Vinkkejä lemmikkiarkeen Musti ja Mirri Paikannuksen kanssa

Musti ja Mirri Paikannus on palvelu koirien aktiivisuuden seurantaan ja paikantamiseen. Palvelu koostuu mobiilisovelluksesta, paikanninlaitteesta ja paikantimessa olevasta liittymästä. Olemme koonneet alla vinkkejä miten palvelun käyttö sujuvoittaa lemmikkiarkea. Tutustu vinkkeihin alta!

Kaikkien aikojen turvallisin mökkikesä!

Näe missä lemmikkisi liikkuu, aseta turvarajat ja saat ilmoituksen kun koira poistuu turvalliselta alueelta. Sovelluksesta näet myös koiran kulkeman reitin ja matkan pituuden. Voit seurata mitä reittejä koira käyttää ja miten se liikkuu kotipihalla ollessaan. 

Mitä jos koira karkaa?

Karkaamistilanteissa sovellus tarjoaa nopean avun. Useimmin koira karkaa tuntemattomassa ympäristössa tai eksyy. Syiden selvittäminen auttaa ratkaisemaan jatkuvaa karkailuongelmaa. Jos mökkeilet tai liikut luonnossa, voit tarvittaessa opettaa koiraa palaamaan luoksesi soittamalla pantaan.

Onko levon ja liikunnan suhde tasapainossa?

Liikunnan ja levon suhde on tärkeimpiä koiran hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Koiranpentujen koulutuksessa on hyvä muistaa että väsyneenä tai ylivirittyneenä on vaikea oppia uusia taitoja. Vanhempien koirien kanssa taas muutokset liikunnassa voivat kieliä väsymyksystä tai piilevistä sairauksista. Paikannin ja sovellus mahdollistaa jatkuvan aktiivisuuden seurannan sisällä ja ulkona. Millaisella liikunnan ja levon suhteella sinun koirasi voi parhaiten?Epäiletkö ongelmia arjessa?

Aktiivisuustiedot auttavat tunnistamaan erilaisia ongelmia, kuten eroahdistusta ja levottomuutta. Päiväkohtaisista aktiivisuustiedoista voit päätellä kuinka paljon koira heräilee ja liikkuu öisin sekä yksinollessaan. Levottomuus öisin voi olla merkki tai oire kivuista. Laitteeseen soittamalla voit myös kuunnella onko koira rauhallinen tai haukkuuko se yksin ollessaan.

Onko koiran koulutus-  ja kokotiedot ajan tasalla?

Käyttäytymismerkinnät auttaa kouluttajan kanssa toimimista osana koiran koulutusta. Jos seuraat esimerkiksi ruokahalun kehittymistä, voit huomata, että tietyn liikkumismäärän toteutuessa koira syö hyvin tai liian vähäisen liikunnan seurauksena ruoka ei maistu. Monesti syy ruokahaluttomuudelle löytyy muualta kuin koiranruoasta.

Sovellus helpottaa asiointia Mustissa ja Mirrissä kun tiedot on aina mukana, paino, korkeus, pituus ja kaulanympärys auttavat sopivien varusteiden harkintaa ja kulkee aina mukana sovelluksessa.

Oletko hankkinut jo Musti ja Mirri Paikannuksen? Voit aktivoida Elisa Lemmikki -liittymän täältä. Löydät lisätietoa palvelun käyttöönotosta täältä.

Musti ja Mirri paikannin

Paikannuslaite koiralle

Paikannuslaite on kuin koiran oma aktiivisuusranneke. Se mittaa koiran aktiivisuutta myös sisätiloissa. 

Pienikokoinen ja kevyt GPS paikannuslaite on suunniteltu erityisesti koirien hyvinvoinnin ja sijainnin seurantaan. Voit kiinnittää paikantimen esimerkiksi koiran kaulapantaan tai erilliseen kaulapantaan kiinnitettävään pussukkaan. Pussukan avulla paikannin on helppo kiinnittää myös koiran valjaisiin. Paikannin on pöly- ja vesitiivis ja sen akku kestää noin 2 päivää.

Paikannuslaite lähettää keräämänsä tiedot automaattisesti matkapuhelimeen ladattavaan sovellukseen.

Paikannuslaite 89,90€

Lemmikki -liittymä 3,90 €/kk + avausmaksu 4,90€

Musti ja Mirri Paikannus sovellus

Musti ja Mirri Paikannus -sovellus


  • Suomenkielinen sovellus on helppo käyttää
  • Maksutonta sovellusta voit käyttää myös ilman paikanninta
  • Rotukohtaiset aktiivisuussuositukset
  • Paikanna koirasi kartalla tai aseta liikkumiselle turvarajat
  • Pidä kirjaa koirasi käyttäytymisestä päivätasolla
  • Avaa tarvittaessa puheyhteys koirallesi
  • Jaa lemmikin tiedot läheistesi kanssa
  • Voit lisätä sovellukseen useamman lemmikin
  • UUTTA! Nyt ominaisuuksissa myös reittihistoria ja kuljetun reitin mittaus kilometreinä

App Store Google Play

Usein kysytyt kysymykset

Osta paikanninlaite Elisalta tai Mustilta ja Mirriltä. Paikanninlaitteen laatikosta löydät ohjeet liittymän aktivointiin Elisan verkkosivuilla. Aktivoituasi liittymän, lataa Musti ja Mirri Paikannus -sovellus omasta App storesta tai Google Playsta.  ja parita paikannin sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista, eikä siitä mene erillisiä kuukausimaksuja. Ilman paikanninlaitetta voit pitää kirjaa lemmikin käyttäytymisestä tekemällä merkintöjä miten yhteiselo lemmikkin kanssa on sujunut.

