WiFi- ja 4G-puhelut

Elisan WiFi-puhelulla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita omalla matkapuhelinliittymälläsi laajakaistan WiFi-verkkoa käyttäen, kotona ja vaikka kaukomailla. Elisan 4G-puheluilla puolestaan soitat puheluita 4G-verkossa. WiFi- ja 4G-puhelut veloitetaan liittymän normaalin puheluhinnaston mukaisesti.

WiFi-puheluiden (VoWiFi, Voice over WiFi) hyödyt

  • Apua kuuluvuusongelmiin.
    WiFi-puhelu parantaa puheluiden kuuluvuutta sellaisissa rakennuksissa, joissa matkapuhelinverkon kuuluvuus sisätiloissa on heikko. Tarvitset vain toimivan WLAN-verkon, johon puhelin voi kytkeytyä.

  • Edullisia puheluita kaukomailla.
    WiFi-puhelulla voit soittaa ja vastaanottaa kotimaan hintaisia puheluita missä tahansa ulkomailla, kun puhelimesi on WiFi-verkossa, esimerkiksi hotellissa, kahvilassa jne. Tämä on selvää säästöä verrattuna roaming-hintoihin Euroopan ulkopuolella matkustaessasi. Huomioi, puhelut ulkomaisiin puhelinnumeroihin veloitetaan ulkomaanpuheluhinnaston mukaisesti. Esim. soittaessasi WiFi-puhelua Saksasta saksalaiseen numeroon veloitamme puhelun  ulkomaanpuheluhinnaston mukaisesti.

4G-puheluiden (VoLTE, Voice over LTE) hyödyt

  • Puhelin pysyy 4G-verkossa puhelun aikana. Näin voit käyttää nopeaa 4G-datayhteyttä myös puhelun aikana.
  • Koska puhelin ei siirry 2G/3G-verkkoon puhelun ajaksi, puhelut myös yhdistyvät nopeammin. Lisäksi 4G-puhelut tukevat laadukkaampaa ja selkeämpää HD Voice -äänenlaatua. Tämä vaatii HD Voice -kyvykkyyden puhelun molemmilta osapuolilta.