Miten voin parantaa nettiyhteyttä mökillä?

Kysymys: Miten voin parantaa nettitikun yhteyttä mökillä? Kotona yhteys toimii ongelmitta mutta nettiyhteys mökillä toimii hyvin heikosti.

Vastaus: Yleisin ongelma mobiiliyhteyksien toiminnassa on verkon heikko kuuluvuus käyttöpaikassasi. Voit tarkastaa Elisan verkon toiminnan käyttöpaikassasi kuuluvuuskartastamme.

Mobiiliyhteyden toiminnan parantamiseksi suosittelen ensimmäiseksi kokeilemaan yhteyttä niin mökin sisällä kuin ulkonakin. Jos nettiyhteys mökillä toimii ongelmitta ulkona, muttei mökin sisällä, on kyseessä sisätilan katve.  Jos ongelmasi on sama niin sisällä kuin ulkona, kertoo se verkon heikosta kuuluvuudesta käyttöpaikassasi.

Molemmissa tapauksissa kuuluvuutta voidaan parantaa lisäantennien avulla. Useimmissa mobiilitikuissa ja -reitittimissä on paikka ulkoiselle lisäantennille. Antenniliitännän puuttuessa kuuluvuutta voi parantaa myös induktiivisella lisäantennilla, joka kiinnitetään laitteen pintaan tarralla.

Antenneja on tarjolla niin pöytämallisina kuin ulos asennettavina suunnattavina malleina. Ulkoisella suunnattavalla lisäantennilla saa parhaimman tuloksen kuuluvuuden parantamiseksi. Lisäantenni tulisi suunnata lähimpään operaattorisi tukiasemaan, jonka sijaintia voit tiedustella operaattoriltasi.

Käyttöohjeesta voit tarkistaa millaista lisäantennia laitteesi tukee ja lähteä sen mukaisesti ostoksille, jotta nettiyhteys mökillä saadaan kuntoon.

Jos tarvitset apua lisäantennin asennukseen, ota yhteyttä asiantuntijaan.

Kysymykseen vastasi Elisan Omaguru-asiantuntija Kalle Nieminen.

Tutustu Omaguru-palveluun.

Lue myös:

Kiinteä vai mobiili – minkä nettiyhteyden valitsen?

Näin katsot leffoja ja sarjoja mökillä – oli verkkoyhteys tai ei

Näin luot kotiin langattoman verkon