Lapselle ensimmäinen älypuhelin – 4 vinkkiä

Koulujen uusi lukuvuosi on päässyt vauhtiin ja monet ekaluokkalaiset ovat saaneet ensimmäisen puhelimensa. Omaguru antaa tärkeimmät neuvot älypuhelimen turvalliseen käyttöön.

Käyttäjätili

Älypuhelin tarvitsee käyttäjätilin, jotta siihen voi ladata sovelluksia. Android-puhelimissa se on Google-tili, Applen puhelimissa Apple ID ja Microsoftin puhelimissa Microsoft-tili.

Lapsen puhelimeen tulee yleensä vanhemman käyttäjätili. Tällöin kannattaa pitää huolta siitä, ettei lapsi voi vahingossakaan käyttää käyttäjätiliin mahdollisesti lisättyjä maksutietoja esimerkiksi sovelluskaupasta löytyviin maksullisiin sovelluksiin.

Tietoturva

Laitteeseen kannattaa valita luotettava tietoturva-ohjelma, joka suojaa haittaohjelmilta ja viruksilta. Voit tietoturva-ohjelman ominaisuuksista riippuen määritellä tiettyjä rajoituksia laitteen netin käyttöön, esimerkiksi estää pääsyn tietynlaisille nettisivuille.

Liittymä

Nykyisin käytetään yhä enemmän dataa puheluiden ja perinteisten viestien sijaan. Kannattaa siis tarkistaa, että liittymä vastaa käyttötarpeita. Tarkasta myös puhe- ja tekstiviestiestot.

Lue lisää aiheesta täältä.

Tiedä missä lapsesi liikkuu

Elisa Perhe -palvelun avulla voit seurata missä lapsesi liikkuu sekä määritellä tietyn alueen, jonka ulkopuolelle hän ei saa mennä.

Saat ilmoituksen omaan puhelimeesi, jos lapsesi poistuu määritellyltä alueelta. Voit myös seurata lapsesi puhelimen akun varaustasoa sekä asettaa äänettömään puhelimeen äänet päälle, jos lapsesi ei vastaa.

Mikäli tarvitset apua edellä mainittujen asioiden kanssa, kysy neuvoa asiantuntijalta.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

 

Lue lisää lapsen puhelimen säätämisestä turvalliseksi. 

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia