Elisa 5G Kotinetti 600M

 • Huippunopea 600M 5G -liittymä ilman määräaikaisuutta
 • Takuuvarman yhteyden takaava 5G-ulkovastaanotin ja koko kodin kattava langaton verkko kahdella Mesh wifi-sisäreitittimellä
 • Avaimet käteen -asennus ja käyttöönotto
39,90 € / kk
Avaimet käteen asennus 495 € tai korottomasti kuukausierissä 8,25 €/kk (60 kk luottokauppa)

Elisa 5G Kotinetti 1000M

 • Huippunopea 1000M 5G -liittymä ilman määräaikaisuutta
 • Takuuvarman yhteyden takaava 5G-ulkovastaanotin ja koko kodin kattava langaton verkko kahdella Mesh wifi-sisäreitittimellä
 • Avaimet käteen -asennus ja käyttöönotto
44,90 € / kk
Avaimet käteen asennus 495 € tai korottomasti kuukausierissä 8,25 €/kk (60 kk luottokauppa)

TUTUSTU JA TILAA

0800 93 93 93
Avoinna ma-pe 8-20, la 9-16.30. Maksuton kaikista kotimaan liittymistä.

Tai käy Elisan myymälässä, katso lähin myymälä tästä.

Toimintavarma ja nopea

 • 5G-verkossa bitit liikkuvat nopeasti ja vältyt matkaviestinverkon ajoittaiselta ruuhkautumiselta. Elisa 5G Kotinetillä nautit nopeasta ja toimintavarmasta laajakaistasta kelloon katsomatta.
 • Elisa 5G Kotinetti tuo kotiin valokuidun veroisen laajakaistan edullisesti ilman tuhansien eurojen alkuinvestointeja.

Koko kodin nettiyhteys

 • Nettiin yhteydessä olevien kodin laitteiden (Smart TV:t, pelikonsolit, tabletit) määrä kasvaa, kun tehdään etätöitä, katsotaan videoita ja pelataan verkkopelejä.
 • 5G Kotinetissä kotiin tuodaan kaksi Mesh WiFi-sisäreititintä, jotka tuovat vakaan, nopean ja koko kodin kattavan langattoman verkkoyhteyden jokaiselle kodin laitteelle.

Avaimet käteen ratkaisu

 • Elisa 5G Kotinetti on avaimet käteen -palvelu, jossa asennamme laitteet ja laajakaistaliittymän käyttövalmiiksi, sekä testaamme että kaikki toimii moitteettomasti.
 • Nopea toimitus eikä tarvetta pihan kaivuutöille.
 • Asennuksen osuus kokonaisuudessaan kotitalousvähennyskelpoinen.
Yleisimpiä kysymyksiä

 

Mikä on Elisa 5G Kotinetti?

Elisa 5G Kotinetti on 5G-verkkoa hyödyntävä nettiratkaisu, joka mahdollistaa huippunopeat nettiyhteydet omakotitaloissa ja paritaloissa. 5G Kotinetti tuo valokuidun veroisen nettiyhteyden kotiisi avaimet käteen -palveluna.

5G-verkko mahdollistaa ruuhkattoman ja nopean nettiyhteyden, minkä kanssa suoratoistopalveluiden katsominen, pelaaminen ja etätyöt onnistuvat sujuvasti. Elisa 5G Kotinetissa nopean nettiyhteyden lisäksi varmistamme koko kodin kattavan langattoman sisäverkon, jolla nettiyhteys toimii nopeasti koko kodissa eikä ruuhkaudu vaikka samanaikaisesti yhdistettyjä laitteita olisi useampia. Palvelu toimitetaan täysin avaimet käteen -periaatteella, eli me hoidamme asennuksen ja käyttöönoton puolestasi, ja olemme tukenasi jokaisessa käänteessä.

Mitä Elisa 5G Kotinetti -yhteys sisältää?

Elisa 5G Kotinetti -yhteys sisältää liittymän, laitteet ja asennuksen.

Palvelu toteutetaan seuraavasti:

 • Talon ulkoseinään asennetaan 5G-ulkovastaanotin, joka saa yhteyden Elisan tukiasemasta. Asentaja mittaa ja optimoi laitteen sijoittelun, jotta 5G-yhteys lähimpään tukiasempaan on vakaa.
 • Ulkovastaanottimen yhteys tulee johdon kautta talon sisälle esim. ikkunan välistä tai seinään tehdyn reiän kautta.
 • Talon sisälle asennetaan kaksi sisäreititintä, joiden avulla langaton verkkoyhteys toimii kaikkialla talossa ja erilaisissa laitteissa.

Elisa 5G Kotinetin asennus ei vaadi pitkää toimitusaikaa tai pihalle tehtäviä kaivuutöitä. Toimitus on nopea ja asennus hoituu ammattilaisen toimesta hetkessä, jolloin sinä pääset nauttimaan laadukkaasta yhteydestä edullisesti ja nopeasti.

