Miksi Windows-päivitys ei onnistu?

Windowsin päivitysongelmat voivat johtua esimerkiksi käyttöjärjestelmän virhetilasta, puuttuvasta päivityksestä tai muusta yhteensopivuusongelmasta tietokoneen laitteiston kanssa. Jos Windows-päivitys ei onnistu, kokeile alla olevia neuvoja.

Ongelman rajaamiseksi pitää selvittää, antaako päivitys jonkun virheilmoituksen. Kyseisen virhekoodin perusteella voi etsiä ratkaisua ongelmaan. Netistä löytyy virhekoodin perusteella ohjeita ongelman ohittamiseen ja mahdollisia korjaavia sovelluksia, tai erikseen asennettava korjauspäivitys.

Korjaa vika Microsoftin omalla työkalulla

Microsoftilla on myös Fix it -työkalu, jolla voi yrittää korjata ongelmaa. Vaikka se ei sitä poistaisikaan, antaa se mahdollisesti lisätietoja.

Työkalun löydät Microsoftin tukisivuilta osoitteesta support.microsoft.com. Suositus on, että etsintä tehdään virhekoodilla. Sen kautta löytyy usein myös työkalun lataamismahdollisuus.

Jos Windows-päivitys ei onnistu, uudelleenasennus voi auttaa

Joissakin tilanteissa tietokone ei anna minkäänlaista virheilmoitusta, mutta päivitykset epäonnistuvat silti. Ongelma saattaa vaatia Windowsin uudelleenasentamisen, koska se on usein helpompi ja nopeampi ratkaisu. Ennen uudelleenasennusta kannattaa huolehtia, että omat tiedostot on varmuuskopioitu talteen.

Jos Windows-päivitys ei onnistu vieläkään ja asia tuntuu hankalalta, suosittelen turvautumaan asiantuntijan apuun.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue myös:

Miksi en saa avattua sähköpostilaskua?

Selainkaappari häiritsee toimintaani verkossa – mitä teen?

Näin teet TV:stä näytön tietokoneelle