Lahden Talot tarjoaa asukkaille Elisan nopeat laajakaistayhteydet

LAHDEN TALOT

Lahden Talot tarjoaa asukkaille Elisan nopeat laajakaistayhteydet

INFORMATION IN ENGLISH

Tilaa laajakaista

  • Nopea ja toimintavarma kiinteä netti. Saat kaikki talouden älylaitteet sujuvasti verkkoon. Tee etätöitä, pelaa, surffaa – kaikki onnistuu.
  • Näet osoitekohtaisen laajakaistatekniikan alla olevasta luettelosta.
  • Rekisteröi laajakaistayhteys tästä

Elisa Viihde 

  • Elisa Viihteen avulla tallennat tv-ohjelmia näppärästi smart tv:llä, puhelimella, tabletilla ja tietokoneella.Tallentamalla voit kerätä lempiohjelmasi omaksi viihdekirjastoksesi ja katsoa niitä missä ja milloin vain. 
  • Lue lisää ja tilaa Elisa Viihde

Lahden Talot tarjoaa asukkaille Elisan nopeat laajakaistayhteydet

Elisan toimittama valokuituyhteys mahdollistaa Lahden Talojen asukkaille sekä huippunopean laajakaistan että kaapelitelevisiopalvelun.

Vuokraan sisältyvään peruspalveluun kuuluu 25 Mbit/s Saunalahti Kotikuitu laajakaista sekä Elisa Kaapeli-TV peruskanavineen. Lisäksi asukkaat voivat erikseen tilata maksullisia TV-kanavia sekä edullisemmin suurempia nopeuksia. Kaapeli-TV:n kanavakortti on asukkaalle maksuton Elisan ja Lahden Talojen sopimuskauden ajan. Rinnakkaiskortti on normaalihintainen (21 €/vuosi). Perusnopeus on päivitetty vuoden 2019 aikana 10 megasta 25 megaan.

Nopeat, teräväpiirtoisen kanavatarjonnan katsomisen mahdollistavat yhteydet tarjoavat Lahden Talon asukkaille myös uudet palvelut, kuten suositun Elisa Viihde Premium -palvelun.

Hinnasto 31.5.2021 Hinta Huomioitavaa
Saunalahti Kotikuitu 25/10M 0 € Perusnopeus, sisältyy vuokraan
Saunalahti Kotikuitu 50/10M 4,90 €/kk Vain Ethernet- ja kaapelimodeemikohteissa
Saunalahti Kotikuitu 100/10M  9,90 €/kk  
Saunalahti Kotikuitu 250/50M 19,90 €/kk Ethernet-kohteissa, joissa 1G-kytkin
Saunalahti Kotikuitu 1000/100M 29,90 €/kk Ethernet-kohteissa, joissa 1G-kytkin
      
Elisa Viihde -sovellus 9,90 €/kk  
Saunalahti Tuplakaista 50M 10,00 €/kk Liittymä ja etuhinta saatavilla vain lisänopeuden yhteydessä.

Saunalahti Kotikuitu 25M

Lahden Talojen kiinteistöt on kytketty Elisan valokuituverkkoon Saunalahti Kotikuitu -laajakaistaliittymällä. Vuokraan sisältyvän yhteyden perusnopeus on 25 megaa. Jos Elisan laajakaistayhteys ei ole tähän mennessä ollut käytössä, niin asukkaan on rekisteröitävä (=tilattava) yhteys ensin.

Saat henkilökohtaista apua sekä ohjeita kaikissa laajakaista-asioissa Elisan myymälästä ja palvelupuodista:

Elisan myymälä / Prisma Laune. Ajokatu 83. Avoinna: ma-pe 10-19, la 9-16, su 12-16
Elisan palvelupuoti / Citymarket Paavola. Kauppakatu 13. Avoinna: ma-pe 10-19, la 10-18, su suljettu

Asiakaspavelumme 010 190 240 (mpm/pvm) palvelee arkisin klo 8-18. Voit myös jättää soittopyynnön netin kautta: varaa soittoaika tästä.

Information in English

Saatavuus

Saunalahti Kotikuitu valokuidulla

Kiinteistöjen laajakaistayhteys on toteutettu Saunalahti Kotikuitu –liittymällä. Vuokraan sisältyvän laajakaistan perusnopeus on 25M. Liittymään sisältyy viisi julkista ip-osoitetta.

Riippuen siitä, käytetäänkö kohteessa Ethernet- vaiko VDSL2-tekniikkaa, laajakaista toimii joko modeemin kautta tai suoralla kytkennällä kodin datapistokkeeseen. Laajakaista toteutustekniikka selviää osoitekohtaisesta luettelosta. Katso laajakaistan kytkentäoheet alla.

Saunalahti Kotikuitu –laajakaistan käyttöönotto edellyttää asukkailta liittymän tilausta.

Laajakaistan kytkentä (Ethernet)

Laajakaistan kytkentä (VDSL2)

 

Saunalahti Kotikuitu kaapelimodeemilla

Kiinteistöjen laajakaistayhteys on toteutettu Saunalahti Kotikuitu –liittymällä. Vuokraan sisältyvän laajakaistan perusnopeus on 25M. Liittymään sisältyy viisi julkista ip-osoitetta.

