4G-verkossa. WiFi- ja 4G-puhelut veloitetaan liittymän normaalin puheluhinnaston mukaisesti.

WiFi-puheluiden (VoWiFi, Voice over WiFi) hyödyt

 • Apua kuuluvuusongelmiin.
  WiFi-puhelu parantaa puheluiden kuuluvuutta sellaisissa rakennuksissa, joissa matkapuhelinverkon kuuluvuus sisätiloissa on heikko. Tarvitset vain toimivan WLAN-verkon, johon puhelin voi kytkeytyä.

 • Edullisia puheluita kaukomailla.
  WiFi-puhelulla voit soittaa ja vastaanottaa kotimaan hintaisia puheluita missä tahansa ulkomailla, kun puhelimesi on WiFi-verkossa, esimerkiksi hotellissa, kahvilassa jne. Tämä on selvää säästöä verrattuna roaming-hintoihin Euroopan ulkopuolella matkustaessasi. Huomioi, puhelut ulkomaisiin puhelinnumeroihin veloitetaan ulkomaanpuheluhinnaston mukaisesti. Esim. soittaessasi WiFi-puhelua Saksasta saksalaiseen numeroon veloitamme puhelun  ulkomaanpuheluhinnaston mukaisesti.

4G-puheluiden (VoLTE, Voice over LTE) hyödyt

 • Puhelin pysyy 4G-verkossa puhelun aikana. Näin voit käyttää nopeaa 4G-datayhteyttä myös puhelun aikana.
 • Koska puhelin ei siirry 2G/3G-verkkoon puhelun ajaksi, puhelut myös yhdistyvät nopeammin. Lisäksi 4G-puhelut tukevat laadukkaampaa ja selkeämpää HD Voice -äänenlaatua. Tämä vaatii HD Voice -kyvykkyyden puhelun molemmilta osapuolilta.

 • Puhelut ja tekstiviestit WiFi- tai 4G-verkon yli normaaliin tapaan, omaa matkapuhelinnumeroasi käyttäen.
 • Puheluiden ja viestien toisella osapuolella ei tarvitse olla WiFi-/4G-puheluita aktivoituna, vaan nämä näkyvät hänelle aivan normaaleina puheluina ja viesteinä. Tavoitat siis samat puhelinnumerot kuin normaaleilla matkapuhelinverkon puheluilla, eikä vastaanottajalla tarvitse olla mitään erillistä palvelua tai sovellusta asennettuna.
 • WiFi- ja 4G-puhelut ja tekstiviestit veloitetaan liittymäsi normaalihinnaston mukaisesti. Jos liittymässä on rajattomasti kotimaan puheluita tekstiviestejä, se sisältää myös WiFi-puhelut ja -tekstiviestit.
 • WiFi- ja 4G-puhelut vaativat toimiakseen Elisan Saunalahti 4G- tai 5G-puheliittymän sekä WiFi- ja 4G-puhelutuen puhelimelta. Lisäksi WiFi- ja 4G-puheluiden tulee olla aktivoituna liittymälle.
 • WiFI-puhelut vaativat toimiakseen lisäksi WiFi-verkon (WLAN).
 • Kun 4G-puhelut ovat aktiivisena liittymällä sekä laitteella, puhelimen näytön yläreunaan tulee VoLTE-logo. WiFi-puheluiden osalta puhelimen näytön yläosaan tulee taas ”VoWiFi”-logo. Päätelaitteesta riippuen näiden näkymisessä voi olla eroja.

Wifi- ja 4G-puhelut toimivat suurimmassa osassa uusista puhelimista. Voit halutessasi varmistaa tiedon laitteesi käyttöoppaasta tai laitevalmistajan nettisivuilta.

WiFI- ja 4G-puhelut on aktivoitu päälle 4G- ja 5G-verkossa toimiviin Elisan Saunalahti -liittymiin. Jos ominaisuus ei jostain syystä ole aktivoitunut liittymällesi voit tilata sen lähettämällä liittymästäsi maksuttoman tekstiviestin TILAA wifipuhelu numeroon 18258. Aktivointi tekstiviestillä on käytössä vain kuluttaja-asiakkaidemme liittymissä.

Huomioithan, että WiFi- ja 4G-puheluita ei voi tilata ihan kaikkiin liittymiin. Voit tarkistaa rajoitteet tästä ohjeesta.

Elisan yritysasiakkaiden liittymille palvelun aktivointi onnistuu yritysasiakkaiden ohjeen avulla.

WiFi- ja 4G-puhelut veloitetaan liittymän normaalin hinnaston mukaisesti. Eli esim. rajattomat puhelut sisältävissä Huoleton-liittymissä normaalihintaiset puhelut sisältyvät liittymän kuukausimaksuun. Käytön mukaan veloitettavissa liittymissä puhelut veloitetaan kuten 2G/3G-verkoissakin soitetut puhelut.

Saunalahti Prepaid- ja Latausliittymille on oma hinnasto. Huomioithan, että niiden osalta joissain maissa on käytössä myös puhelun vastaanottomaksu, joka veloitetaan hinnaston mukaisesti.

 • WiFi- ja 4G-puhelut ovat saatavilla Elisan Saunalahti 4G -puheliittymiin (myös Prepaid- ja Latausliittymät)
 • WiFi- ja 4G-puhelut eivät ole saatavilla Kotipuhelin-liittymiin
 • Liittymällä ei voi olla käytössä Saldosopimus, Saldomuistutus, Elisa Ohjaaja tai MultiSIM-lisäpalvelu
 • Multimediaviestien lähetys ja vastaanotto eivät toimi WiFi-verkossa

Ohjeita WiFi-puheluiden käyttöönottoon ja ongelmatilanteisiin saat asiakaspalvelusivustoltamme.