Lenkille olisi kiva joskus lähteä ilman puhelinta, mutta tärkeitä puheluita ei haluaisi missata. Kuulostaako tutulta? MultiSIM-palvelun avulla saat ohjattua puhelut älykelloon ja vapautat näin kätesi ja taskusi turhalta puhelimen kanniskelulta.
Teksti: Hanna Kangasniemi
Älykellon käyttäjä voi seurata treeniensä kulkua, unen laatua ja terveyttä, kuunnella musiikkia, soittaa puheluita, lukea viestejä sekä navigoida. Kaikki tämä onnistuu, kun älykello on yhteydessä verkkoon.
Varmin tapa yhdistää älykello verkkoon on MultiSIM-palvelu. Sen avulla sama puhelinnumero ja liittymä voivat olla yhtä aikaa sekä puhelimen että älykellon käytössä. Puhelut, viestit ja hälytykset tulevat tällöin molempiin laitteisiin.
MultiSIMin saa käyttöön monissa uusissa kehittyneissä älykelloissa, joissa on eSIM-valmius. Tämä ominaisuus on esimerkiksi Applen, Huawein ja Samsungin tietyissä malleissa.
5 syytä käyttää MultiSIM-palvelua:
Puhelut, musiikki ja äänikirjat lenkille ilman puhelinta
Lenkkeilijä ei välttämättä halua kantaa taskussa häiritsevästi hölskyvää puhelinta mukana, mutta musiikkia tai kirjoja on kiva kuunnella urheilun yhteydessä suoratoistopalveluista. Puhelinyhteys ja suoratoistopalvelut kulkevat mukana älykellossa, kun kello on yhdistetty oman puhelimen kanssa.
Apu käden ulottuvilla
Hätätilanteita voi sattua lähes missä tahansa ja moni kantaakin puhelinta mukanaan paikasta toiseen jo siitä syystä, että sen avulla saa tarvittaessa soitettua apua. Jos ranteessa on älykello liittymällä, saat sillä helposti hälytettyä apua. Osa kelloista hälyttää apua jopa itsenäisesti, jos ne havaitsevat ihmisen kaatumisen ja liikkumattomuuden. Kelloa voi myös käyttää apuna itsensä paikantamisessa, jos sattuu eksymään vaikkapa maastoon.
Puhelut onnistuvat akun loppuessa
Jos akku loppuu puhelimesta tai älykellosta, yleensä toiseessa virtaa vielä riittää. Kun puheluita vastaanottamassa on useampi laite, eivät puhelut todennäköisesti jää huomaamatta, vaikka puhelimesta olisikin virta päässyt loppumaan.
Some tauolle puheluista tinkimättä
Tuntuuko siltä, että some vie liikaa huomiotasi? Ehkä olisi aika ottaa pieni tauko. Somepaasto saattaa onnistua hieman helpommin, jos välttää puhelimen käyttöä ja sitä kautta kiusauksia kokonaan. Älykellossa some ei kulje jatkuvasti mukana, joten siirtämällä puhelut älykelloon, vältyt kiusaukselta kurkata samalla Instagram-stoorit tai selata seurattaviesi Tiktok -videot.
Ilman puhelintakin pärjää
Jos puhelin on unohtunut kotiin tai työpaikalle, saat kuitenkin kaikki puhelut älykelloon, etkä jää paitsi mistään tärkeästä.
Lue myös:
Esittelyssä MultiSIM-yhteensopivat älykellot