Missä tänään syötäisiin?

Mitä jos pääsisit kerrankin juuri sellaiseen ravintolaan, johon haluat? Testasimme kolme ruokapaikan etsimistä helpottavaa sovellusta.

Teksti: Osku Kannisto

yelp

Yelp

Suomeksikin toimiva Yelp on mainio apuri ruokapaikan löytämiseen niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kaikki Yelpin käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja ja lisätä niihin kuvia. Suodattimet ovat monipuoliset: paikan voi etsiä hinnan, aukioloaikojen tai sijainnin perusteella nopeasti. Lisätiedoista löytyy useimpien ravintoloiden puhelinnumero ja verkkosivujen osoite. Lisäksi sovelluksen kautta voi avata reittiopastuksen. Yelpin heikkous on arvostelujen vähäinen määrä.

Androidille
iOSille
Windowsille

foursquare

Foursquare

Englanninkielinen Foursquare sisältää monipuolista tietoa nähtävyyksistä ja ravintoloista. Sen vahvuus on runsaissa suodattimissa, joiden avulla hakuaan voi rajoittaa monin tavoin. Hinnan ja suositusten lisäksi hakukriteereiksi voi lisätä muun muassa parkkipaikan, varausmahdollisuuden tai toiveen ketjuihin kuulumattomasta ravintolasta. Käydyt ravintolat voi merkitä muistiin, ja niistä voi jättää arvostelun tai vinkin muille käyttäjille. Erikoisuutena on mahdollisuus hyödyntää hakujensa pohjana vain omien ystävien jättämiä arvosteluja.

Androidille
iOSille
Windowsille

tripadvisor

Tripadvisor

Suomennettu Tripadvisor on turistin paras matkaopas ja soveltuu myös ravintoloiden etsimiseen. Suodatusvaihtoehdot eivät ole parhaat mahdolliset, eikä esimerkiksi etäisyyttä ravintolaan näe selkeästi heti hakutuloksista joukosta vaan vasta lisätiedoista. Ravintolakohtaiset sivut sen sijaan ovat erinomaiset. Ravintoloista ja niissä tarjottavasta ruuasta on tyypillisesti hyvät kuvaukset ja valokuvat. Arvosteluja on todella runsaasti, joten pelkkään yleisarvosanaan ei tarvitse luottaa. Sovellus osaa näyttää ravintoloiden paikan kartalla ja avata navigaattorin sinne pääsyä varten.

Androidille
iOSille
Windowsille