Kännykuvat tietokoneelle – Omaguru neuvoo

Nykyaikaisissa älypuhelimissa ja joissakin kameroissa on langaton ominaisuus, jonka avulla kuvien siirto onnistuu ilman välikaapelia. Sopivan tulostimen avulla voit printata paperikuvan suoraan puhelimestasi.

Älypuhelimissa vaivattomin tapa kuvien siirtoon on käyttää pilvipalvelua. Puhelimissa on käyttäjätilin luomisen jälkeen automaattisesti käytössä tietyt pilvipalvelut: Applen laitteissa iCloud, Android-puhelimissa Google Drive ja Microsoftilla OneDrive. Lisäksi löytyy paljon muita pilvipalveluvaihtoehtoja, kuten suosittu Dropbox.

Kun ottaa saman pilvipalvelun käyttöön sekä puhelimessa että tietokoneessa, kuvat ovat käytettävissä kummallakin laitteella. Vaikka ottaisit puhelimella kuvia toisella puolella Suomea, ne ovat saman tien saatavilla myös kotikoneellasi. Pilvipalveluiden avulla kuvien jakaminen myös ystäville ja sukulaisille on helppoa – ilman vaaraa sähköpostin tukkeutumisesta

Kuvia voi siirtää myös kaapelin avulla

Nykyaikaisessa älypuhelimessa ja joissakin kameroissa on langaton ominaisuus, jonka avulla kuvien siirto onnistuu muille laitteille ilman välikaapeleita. Sopivan tulostimen avulla voit jopa tulostaa kuvan paperille suoraan puhelimestasi.

Kameroista ja vanhemmista puhelimista kuvien siirto tietokoneelle onnistuu kytkemällä laite kiinni tietokoneeseen USB-kaapelilla.

Tunnetko eri johdot? Tarkista täältä>>

Tyypillisesti tarvittava kaapeli tulee laitteen mukana, mutta sellaisen voi hankkia myös jälkikäteen hyvin varustelluista liikkeistä. Kannattaa ottaa laite mukaan, jotta sopivan kaapelin valitseminen onnistuu helposti.

Usein tietokone tunnistaa kytketyn laitteen automaattisesti ja kuvien siirto onnistuu samalla tavoin kuin esimerkiksi muistitikulta siirrettäessä. Laitteen mukana voi tulla lisäksi valmistajan oma ohjelma.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Jari Puustinen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Täältä löydät huippuluokan kameralla varustetut älypuhelimet