ASUNTOSÄÄTIÖ

Asuntosäätiö tarjoaa asukkaille Elisan entistä nopeammat laajakaistayhteydet

Rekisteröi laajakaista

  • Laajakaistaliittymän rekisteröinti onnistuu helposti verkossa, soittamalla asiakaspalveluumme tai lähimmässä Elisan myymälässä
  • Nopea ja toimintavarma netti. Saat kaikki talouden älylaitteet sujuvasti verkkoon. Tee etätöitä, pelaa, surffaa – kaikki onnistuu. Valitse maksuton perusnopeus tai nopeampi yhteys normaalia edullisemmin. 

  • Katso saatavuus ja tilaa tästä

Elisa Viihde TV-palvelut

  • Kun haluat rentoutua, löydät kaiken katsottavan helposti yhdestä paikasta. Valitse vapaus – suosikkiohjelmasi seuraa näppärästi mukanasi mobiilisovelluksen avulla.
  • Elisa Viihde Premium on kattava ja monipuolinen tv-palvelu sinulle, joka arvostat laatua ja arjen helppoutta. Lue lisää.

  • Elisa Viihde Mini on kevyempi palvelu helpottamaan tv-ohjelmien katselua. Lue lisää.

  • Tilaa Elisa Viihde samalla kun rekisteröit laajakaistan - tai palaa asiaan myöhemmin.

Asuntosäätiö tarjoaa asukkaille Elisan entistä nopeammat laajakaistayhteydet

Elisa toimittaa kaapeli-TV-palvelut sekä nopean laajakaistan Asuntosäätiön asukkaille alla mainituilla paikkakunnilla. Vastikkeeseen sisältyvään peruspalveluun kuuluu Elisan huippuluokan kaapeli-TV peruskanavineen sekä 25 Mbit/s laajakaista.

Jatkossa voit tilata normaalia edullisempia lisänopeuksia, maksullisia suoratoistopalveluja sekä kanavapaketteja. Elisa Viihde TV-palvelun avulla voit tallentaa lempiohjelmasi älytelevisioon ja mobiililaitteisiin. Elisa laskuttaa tilatut lisänopeudet ja -palvelut asukkaalta erikseen.

Kaikissa alla mainituissa kohteissa on nyt käytössä 25M laajakaista. Jollet ole rekisteröinyt Elisan yhteyttä aikaisemmin, ota maksuton laajakaista käyttöösi tilaamalla yhteys netin kautta, lähimmästä Elisan myymälästä tai soittamalla maksuttomaan numeroomme 0800 939 393.

Hinnasto 31.5.2021                    Hinta Huomioitavaa
Saunalahti Kotikuitu 25/10M    0 €/kk Perusnopeus, sisältyy vastikkeeseen
Saunalahti Kotikuitu 50/10M    4,90 €/kk Vain Ethernet- ja kaapelimodeemikohteissa
Saunalahti Kotikuitu 100/10M    9,90 €/kk  
Saunalahti Kotikuitu 250/10-50M*  19,90 €/kk  
Saunalahti Kotikuitu 1000/20-50M*  29,90 €/kk  
Saunalahti Kotikuitu 1000/100M  29,90 €/kk Ethernet-kohteissa, joissa 1G kytkin
* Teknisestä saatavuudesta riippuen    

Saatavuus

Asuntosäätiön vuokrakohteisiin on saatavilla kahta Elisan laajakaistatekniikkaa: Saunalahti Kotikuitu -laajakaista kaapelimodeemilla tai valokuidulla (Ethernet- tai VDSL -tekniikalla). Elisan laajakaistayhteydet kattavat kaikki Asuntosäätiön kohteet alla mainituilla paikkakunnilla, ja luettelosta näet osoitekohtaiset tekniikat sekä nopeudennoston aikataulun.

Päivitetty 3.11.2021

Saunalahti Kotikuitu -laajakaista

Saunalahti Kotikuitu 25M valokuidulla

Valokuidulla toteutettuihin kiinteistöihin laajakaistayhteys toteutetaan Saunalahden Kotikuitu -laajakaistalla. Laajakaistan päivitetty perusnopeus on 25/10M ja liittymään sisältyy viisi julkista ip-osoitetta.

Riippuen siitä, käytetäänkö kohteessa Ethernet vaiko VDSL2 -tekniikkaa, laajakaista toimii joko modeemin kautta tai suoralla kytkennällä kodin datapistokkeeseen. Toteutus selviää yllä olevasta osoitekohtaisesta luettelosta. Tarkempia tietoja tarvittavista kytkennöistä löydät alla olevista ohjeista.

