Miten vaihdan aloitussivun nettiselaimeen?

Kysymys: Miten vaihdan aloitussivun nettiselaimeen?

Vastaus: Yleisimmin käytetyissä selaimissa haluamansa aloitussivun voi määrittää selaimen asetuksista. Tässä ohjeet neljän käytetyimmän selaimen aloitussivun vaihtamiseen:

Internet Explorer:

Valitse selainikkunan yläreunasta Työkalut à Asetukset. Yleiset-välilehdeltä löydät kohdan ”Kotisivu”. Kirjoita haluamasi aloitussivun osoite laatikkoon muodossa www.elisa.net ja paina ikkunan alareunasta ”Käytä”. Sulje ikkuna klikkaamalla Ok-painiketta.

Mozilla Firefox:

Pääset asetuksiin klikkaamalla selainikkunan oikeasta yläkulmasta löytyvää valikkopainiketta, jossa on kolme poikkiviivaa päällekkäin. Valitse Asetukset ja uudelta välilehdeltä Yleiset. ”Käynnistys”-kohdassa voit valita alasvetovalikosta, mitä Firefox tekee käynnistettäessä. Valitse ”Avaa aloitussivu”. Kirjoita laatikkoon haluamasi aloitussivun osoite muodossa www.elisa.net ja sulje Asetukset-välilehti.

Google Chrome:

Löydät Asetukset klikkaamalla selainikkunan oikean yläkulman valikkopainiketta, jossa on kolme poikkiviivaa päällekkäin. Asetukset-välilehdellä on kohta ”Käynnistyksessä”, jonka alla on kolme vaihtoehtoa. Valitse niistä alimmainen ”Avaa tietty sivu tai sivujoukko”. Klikkaa tämän rivin lopussa olevaa linkkiä ”Valitse sivut”. Aukeavaan ikkunaan syötä haluamasi aloitussivun osoitteen muodossa www.elisa.net ja sulje ikkuna Ok-painikkeella.

Edge (Windows 10):

Selaimen oikeasta yläkulmasta löytyy kolme pistettä, joita klikkaamalla aukeaa valikko. Valitse Asetukset. Etsi kohta ”Avaa aloitussivuksi”, valitse ”Tietty sivu tai tietyt sivut” ja klikkaa sen alapuolella olevasta alasvetovalikosta valintaa ”Mukautettu”. Nyt voit kirjoittaa haluamasi aloitussivun osoitteen muodossa www.elisa.net alapuolella olevaan laatikkoon. Vahvista muutos klikkaamalla laatikon oikealla puolella olevaa plusmerkkiä.

Apu kätevästi Omagurulta

Mikäli kaipaat henkilökohtaista opastusta nettiselaimen asetusten kanssa esimerkiksi tietoturvaan tai suosikkisivujen helppoon hallitsemiseen liittyen, saat sitä puhelimitse Elisa Omagurulta. Asiantuntijamme voi ottaa etäyhteyden tietokoneeseesi ja säätää asetukset kuntoon kätevästi puolestasi.

 

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Marko Härkönen.