Toisinaan on tarvetta valtuuttaa toinen henkilö hoitamaan asiointia puolestasi. Täältä löydät kattavasti ohjeita eri tilanteisiin. Puhelinliittymän valtuutus onnistuu myös OmaElisassa.
Toisinaan on tarvetta valtuuttaa toinen henkilö hoitamaan asiointia puolestasi. Täältä löydät kattavasti ohjeita eri tilanteisiin. Puhelinliittymän valtuutus onnistuu myös OmaElisassa.
Puhelin- ja mobiililaajakaistaliittymän omistaja voi antaa toiselle henkilölle valtuutuksen yksittäisen liittymän hallinnointiin. Valtuutus koskee vain sitä liittymää, jolle valtuutus annetaan. Liittymällä voi olla kerrallaan vain yksi valtuutettu. Yrityksen omistamalle liittymälle ei voi tehdä liittymäkohtaista valtuutusta.
Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön hallinnoimaan omistamaasi liittymää, toimi seuraavasti:
Valtuutuksen voi antaa myös Elisan asiakaspalvelussa. Valtuutetun henkilön tulee aina kuitenkin hyväksyä valtuutus itse.
Lähetämme sähköpostin valtuutetulle, kun valtuutus on annettu OmaElisassa. Sähköpostissa on linkki valtuutuksen hyväksyntään. Valtuutus on voimassa, kun valtuutettu henkilö on hyväksynyt sen.
Näin hyväksyt sinulle annetun valtuutuksen:
Valtuutettu henkilö näkee hallitsemansa liittymän omassa OmaElisassaan, ja hän voi hallinnoida sitä ja tehdä siihen muutoksia pääosin samalla tavalla kuin liittymän omistajakin.
Valtuutettu voi OmaElisassa mm.
Valtuutuksella voi hoitaa liittymän asioita myös Elisan asiakaspalvelussa.
Liittymäkohtainen valtuutus ei sisällä:
Liittymän omistaja saa sähköpostiinsa tiedon kaikista valtuutetun liittymälle tekemistä muutoksista.
Miten perun antamani valtuutuksen?
Miten teen muutoksia voimassa olevaan valtuutukseen?
Valtuutuksen antaminen ei onnistu – mistä voi olla kyse?
Valtuutettu ei ole saanut sähköpostiinsa pyyntöä valtuutuksen vahvistamisesta, mitä teen?
Valtuutuksen vahvistaminen ei onnistu, mitä teen?
Haluan hoitaa yksittäisen liittymän asioiden lisäksi myös esim. laskuasioita, mitä teen?
Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan asioita puolestasi laajemminkin kuin liittymäkohtaisella valtuutuksella, voit antaa haluamallesi henkilölle yleisen asiointivaltuutuksen. Yleisen asiointivaltuutuksen myötä valtuutetulla on oikeus hoitaa useita sopimus- ja laskutusasioita sopijan tavoin, alla kerrotuin rajoituksin
Yleisen asiointivaltuutuksen toiselle henkilölle voi antaa:
Huom. Valtuutuksen yhteydessä tulee kertoa molempien (valtuuttajan ja valtuutetun) henkilötunnukset. Valtuutettavan henkilön tulee olla täysi-ikäinen, koska alaikäinen henkilö ei ole oikeustoimikelpoinen.
Yleisellä asiointivaltuutuksella valtuutettu voi:
Sopija eli omistaja ei voi valtuuttaa toista henkilöä näitä laajempiin oikeuksiin.
Yleisellä asiointivaltuutuksella valtuutettu ei voi:
Jos haluat siirtää Elisalle numeron joka ei ole nimissäsi, voit tehdä tilauksen omilla tiedoillasi. Numeronsiirron ja omistajanvaihdon toteutumiseen tarvitaan aina myös liittymän nykyisen omistajan hyväksyntä. Jotta siirto voidaan tehdä, lähetämme sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla linkin sivulle, jonka kautta voit lähettää sähköisen hyväksyntäpyynnön liittymän nykyiselle omistajalle.
Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia tai Mobiilivarmennetta, ja et voi tehdä sähköistä hyväksyntää, voit tulostaa alta paperisen valtakirjan. Numeronsiirron toteutumista varten tarvitset valtakirjaan aina sekä numeron nykyisen omistajan että numeron vastaanottajan (sinun) allekirjoitukset.
Mobiilivarmenne on palvelu, jolla todistat henkilöllisyytesi verkossa.
Alle 18-vuotias (vähintään 13-vuotias) tarvitsee Mobiilivarmenteen rekisteröintiin huoltajan suostumuksen. Huoltajan suostumus annetaan valtakirjalla. Valtakirja on esitettävä Elisan myymälässä rekisteröinnin yhteydessä.
Valtakirja on myös esitettävä rekisteröinnin yhteydessä mikäli liittymän omistaja on eri kuin liittymän käyttäjä.
Valtakirja: Elisa Mobiilivarmenne liittymän käyttäjälle (PDF)
Elisan liittymäsopimusten siirto toisen omistukseen onnistuu maksutta OmaElisassa.
On kuitenkin tilanteita, joissa siirtoa toisen omistukseen ei voi tehdä OmaElisan kautta. Tälllaisia ovat mm.
Jos et voi aloittaa/vahvistaa sopijan vaihtoa OmaElisasta, voit tilata sopijan vaihdon valtakirjalla.
Edunvalvojan määrää Digi- ja väestötietovirasto tai tuomioistuin. Edunvalvojana voi olla yksityishenkilö tai yleinen edunvalvoja.
Edunvalvonnan aloittamisesta on hyvä ilmoittaa Elisalle aina silloin kun henkilö on haettu edunvalvontaan, vaikka samalla hetkellä ei voimassa oleviin palveluihin kohdistuisikaan muutostarpeita. Edunvalvontapäätöstä ei tarvitse toimittaa liitteenä, tarkistamme asian Digi- ja väestötietojärjestelmästä.
Elisan lomakkeet edunvalvojille
Tietoa edunvalvonnasta löydät Digi- ja väestötietoviraston nettisivuilta.
Osanottomme suruunne.
Jos kuolleen läheisen liittymien tai palveluiden käyttöä halutaan jatkaa, niin tulee sopimus siirtää toisen henkilön omistukseen. Tämän voi tehdä Elisan myymälässä tai vaihtoehtoisesti voit hoitaa asian lomakkeella.
Lomake liittymässopimuksen siirtämisestä toisen omistukseen
Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, niin voimme päivittää laskutusosoitteen pesänhoitajalle ja sekä tarvittaessa toimittaa laskukopiot mahdollisista avoimista laskuista.
Mikäli asiakkuudella on käytössä Elisa Viihde -palvelu, niin tulisi digiboksi palauttaa Elisalle.
Elisa Viihde laitteiden palautusohjeet
Elisan liittymien ja palveluiden irtisanomiset ja muut kuolinpesän asiat voit hoitaa soittamalla asiakaspalveluumme. Neuvomme sinua mielellämme.