Laajakaistaliittymän käyttöönotto edellyttää asukkailta liittymän rekisteröintiä ennen kytkentää.

Netin käyttöönotto (Ethernet)

Netin käyttöönotto (VDSL2)

 

Saunalahti Kotikuitu 25M kaapelimodeemilla

Saunalahden laajakaistaliittymä tarjoaa Elisan kaapeliverkon kautta nopean ja luotettavan internetyhteyden. Laajakaistan perusnopeus on 25/10M ja palveluun sisältyy viisi julkista ip-osoitetta.

Kaapelimodeemi-liittymän päätelaitteena toimii modeemi, joka kytketään suoraan antennipistorasiaan. Tarvittaessa kaapelimodeemi voidaan kytkeä samaan pistorasiaan television kanssa pistokejakajalla (T-liitin). Kaapelimodeemin suositellaan tukevan EuroDOCSIS 3.0 –standardia.

Laajakaistaliittymän käyttöönotto edellyttää asukkailta liittymän rekisteröintiä ennen kytkentää.

Netin käyttöönotto (Kaapelimodeemi)

 

Laajakaistaliittymän rekisteröinti (=tilaus)

​Laajakaistaliittymän käyttöönotto edellyttää asukkaalta rekisteröinnin, eli liittymätilauksen. Näin saamme varmistettua, että käytössämme on kaikki liittymän käyttöönottoon tarvittavat tiedot.

Tarjoamme teknistä tukea ainoastaan rekisteröityihin liittymiin.

Tilauksen jälkeen voit ottaa käyttöösi liittymään sisältyviä palveluita sekä tilata maksullisia palveluja, kuten Elisa sähköpostin ja kotisivutilan, tietoturvapaketin tai normaalia edullisempia lisänopeuksia.

--------------------------------------------

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos TV ei toimi, mitä pitää tehdä?
​Tarkista, että johdot ja kytkennät ovat kunnossa. Tee digivirittimelle tehdasasetusten palautus ja kanavien uudelleenvirititys. Lisää ohjeita ongelmatilanteissa löydät täältä.

Mitä jos ei toimi virityksenkään jälkeen. Kehen otan yhteyttä?
​Mikäli ongelma ei ratkea vianrajausohjeiden avulla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten kanavavalikoima muuttu? Mitkä kanavat ovat olemassa?
​Jatkossa sinulla näkyy Elisan kaapeliverkon televisiokanavat. Tarkista kanavavalikoima tästä.

Voinko saada lisäkanavia Elisalta?
​Elisalla on tarjolla laaja lisäkanavien valikoima. Näitä varten tarvitset joko kaapelikortin tai Elisa Viihde TV-palvelun, jonka yhteyteen voit tilata lisäkanavia. Lisäkanavien tarjontaan voit tutustua tästä.

Mitä lisäpalveluita on Elisalta saatavissa? Mihin otan yhteyttä?
​Elisan taloyhtiölaajakaistaan kuuluu viisi julkista ip-soitetta. Voit erikseen tilata mm. Elisa Sähköpostipalvelun tai Elisa Turvapaketin

Internet ei toimi. Mitä pitää tehdä?
​Käynnistä päätelaitteet uudelleen ja tarkista, että johdot ja kytkennät ovat kunnossa. Vianrajauksessa voit käyttää apuna asiakastukisivustojen ohjeita. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Haluan lisänopeutta internettiin. Mitä pitää tehdä?
​Voit tilata käyttöösi lisänopeutta osoitteessa elisa.fi/laajakaista, asioimalla Elisan myymälässä tai soittamalla maksuttomaan myyntipalvelun numeroon 0800 939 393.

Muuttuvatko sähköpostiosoitteet?
​Kun olet rekisteröinyt Elisan taloyhtiölaajakaistan käyttöösi, voit tilata Elisa Sähköpostipalvelun. Jos sinulla on käytössäsi toisen operaattorin sähköpostiosoitteita, ole yhteydessä kyseisen operaattorin asiakaspalveluun mahdollisissa lisäkysymyksissä.

Miten pääsen käsiksi vanhoihin sähköposteihin?
​Jos sinulla on käytössäsi toisen operaattorin sähköpostipalvelu, ole yhteydessä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun asian selvittämiseksi.

Miten saan uuden sähköpostiosoitteen?
​Rekisteröi Elisan laajakaistapalvelu ensin käyttöösi, jonka jälkeen voit tilata itsellesi sähköpostin Elisa Sähköpostipalvelun kautta.