Kaapelimodeemi-liittymän päätelaitteena toimii modeemi, joka kytketään suoraan antennipistorasiaan. Tarvittaessa kaapelimodeemi voidaan kytkeä samaan pistorasiaan television kanssa pistokejakajalla (T-liitin). Kaapelimodeemin suositellaan tukevan EuroDOCSIS 3.0 –standardia. Katso laajakaistan kytkentäohjeet alla.

Saunalahti Kotikuitu -laajakaistan käyttöönotto edellyttää asukkailta liittymän tilausta.

Laajakaistan kytkentä (kaapelimodeemi)

Saunalahti Kotikuitu -laajakaistaliittymän palvelukuvaus

 

Laajakaistaliittymän rekisteröinti

Elisan laajakaistaliittymän käyttöönotto edellyttää liittymän rekisteröinnin, eli liittymätilauksen. Yllä olevasta osoitekohtaisesta luettelosta näet laajakaistatekniikan. Tarjoamme teknistä tukea ainoastaan rekisteröityihin liittymiin.​

Tilauksen jälkeen voit ottaa käyttöösi liittymään sisältyviä palveluita sekä halutessasi tilata edullisempia lisänopeuksia tai maksullisia lisäpalveluita, kuten sähköpostipalvelun tai tietoturvapaketinVoit tehdä tilauksen Elisan myymälässä tai soittamalla maksuttomaan numeroomme 0800 98 323 (ma-pe 8-18, la 10-16.30)

Elisa Kaapeli-TV:n Kaapeli-TV:n kanavakortti on asukkaalle maksuton Elisan ja Lahden Talojen sopimuskauden ajan (3 vuotta). Tämän jälkeen kortti muuttuu normaalihintaiseksi. Rinnakkaiskortti on normaalihintainen (21 €/vuosi).

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos TV ei toimi, mitä pitää tehdä?
​Tarkista, että johdot ja kytkennät ovat kunnossa. Tee digivirittimelle tehdasasetusten palautus ja kanavien uudelleenvirititys. Lisää ohjeita ongelmatilanteissa löydät täältä.

Mitä jos ei toimi virityksenkään jälkeen. Kehen otan yhteyttä?
​Mikäli ongelma ei ratkea vianrajausohjeiden avulla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Miten kanavavalikoima muuttu? Mitkä kanavat ovat olemassa?
​Jatkossa sinulla näkyy Elisan kaapeli-TV -verkon kanavat. Tarkista kanavavalikoima tästä.

Voinko saada lisäkanavia Elisalta?
​ Elisalla on tarjolla laaja lisäkanavien valikoima. Näitä varten tarvitset joko kaapelikortin tai Elisa Viihde Premium -palvelun, jonka yhteyteen voit tilata lisäkanavia. Lisäkanavien tarjontaan voit tutustua tästä.

Mitä lisäpalveluita on Elisalta saatavissa? Mihin otan yhteyttä?
​Elisa Saunalahti -laajakaistaan kuuluu viisi julkista sähköpostiosoitetta. Tarvittaessa voit tilata laajakaistan yhteyteen Elisan maksullisen sähköpostipalvelun tai tietoturvapalvelun.

Internet ei toimi. Mitä pitää tehdä?
​Käynnistä päätelaitteet uudelleen ja tarkista, että johdot ja kytkennät ovat kunnossa. Vianrajauksessa voit käyttää apuna asiakastukisivustojen ohjeita. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Haluan lisänopeutta internettiin. Mitä pitää tehdä?
​Voit tilata käyttöösi lisänopeutta osoitteessa elisa.fi/laajakaista, asioimalla Elisan myymälässä tai soittamalla maksuttomaan myyntipalvelun numeroon 0800 94 200.

Muuttuvatko sähköpostiosoitteet?
​Kun rekisteröit käyttöösi Elisa Saunalahti -laajakaistan, voit tilata käyttöösi Elisan sähköpostipalvelun.

Miten pääsen käsiksi vanhoihin sähköposteihin?
​Jos sinulla on käytössäsi toisen operaattorin sähköpostipalvelu, olethan yhteydessä kyseisen operaattorin asiakaspalveluun asian selvittämiseksi.

Miten saan uuden sähköpostiosoitteen?
​Ensiksi sinun täytyy rekisteröidä laajakaistapalvelu käyttöösi. Rekisteröinnin jälkeen voit tilata Elisan sähköpostipalvelun.

Jos hankin laajakaistamodeemin muualta, mitkä ovat tekniset vaatimukset?
Tarvitset VDSL2-standardin mukaisen laajakaistamodeemin. Tarkat tekniset speksit: ITU-T G.993.2 VDSL2 Profile 17a ja Profile 30a, VDSL bandplan 998, SRA (Seamless Rate Adaption), INP (arvoon kaksi (2) asti), PhyRPHY Level Retransmission technology, PTM mode, UpBO (Uplink Power Back-Off).

 

Ohjeita

Laajakaistan käyttöönotto (ETHERNET)

Laajakaistan käyttöönotto (KAAPELIMODEEMI)

Laajakaistan käyttöönotto (VDSL2)