Sovellus käyttää käyttöjärjestelmän omaa karttapohjaa eli Android puhelimissa Google Mapsia ja iOS puhelimissa Apple Mapsia. Voit valita katu- ,satelliitti- ja hybridinäkymän väliltä.

Paikantimessa on sisäänrakennettu sim-kortti ja liittymä, joten voit paikantaa lemmikkisi välimatkasta riippumatta. Liittymä käyttää Elisan 2G verkkoa, joka toimii lähes kaikkialla Suomessa. Halutessasi voit tarkistaa kuuluvuuden https://elisa.fi/kuuluvuus/

Olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä, sekä käyttöohjeita tänne.

Voit käyttää. Palveluun kuuluvasta Elisa Lemmikki -liittymässä on kuitenkin turvallisuussyistä oletuksena roaming pois päältä. Voit asettaa roamingin päälle OmaElisasta.

Paikannuslaite mittaa koiran liikkeitä, joiden perusteella se laskee aktiivisuuden tason. Aktiivisuuden seuranta toimii myös ilman sijaintitietoa, esimerkiksi sisätiloissa.

Paikannin seuraa lisäksi sijaintia ja laskee siitä kuljetun matkan ulkoliikunnan yhteydessä.

Lepääkö koirasi yksin ollessaan? Pitämällä paikanninta yksin olevalla koiralla, voit seurata koiran aktiivisuutta etänä ja tarvittaessa myös soittamalla kuunnella haukkuuko koira. Eroahdistuksesta kärsivä koira on tyypillisesti hyvin aktiivinen yksin ollessaan.

Vetääkö koirasi hihnassa ollessaan? Hihnaveto on usein merkki stressaantuneesta koirasta ja stressin lähteenä voi olla eroahdistus. Tunnistamalla eroahdistuksen Musti ja Mirri Paikannus -palvelun avulla voit puuttua siihen ja edistää koirasi hyvinvointia. 

Koirat tarvitsevat sopivan määrän sekä lepoa että liikuntaa. Seuraamalla aktiivisuutta Musti ja Mirri Paikannus -palvelun avulla voit varmistua siitä, että koira lepää yksin ollessaan, mutta saa riittävästi liikuntaa lenkeillä ja muissa harrastuksissa. 

Sovellukseen annetaan koiran tiedot, kuten syntymäaika, koko ja rotu, joiden perusteella sovellus laskee riittävän aktiivisuuden määrän. Kyse on siis yksilöllisestä suosituksesta, joka on juuri sinun koirallesi räätälöity. 

Rescue koirat tulevat vaihtelevista oloista ja eivät välttämättä omaa lainkaan kokemusta asioista, jotka ovat tavanomaisia suomalaisille kotikoirille. Aikuinenkin rescue-koira on kuin pentu, jonka kouluttamiseen ja hyvinvointiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. 

Musti ja Mirri Paikannus -palvelu voi toimia merkittävänä apuna rescue-koiran kotouttamisessa. Karkailu on tyypillinen ongelma, joka voidaan paikantimen turva-alueen ansiosta havaita pikaisesti ja paikannuksen kautta löytää luonnollosesti koiran helposti. 

Yksin ollessaan resvue korat voivat olla levottomia. Aktiivisuuden seurannan avulla voidaan tunnistaa ylimääräinen aktiivisuus yksinoloaikana, jolloin siihen voidaan puuttua. 

Käyttäytmismerkintöjen avulla voidaan seurata edistustä koulutettavissa aiheissa, kuten hihnavedossa, ohituksissa tai sisäsiisteydessä. 


Käyttäjiltä kuultua:

Paikannus toimii hyvin, varmasti ja nopeasti. Sovellus on helppo käyttää. Laite on mukavan pienikokoinen. Akku kestää sen n. 5 päivää mitä luvattiinkiin.

Sovellus on selkeä ja kivan näköinen, ja ajatus monen toiminnallisuuden takana on hyvä.

Reittejä ja aktiivisuutta on mukava seurata. Koira hyväksyi laitteen pantaansa heti ja suojapussikin kesti hyvin yhden pureskelykerran.

Gps-paikannus toimii yllättävän hyvin reaaliajassa. Koiran kulkeman reitin seuranta oli positiivinen lisäys.

Hyvä soittomahdollisuus, ilmoitukset puhelimeen mm akun tilasta, seurannan pois päältä laittaminen halutun pituisesti, yllättävän tarkka paikannus.

Aktiivisuusmäärä, päiväkohtainen jakautuminen ja sen historia erittäin hyvä kun harjoittelimme kotiutumista ja yksinoloa uuteen kotiin. Näki miten koira rauhottui ja aktiivisuusmäärä alkoi laskemaan normaalille tasolle!

Reittiseuranta on mahtava lisä. Nyt pystyy oikeasti hahmottamaan lenkkien pituudet + seuraamaan juoksemisesta pitävän koiran oikean aktiivisuuden määrän.

Sovellus on selkeä ja helppo käyttää! Seuranta toimii hyvin ja kaikki sovelluksen toiminnat toimivat vähintäänkin kohtuullisesti. Myöskin akun alhaisen varauksen ilmoitus on hyvä ja lisäturvaa tuova ominaisuus.