Näin jäljität kadonneen puhelimesi

Hävititkö luurisi? Omaguru antaa vinkit kadonneen puhelimen metsästykseen.

Katoamistapauksissa on ensisijaisen tärkeää puhelimen liittymän tilapäinen sulkeminen. Liittymällä voidaan tehdä laskua varsinkin silloin, jos pin-koodia ei ole vaihdettu. Tärkeää on myös vaihtaa laitteeseen tallennetut salasanat, jos sitä ei ole suojattu kunnollisella lukituksella.

Mobiiliturvalla estetään henkilökohtaisten tietojen päätyminen vääriin käsiin. Osassa mobiiliturvasovelluksia on myös paikantamiseen mahdollistavia lisäominaisuuksia.

Varkaustapauksista kannattaa tehdä rikosilmoitus. Rikosilmoitusta varten tarvitset laitteen IMEI-koodin, jolloin laite voidaan lisätä ns. mustalle listalle.

Puhelin voidaan tarvittaessa paikantaa laitteen valmistajasta riippuen. Edellytyksenä on, että laitteen sijaintipalvelut olivat päällä katoamishetkellä.

Android

http://android.com/devicemanager

Androidin device manager pystyy paikantamaan laitteen. Tämä vaatii laitteelle lisättyä Google-tiliä, sekä päällekytkettyä sijaintipalvelua.

Esimerkiksi Samsungin laitteissa voidaan lisäksi määrittää Samsung-tili. Tiliin kirjautumalla voidaan etänä tehdä muutoksia laitteelle.

iOS

http://icloud.com/find

Kadonneen Applen laitteen metsästys tapahtuu Etsi iPhoneni -toiminnolla. Tämä vaatii laitteelle asetetun Apple ID:n. Kyseisen toiminnon on oltava myös päällä laitteessa.

Windows Phone

http://account.microsoft.com/devices

Microsoftin käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet vaativat paikannukseen ja hallintaan Microsoft-tilin.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

 

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Elisa Perhe on perheen yhteinen palvelu. Sen avulla pidät yhteyttä lapsiisi ja näet missä he liikkuvat.