Miksi puhelinta kannattaa päivittää?

Älypuhelimissa on paljon sovelluksia jo valmiina. Niitä kertyy lisää käyttäjän mieltymysten mukaan, joten on tärkeää huolehtia sovellusten päivityksistä.

Lisäksi puhelimen käyttöjärjestelmän päivitykset kannattaa asentaa, kun niitä on tarjolla.

Päivitysten merkitys sovellusten toimintaan ja laitteen tietoturvaan on todella merkittävä. Jos jokin sovellus ei toimi oikein ja puhelimen uudelleenkäynnistäminen ei vikaa korjaa, voi sovelluksen versio olla vanhentunut, jolloin se tulee päivittää.

Yleensä automaattisia

Älypuhelimen sovelluspäivitykset ovat yleensä automaattisia, mutta vain wi-fi -yhteydellä. Onkin suositeltavaa vaihtaa asetuksiin, että automaattiset päivitykset tapahtuvat myös mobiilidatayhteyden yli – varsinkin jos omistat liittymän, jossa on rajoittamaton datan käyttö.

Itse päivitys toimii siten, että se ilmoittaa käyttäjälle päivityksen saatavuudesta, jonka jälkeen käyttäjän tulee hyväksyä asennus.

Käyttöjärjestelmän päivitys on hieman isompi prosessi, joten puhelimen on yleensä oltava wi-fi-verkossa ja akussa on oltava tietty määrä varausta jäljellä tai se on kytkettävä laturiin asennuksen ajaksi.

Näin löydät päivitysasetukset

Android: Avaa Play-kauppa, vasemmalta yläkulmasta paina kolmea päällekkäistä viivaa ja avautuvasta valikosta valitse Asetukset. Valitse Päivitä sovellukset aina automaattisesti.

iOS: Asetukset ->iTunes ja App Store -> Automaattiset lataukset kohdasta Päivitykset päälle sekä alta Käytä mobiilidataa.

Windows Phone 8.1: Avaa Windows-kauppa ja oikealta alakulmasta paina kolmea pistettä. Valitse Asetukset ja laita päälle Päivitä sovellukset automaattisesti ja pois käytöstä Lataa päivitykset vain WLAN-yhteydellä.

Windows Phone 10: Avaa Windows-kauppa ja vasemmalta yläkulmasta paina kolmea päällekkäistä viivaa, avautuvasta valikosta valitse Asetukset. Windows 10:llä on vain valinta Päivitä sovellukset automaattisesti, kun WLAN-yhteys on käytössä, joten mobiilidatan yli automaattisia päivityksiä ei tässä käyttöympäristössä saa.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun