Selvitä, kuka soittaa

Moni jättää vastaamatta puhelimeen, jos ei tunnista soittajan numeroa. Näin selvität, kuka soittaa ja kenelle tuntematon numero kuuluu. Tuntemattoman numeron soittajan voi selvittää monella tavoin. Maksullisten palvelujen hinnat kannattaa tarkistaa etukäteen, jotta välttyy yllättäviltä kuluilta.

Teksti: Leena Filpus

 

Selvitä soittaja sovelluksella

Lataamalla Fonecta Caller -sovelluksen kännykkään sovelluskaupasta pääsee monenlaisen tiedon äärelle. Nimi-, numero- ja osoitetietojen lisäksi löytyy esimerkiksi yritysten aukioloaikoja.

Kirjautumalla palveluun ja maksamalla 0,25 euron hintaisen rekisteröitymistekstiviestin saa 10 maksutonta yhteystietohakua kuukaudessa sekä kolme numeron tunnistusta tuntemattoman puhelun tullessa. Palvelun avulla voi myös estää häiritsevät puhelut yhdellä napin painalluksella. Sovelluksen ilmaisversiossa on mainoksia.

Fonecta Caller Pro -kuukausitilaus sopii palvelua paljon käyttävälle. Kuukausitilaus on maksuton 14 ensimmäistä päivää, sen jälkeen palvelusta peritään maksu kuukausittain. Tarkista hinta sovelluskaupastasi. Fonecta Caller Pro -tilauksessa ei ole mainoksia.

Soittajien tietoja pääsee palveluun kirjautuneena tutkimaan myös verkkosivustolla fonecta.fi.

Hanki soittajan tiedot tekstiviesti- tai soittopalvelusta

Tuntemattoman soittajan tiedot selviävät nopeasti myös tekstiviestillä tai soittamalla palveluntarjoajan numeroon. Palveluntarjoajia on useita.
Halutessasi palveluista yhdistetään toivottuun numeroon ja yhteystiedot lähetetään myös tekstiviestillä matkapuhelimeesi.

Ympäri vuorokauden toimivat palvelut ovat verrattain kalliita, joten tarkista hintatiedot palveluntarjoajien verkkosivuilta.

Numeropalveluista saa selville esimerkiksi numero-, nimi- ja osoitetietoja tai voi kysyä esimerkiksi jollakin paikkakunnalla sijaitsevan kukkakaupan osoite- ja puhelintiedot. Osa palveluntarjoajista selvittää myös ajoneuvojen omistajatietoja rekisterinumeron perusteella.

Tekstiviestillä sekä soittamalla toimivia palveluja ovat esimerkiksi
020202, 0200 16100, 0100100, 03003000.

Numeroista 0200 16100, 0100100 ja 03003000 voi selvittää myös ajoneuvojen omistajatietoja rekisterinumeron perusteella.

Tekstiviestipalvelut toimivat seuraavasti: lähetä tuntemattoman soittajan puhelinnumero tekstiviestillä käyttämällesi palveluntarjoajalle ja saat vastauksen tekstiviestillä. Vastaavasti voit selvittää vaikkapa jonkin henkilön puhelinnumero lähettämällä henkilön nimen palveluntarjoajan numeroon.

Numero 118 on perinteinen numeropalvelu, josta saa tietoja pelkästään soittamalla. Palvelu on maksullinen.

Tutustu myös Elisan numerohakuun sekä Elisan ajoneuvohakuun.

Tunnista häiritsevä numero

Kukasoitti.fi-verkkosivustolta voi tarkistaa, ovatko muutkin saaneet häiritseviä soittoja jostain numerosta. Sivustolla näkyy, jos jostain numerosta tulee paljon soittoja ja ne osoittautuvat esimerkiksi huijaussoitoiksi. Sivustolla voit jakaa omat kokemuksesi nuerosta tulleista soitoista. Palvelu on vain osin valvottu, joten tietoihin kannattaa suhtautua varauksella.

Lue myös:

Urkkiiko joku tietojasi? Näin pidät puhelimesi suojattuna

Näin pidät huolta kodin laitteiden tietoturvasta

Näin kytket ilmoitusäänet pois puhelimestasi