Elisa Saunalahti Korttelikuitu

Jopa 100M kiinteä nettiyhteys kotiin ilman kaivamista ja liittymismaksua! Korttelikuidulla saat  nopean ja toimintavarman netin, joka riittää kaikkiin suurenkin perheen tarpeisiin etätöistä, pelaamiseen, TV- ja videopalveluihin ja surffailuun. 

Saunalahti Korttelikuitu -liittymä hyödyntää VDSL2-tekniikkaa.

Tarkista saatavuus kotiisi

Laitteet - nämä tarvitset päästäksesi alkuun

Korttelikuitu- laajakaistaliittymän lisäksi tarvitset todennäköisesti seuraavat laitteet:

 • Uusi VDSL2-yhteensopiva modeemi. Modeemeissa, kuten muussakin elektroniikassa, vanha laite ei ole uuden veroinen. Jos kotonasi on yli viisi vuotta vanha laite, ei langaton verkkosi riitä laajakaistallesi. Katso modeemivaihtoehtojamme TÄÄLTÄ
   
 • Mikäli asut yli 80 neliöisessä kodissa ja/tai useammassa kerroksessa, ei yhden modeemin langaton peitto riitä kattamaan koko kotiasi. Tämän sivun alaosasta löydät suosituksiamme langattoman verkon vahvistamiseen, jotta saat täyden vauhdin laajakaistastasi myös langattomasti.
   
 • Jos omat laitteesi kaipaavat päivitystä, Elisan verkkokaupasta löydät laajan valikoiman tietokoneita, tabletteja, pelikonsoleita, ja paljon muuta!

Mikä on kodin langaton verkko?

Langaton lähiverkko (yleisesti käytetään myös nimitystä WLAN tai WiFi) on tekniikka, jolla erilaiset verkkolaitteet voidaan yhdistää toisiinsa ilman kaapeleita. Elisalta ostetuista uusissa modeemeissa on WLAN- ominaisuus oletuksena valmiina. Langaton WLAN-yhteys on hyvin altis käyttöympäristön häiriöille ja syy huonoon toimivuuteen on yleensä modeemin ja tietokoneen välinen liian heikko signaali. WLAN-signaalin voimakkuuteen vaikuttaa eniten modeemin/reitittimen ja tietokoneen välinen etäisyys sekä rakenteelliset esteet.

Langattoman verkon käyttäminen ja ongelmatilanteet ohje

Langaton verkko kuntoon

Useimmiten pätkivän ja hitaasti toimivan nettiyhteyden aiheuttaa langattoman verkon heikko signaali. Alla olevilla laitteilla parannat kotisi langattoman verkon nopeutta, ja varmistat, että voit käyttää langatonta verkkoasi kotisi kaikissa huoneissa.

Zyxel Armor X1 WLAN-vahvistin (extender)

Eikö netti toimi kaikkialla kodissasi? Laajenna langattoman verkkosi kuuluvuutta helposti vahvistimella.

 • WiFi-yhteyden laajentamiseen tiettyyn paikkaan kodissasi
 • Voit liittää extenderiin myös langallisia laitteita
3,02 €/kk
36 kk sopimus, kokonaishinta 108,72 €

TP-Link Deco M5 WLAN-vahvistin

Kolmella Deco -vahvistimella laajennat langattoman verkkosi kattamaan suuremmankin kodin.

 • Helppo asentaa ja ottaa käyttöön
 • Kolme tukiasemaa, joilla katat koko kodin
8,30 €/kk
36 kk sopimus, kokonaishinta 298,80 €

Netgear Orbi WLAN-vahvistin

Netgear Orbi muodostaa huippunopean langattoman verkon koko kotiisi.

 • Nopea yhteys kaikkialla kodissasi jopa 400 m2 tiloihin asti
 • Erittäin pieni nopeushävikki
13,86 €/kk
36 kk sopimus, kokonaishinta 498,96 €

Tiedämme, että kodin WiFi-yhteyden kattavuuden ja toimivuuden varmistaminen kodissasi voi olla haastavaa. Meiltä löydät apua! Tilaa kotiverkkoasiantuntijamme laittamaan kotisi WLAN:in kuntoon, sekä asentamaan mahdollisesti tarvittavat verkkoa vahvistavat lisälaitteet yhdellä kertaa. Näin saat täyden huvin ja hyödyn laajakaistastasi!

TILAA PALVELU