Mobiilivarmenne on palvelu, jolla todistat henkilöllisyytesi verkossa. Mobiilivarmenne toimii kaikissa puhelimissa ilman asennuksia ja on ehdottoman turvallinen ja helppo tapa tunnistautua. Palvelu käyttää itse valitsemaasi tunnuslukua, joka on helppo muistaa.

Mobiilivarmenne on fiksu valinta

Pääset eroon lukuisista käyttäjätunnus-salasanapareista. Useimpiin palveluihin voit käyttää käyttäjätunnuksenasi omaa kännykkänumeroasi ja valitset vain oman tunnusluvun, jolla kirjaudut näppärästi satoihin eri palveluihin (mm. lääkärin ajanvaraus, vakuutusyhtiöt tai Kela).

Yhteys sinun ja palvelun tarjoajan välillä on aina salattua. Lisäksi salasanasi on vain ja ainoastaan sinun tiedossasi.

Toimii jo yli 20 000 verkkopalvelussa

Mobiilivarmenne toimii jo yli 20 000 palvelussa ja lisää tulee koko ajan. Käyttökohteissa on mm. terveysalan, kuntien, valtionhallinnon, oppilaitosten sekä pankki-, rahoitus- ja vakuutuslaitosten palveluita.

Miten otan Mobiilivarmenteen käyttöön?

  1. Paina alta 'Tilaa Mobiilivarmenne' -painiketta
  2. Kirjoita puhelinnumerosi sivulle ja saat tekstiviestillä kertakäyttöisen salasanan
  3. Tunnistaudu ja hyväksy käyttöehdot
  4. Mobiilivarmenne laskutetaan liittymälaskulla (yritysliittymissä ilmainen)

Minulla on jo Mobiilivarmenne — Miten tilaan Identiteettisuojan?

  1. Paina alta 'Vaihda tunnuslukusi' -painiketta
  2. Syötä puhelinnumerosi ja hyväksy tunnistuspyyntö puhelimeltasi. Jos et muista Mobiilivarmenteen tunnuslukua, voit myös tunnistautua pankkitunnuksilla.
  3. Ohita tunnusluvun vaihto, jos et halua muuttaa sitä
  4. Hyväksy Identiteettisuojan sopimusehdot ja paina 'Tilaa Identiteettisuoja' -painiketta

Elisan Saunalahti –liittymät

Avausmaksu 0 € (norm. 3,90 €)
ja ensimmäinen kuukausi 0 € (norm. 1,99 €/kk)

Ota käyttöön

Elisan yritysliittymät

Mobiilivarmenteen käyttö Elisan yritysliittymissä on käyttäjälle maksutonta. Rekisteröidy käyttäjäksi jo tänään!

Ota käyttöön

Mobiilivarmenne ja Identiteettisuoja yhteishintaan

Suojaudu identiteettivarkauksilta - 24/7 tietovuotojen valvonta ja helppo salasanojen hallinta yhdessä Mobiilivarmenteen kanssa tarjoaa tehokkaan suojan netissä asioidessa. Yhteishintaan 3,99 € /kk.

Ota käyttöön

Mobiilivarmenteen voit rekisteröidä hallussasi olevalle Elisan Saunalahti-liittymälle tai Elisan yritysliittymälle. Mobiilivarmenne ei toimi eSIM:n kanssa.


Rekisteröinnissä tarvitset verkkopankkitunnuksiasi


Alle 18-vuotias (vähintään 13-vuotias) tarvitsee rekisteröintiin lisäksi huoltajan suostumuksen. Huoltajan suostumus annetaan valtakirjalla. Valtakirja on esitettävä Elisan myymälässä rekisteröinnin yhteydessä. Valtakirja on myös esitettävä rekisteröinnin yhteydessä mikäli liittymän omistaja on eri kuin liittymän käyttäjä.

Lataa valtakirja (pdf) ›Mobiilivarmenteen voit rekisteröidä hallussasi olevalle Elisan Saunalahti-liittymälle tai Elisan yritysliittymälle itsepalveluna verkkopalvelussa pankkitunnuksilla.

Mikäli et löydä itsepalvelurekisteröinnistä omaa pankkiasi, voit rekisteröidä mobiilivarmenteen lähimmässä Elisan myymälässä. Katso lähin Elisa myymälä tästä.

Mobiilivarmenteen rekisteröinti edellyttää henkilöllisyyden todistamista:

- voimassa olevalla passilla
- virallisella poliisin myöntämällä henkilöllisyystodistuksella joka on myönnetty 30.5.2011 jälkeen
- rekisteröinnissä mukana tulee olla myös matkapuhelin ja liittymä, johon Elisa Mobiilivarmenne rekisteröidään
- itsepalvelurekisteröinnissä tunnistaminen suoritetaan pankkitunnuksilla

HUOM! 1.6.2017 alkaen mobiilivarmenteen rekisteröinnissä ei hyväksytä ajokorttia.

Ikäraja Mobiilivarmenteen rekisteröinnissä on 13 vuotta. Alle 18-vuotias tarvitsee rekisteröintiin lisäksi huoltajan suostumuksen. Huoltajan suostumus annetaan valtakirjalla. Valtakirjan voi tulostaa sivun oikealta palstalta. Valtakirja on esitettävä Elisan myymälässä rekisteröinnin yhteydessä.

Mikäli Saunalahti-liittymän käyttäjä on eri kuin liittymän omistaja, tarvitaan liittymän omistajalta lupa Elisa Mobiilivarmenteen rekisteröintiin. Lupa liittymän omistajalta osoitetaan valtakirjalla jonka voi tulostaa sivun oikealta palstalta. Valtakirja on esitettävä Elisan myymälässä rekisteröinnin yhteydessä.

Mobiilivarmenteen saa myös Elisan yritysliittymiin. Mobiilivarmenne on henkilökohtainen ja se rekisteröidään aina hakijan nimiin. Yritys voi halutessaan estää mobiilivarmenteen rekisteröinnin hallinnoimiinsa liittymiin asettamalla eston päälle yritysten Oma Elisa -palvelussa. Elisan yritysliittymiin mobiilivarmennetta rekisteröitäessä ei tarvita erillistä valtakirjaa.

Hyvä tietää

Ohjeet ja tuki

Asiakaspalvelu ja ohjeet ›
Lataa käyttö-ohje (pdf) ›

Varmennepolitiikan, varmennekäytännön ja tunnistusperiaatteet löydät täältä ›

 

Usein kysytyt kysymykset

Katso kysymykset ja vastaukset ›