Muista tämä: näin säästät akkua

Puhelimessasi saattaa olla jopa kuusi erilaista langatonta yhteyttä. Ne kaikki kuluttavat akkua, joten opettele sulkemaan turhat yhteydet.

Älypuhelimissa on useita erilaisia radiolaitteita. Monissa malleissa langattomia yhteyksiä on jopa kuusi, joista yksi on omistettu tavallisille puheluille, yksi mobiilidatalle, yksi langattomille wlan-verkoille, yksi bluetoothille, yksi nfc-lähiyhteyksille, ja yksi gps-paikannukseen.

Jokainen päällä oleva langaton yhteys kuluttaa erikseen akkua. Yhdessä ne imevät sen vauhdikkaasti tyhjäksi. Näillä ohjeilla voit poistaa käytöstä turhat yhteydet iPhonella tai Androidilla silloin kun et tarvitse niitä. Näkemällä vähän vaivaa turhien yhteyksien sulkemiseen voi saavuttaa selvästi pidemmän akkukeston.

Sulje ja käynnistä verkkoja iPhonella

Vedä sormi puhelimen alareunasta näytölle. Esiin ponnahtaa “Ohjauskeskus”-valikko.

Ohjauskeskuksen ylärivissä on viisi nappia, joista ensimmäiset kolme säätelevät langattomia yhteyksiä. Ensimmäinen on lentokonetila, toinen on langaton wlan-verkko, ja kolmantena Bluetooth. Jos nappi on valkoisena, ominaisuus on päällä. Jos se on harmaana, ominaisuus on pois päältä.

Kun olet liikkeellä ja et langattoman wlan-verkon toiminta-alueella, paina ylärivin toista nappia. Nappi muuttuu harmaaksi ja wlan-radio lopettaa akun kuluttamisen. Paina nappia uudelleen, kun tulet paikkaan, missä haluat käyttää langatonta wlan-verkkoa. Nappi muuttuu valkoiseksi ja yhteys palautuu.

Kun et käytä Bluetooth-laitteita kuten langattomia kuulokkeita, pidä Bluetooth pois päältä samaan tapaan. Bluetooth on rivin kolmas nappi.

Älä käytä lentokonetilaa mobiiliverkon sammuttamiseen. Se nimittäin sammuttaa myös tavalliset puhelinyhteydet ja et saa puheluita tai tekstiviestejä ennen kuin laitat lentokonetilan pois.

Sulje ja käynnistä verkkoja Androidilla

Kukin Android-laite on jossain määrin yksilöllinen tapaus. Laitevalmistajat usein muokkaavat Androidia hieman oman näköisekseen ja jaottelevat asetukset eri lailla eri paikkoihin. Tämän vuoksi täysin vedenpitäviä Android-ohjeita on vaikea antaa. Näillä Android 6.0:lle tehdyillä ohjeilla kuitenkin todennäköisesti löydät etsimäsi.

Katso ensin mitä asetuksia puhelimesi tarjoaa, kun vedät puhelimen yläreunasta ilmoitukset esiin. Niiden yläpuolella on pieni rivi kuvakkeita, jotka toimivat samaan tapaan kuin iPhonen Ohjauskeskuksen kuvakkeet. Näistä löytyy yleensä ainakin wlan-verkko, bluetooth, ja mobiiliverkot.

Kun olet liikkeellä ja et langattoman wlan-verkon toiminta-alueella, paina wlan-kuvaketta. Wlan-radio lopettaa akun kuluttamisen. Paina nappia uudelleen, kun tulet paikkaan, missä haluat käyttää langatonta wlan-verkkoa. Näin yhteys palautuu.

Kun et käytä Bluetooth-laitteita kuten langattomia kuulokkeita, pidä Bluetooth pois päältä samaan tapaan.

 

Lue lisää helppoja akunsäästövinkkejä täältä.

Kannattaako akku ladata aina kerralla täyteen vai ei? Lue vastaus täältä.