Näin katsot leffoja ja sarjoja mökillä

Leffojen ja sarjojen katselu onnistuu mökilläkin. Mobiililaajakaista kulkee mukana ja osan viihteestä voi ladata valmiiksi käytettäväksi ilman verkkoyhteyttä.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Sarjojen ja elokuvien katselu onnistuu mökkilomallakin. Parhaassa tapauksessa mökillä on valmiina verkkoyhteys tai sen saa jaettua kännykästä. Aina kaista ei kuitenkaan riitä tai yhteys ei ole erämaassa hyvä. Lue vinkkimme, miten järjestät mökilläkin leffaillan oli verkkoyhteys tai ei.

1. Ota Elisa Viihteen digiboksi mukaan mökille

Jos haluat katsoa elokuvia ja ohjelmia mökillä televisiosta etkä kännykältä, Elisa Viihde -digiboksin avulla voit katsoa mökkitelevisiosta samoja ohjelmia kuin kaupungissakin. Television lisäksi boksi pitää liittää toimivaan verkkoyhteyteen.

2. Katso leffoja mökillä mobiililaajakaistan kautta

Mikäli mökillä ei ole omaa verkkoyhteyttä, 4G-mobiililaajakaistaliittymät toimivat myös mökillä, tabletissa ja kulkevat muutenkin mukana reissussa helposti. 4G-yhteydellä voi tehdä niin etätöitä kuin katsoa viihdettäkin verkosta.

Tarkista kuitenkin kuuluvuus mökillä etukäteen. Syrjäisemmillä alueilla kuuluvuus voi olla huonompi ja suosituilla kesäpaikkakunnilla ruuhkainen.

Mobiililaajakaistan nopeuteen voi vaikuttaa oikein valitulla mobiililaajakaista-laitteella, antennilla, käytettävällä mobiililaajakaistaliittymällä sekä asennuspaikan valinnalla. Joissain laitteissa on suurempikokoiset antennit, mikä parantaa kuuluvuutta. Myös ulkoasennettavalla antennilla voi hakea parempaa kuuluvuutta ja nopeutta.

Myös kännykän jaettu yhteys voi riittää viihteen katsomiseen. Tarkista liittymäsi nopeudet etukäteen. 10Mb/s verkkonopeus riittää  yleensä liikkuvan kuvan katsomiseen HD-tarkkuudella ja 20 Mb/s 4K-kuvan katsomiseen.

Testaa mökin verkkoyhteys 

Tutustu mobiililaajakaistaan

3. Lataa haluamasi elokuvat ja sarjat koneelle etukäteen

Jos verkkoyhteyttä ei mökillä ole, voit myös ladata sisältöä koneelle katsottavaksi ilman verkkoyhteyttä.

Useimmilla suoratoistopalveluilla on toiminto, jonka avulla ainakin osan ohjelmista tai elokuvista voi ladata koneelle määräajaksi. Esimerkiksi Elisa Viihteen vuokraamosta voi ladata puhelimeen, tai tabletille ostetun elokuvan. Se on katsottavissa 30 päivän ajan.

Lue lisää

Onko lapsi liikaa laitteilla? Ruutuaika haltuun näillä vinkeillä

Itsenäinen 5G on täällä – tarjolla vakaampi ja viiveettömämpi netti

Kuusi hyvää syytä käyttää uutta Elisa Viihde Plus -palvelua