Asennuksen osuus 495 € on kokonaisuudessaan kotitalousvähennyskelponen kulu, jonka voi halutessaan pilkkoa pieniin kuukausieriin 8,25€ / kk 60kk luottokauppasopimuksella.

Millainen asennettava 5G-ulkovastaanotin on?

5G-ulkovastaanotin on lähes huomaamaton, kooltaan noin 25cm x 12 cm. Laite asennetaan Elisan asiantuntijan toimesta, joka optimoi laitteen sijainnin ja suuntauksen lähimpään Elisan tukiasemaan. 

Laitteen malli on Huawei CPE Outdoor N5368X.

asennus_kuva

Voinko tilata Elisa 5G Kotinetin itselleni ja mistä saan lisätietoa?

Elisa 5G Kotinetti -palvelu on tällä hetkellä saatavissa omakotitaloihin ja paritaloihin lähes lähes kaikkialla Elisan 5G-verkon alueella, tarkista saatavuutesi numerosta 0800 93 93 93 (avoinna ma-pe 8-20, la 9-16.30, maksuton kaikista kotimaan liittymistä).

Autamme sinua parhaan nettiratkaisun löytämisessä. Voit kysyä lisää Elisa 5G Kotinetti -ratkaisusta myyntipalvelustamme puhelimitse 0800 93 93 93 (avoinna ma-pe 8-20, la 9-16.30, maksuton kaikista kotimaan liittymistä).

Miten 5G eroaa 4G:stä ja muista teknologioista?

 • 5G on uuden sukupolven mobiiliverkko, joka etenkin ulkoreitittimellä soveltuu erinomaisesti myös kodin nettiyhteydeksi.
 • 5G mahdollistaa jopa kymmenen kertaa nopeammat yhteydet kuin 4G ja tarjoaa lähes valokuidun veroiset nopeudet, eli videot, elokuvat ja muut suuret tiedostot ovat käytössäsi todella nopeasti.
 • 5G:ssä viive on minimaalinen, jonka ansiosta esimerkiksi pelaaminen 5G-verkossa on aivan uudenlainen kokemus.
 • 5G-verkon luotettavuus on nykyisiä mobiiliverkkoja selvästi parempi, jolloin palveluiden ja sovellusten käyttö on katkotonta.
 • Pientaloissa 5G-yhteyden käyttöönottokustannukset ovat huomattavasti kiinteitä kuituyhteyksiä alhaisemmat.

5G ja turvallisuus

1. Aiheuttavatko tukiasemat säteilyä? 

 • Aihetta on tutkittu paljon niin Suomessa kuin kansainvälisesti eivätkä tutkimukset ole osoittaneet tukiasemien aiheuttavan terveydelle haitallista altistusta.  Tukiasemien aiheuttama altistus on noin tuhat kertaa pienempää kuin matkapuhelinten. Langattoman tiedonsiirron määrä on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina, mutta tukiasemien aiheuttama altistus ei silti ole merkittävästi kasvanut.  

2. Onko tukiasemien aiheuttamasta altistuksesta syytä olla huolissaan? 

 • Säteilyturvakeskus on selvittänyt radiotaajuuksille altistumisen määrää tukiasemien lähettyvillä olevissa asunnoissa. Altistus on ollut niissä noin 0,5 % enimmäismäärästä. Elisa sijoittaa tukiasemat aina Säteilyturvakeskuksen antamien ohjeiden mukaisesti huomioiden suoja-alueet. 

3. Aiheuttaako 5G-tukiasemat enemmän altistusta kuin vanhemmat mobiiliteknologiat?  

 • 5G-teknologian aiheuttama säteilyaltistus on samaa tasoa kuin vanhemmissa mobiiliteknologioissa (2G, 3G, 4G). Viranomaisten asettamat säteilyrajat koskevat kaikkia käytössä olevia mobiiliteknologioita, myös 5G:tä. Tiheä tukiasemaverkosto varmistaa sen, että tukiasemat voivat toimia pienemmällä teholla. 

4. Miten Elisa seuraa tilannetta? 

 • Elisa toimii tukiasemien rakentamisessa Säteilyturvakeskuksen (STUK) määräysten mukaan ja noudattaa kaikessa toiminnassa lakeja ja viranomaismääräyksiä. Suomessa viranomaisen päätökset perustuvat lukuisiin tieteellisiin tutkimustuloksiin, joiden mukaan tukiasemat eivät ylitä sähkömagneettisen säteilyn raja-arvoja. Teemme tiivistä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa sähkömagneettisten kenttien tiimoilta ja panostamme tukiasemien sijoittamisen huolelliseen suunnitteluun.
5G Kotinetti ratkaisi perheen verkko-ongelmat

Heinosen perheen omakotitalossa verkko pätki ja hidasteli, kunnes he ottivat käyttöön Elisan 5G Kotinetin.

Kysy lisää ja tilaa Elisa 5G Kotinetti puhelimitse

0800 93 93 93

Avoinna ma-pe 8-20, la 9-16.30. Maksuton kaikista kotimaan liittymistä.

Tai käy Elisan myymälässä, katso lähin myymälä tästä.