Miten vaihdan aloitussivun nettiselaimeen?

Miten vaihdan aloitussivun nettiselaimeen?

Yleisimmin käytetyissä selaimissa haluamansa aloitussivun voi vaihtaa selaimen asetuksista. Tässä ohjeet käytetyimpien selainten aloitussivun vaihtamiseen:

Mozilla Firefox:

Haluamansa aloitussivun voi vahtaa Mozilla Firefoxissa helposti. Pääset asetuksiin klikkaamalla selainikkunan oikeasta yläkulmasta löytyvää valikkopainiketta, jossa on kolme poikkiviivaa päällekkäin. Valitse Asetukset ja uudelta välilehdeltä Yleiset. ”Käynnistys”-kohdassa voit valita alasvetovalikosta, mitä Firefox tekee käynnistettäessä. Valitse ”Avaa aloitussivu”. Kirjoita laatikkoon haluamasi aloitussivun osoite muodossa www.elisa.net ja sulje Asetukset-välilehti.

Google Chrome:

Löydät Asetukset klikkaamalla selainikkunan oikean yläkulman valikkopainiketta, jossa on kolme pistettä päällekkäin. Asetukset-välilehdellä on kohta ”Käynnistyksessä”, jonka alla on kolme vaihtoehtoa. Valitse niistä alimmainen ”Avaa tietty sivu tai sivujoukko”. Klikkaa tämän rivin lopussa olevaa linkkiä ”Valitse sivut”. Aukeavaan ikkunaan syötä haluamasi aloitussivun osoitteen muodossa www.elisa.fi ja sulje ikkuna Ok-painikkeella.

Edge:

Haluamansa aloitussivun voi vaihtaa selaimen oikeasta yläkulmasta löytyviä kolmea pistettä klikkaamalla. Tällöin aukeaa uusi valikko. Valitse Asetukset. Etsi kohta ”Avaa aloitussivuksi”, valitse ”Tietty sivu tai tietyt sivut” ja klikkaa sen alapuolella olevasta alasvetovalikosta valintaa ”Mukautettu”. Nyt voit kirjoittaa haluamasi aloitussivun osoitteen muodossa www.elisa.fi alapuolella olevaan laatikkoon. Vahvista muutos klikkaamalla laatikon oikealla puolella olevaa plusmerkkiä.

Apua kätevästi Omagurulta

Mikäli kaipaat henkilökohtaista opastusta nettiselaimen asetusten kanssa esimerkiksi tietoturvaan tai suosikkisivujen helppoon hallitsemiseen liittyen, saat sitä puhelimitse Elisa Omagurulta. Asiantuntijamme voi ottaa etäyhteyden tietokoneeseesi ja säätää asetukset kuntoon kätevästi puolestasi.

Vastaajana Elisan Omaguru-asiantuntija Marko Härkönen.

Tutustu Omaguruun.

Lue myös:

Näin luot turvallisen salasanan

Näin saat viikkonumerot puhelimen kalenteriin

Miksi langaton verkko pätkii?