Vaikka tämän Big Green Eggin nimi on Medium, on se kaikkea muuta kuin keskinkertainen. Medium on nimittäin riittävän kompakti käytettäväksi pienessä kaupunkipuutarhassa tai parvekkeella, mutta silti riittävän suuri, jotta siinä voi grillata, savustaa, hauduttaa tai paistaa 6-8 hengelle. Kun pihallasi on Medium, mikään ei estä sinua kutsumasta sukulaisia ja ystäviä nauttimaan yhdessä hyvästä ruuasta. Se on yksi syy siihen, että Medium on yksi suosituimmista malleistamme
Aiotkin sitten kypsentää ruokaa hitaasti, grillata tai paistaa sitä, saat mahtumaan 4-6 kiloa lihaa Mediumiin. Big Green Egg Medium sopii myös mitä parhaiten tuoreen kalan, äyriäisten tai vihannesten valmistukseen. Kun käytät convEGGtoria ja paistokiveä, teet Medium-mallista käden käänteessä pizzauunin, jossa paistat parhaat pizzat.
Big Green Egg on paljon enemmän kuin grilli. Siinä yhdistyy ikivanha japanilainen kamado-perinne ja NASAn huippuunsa hiottu keramiikka. Big Green Egg onkin täydellinen ruoanvalmistuslaite ulkokäyttöön. Voit käyttää sitä savustamiseen, keittämiseen, paistamiseen, grillaamiseen tai hauduttamiseen ja maut ovat uskomattoman hyviä ja poikkeuksellisia.
Big Green Eggin keramiikka heijastaa lämpöä, jolloin Big Green Eggin munamaisen muodon ansiosta syntyy ilmavirtaus, joka tekee aineksista ja ruuista erityisen mehukkaita.
Big Green Eggin keramiikka on osittain NASAn kehittämää ja tuotanto tapahtuu Meksikossa tiukimpien laatunormien mukaisesti. Osaksi siitä syystä keramiikka on poikkeuksellisen korkealaatuista. Sillä on äärimmäisen hyvät eristävät ominaisuudet ja se kestää äärimmäisiä lämpötiloja ja lämpötilan vaihteluita.
Erinomaisesta ilmankierrosta on se lisäetu, että kuuma ilma jää Eggiin ja tekee siitä taloudellisen käyttää. Hiilet palavat kauemmin ja tuottavat vähemmän tuhkaa.
Big Green Eggin lämpötilaa voi säätää ja pitää yllä asteen tarkkuudella välillä 70 ja 350 °C, vaikka ulkona olisi kova pakkanen. Korkealaatuisen, lämpöä eristävän keramiikan ansiosta ulkoiset lämpötilat eivät vaikuta lämpötilaan Eggin sisällä.