3 askelta helpompaan kuntoiluun

Haluaisitko oman personal trainerin? Sellainen löytyy jo puhelimestasi. Testasimme kolme treenisovellusta.

Teksti: Osku Kannisto

Henkilökohtainen valmentaja auttaa treenaamaan salilla, mutta puhelimen personal trainer -sovellusta voi käyttää kotonakin. Kokeile, saisitko kuntoiluvireen herätettyä näiden apureiden avulla:

paivittaiset_treenit

Aloittelijan avuksi

Päivittäiset treenit -sovellus auttaa lihasharjoittelun aloittamiseen salilla tai kotona. Ilmaissovelluksesta on helppo tarkistaa eri liikkeet ja kuinka ne tehdään oikein. Ryhmiin jäsenneltyjen harjoitusten avulla on myös helppo koostaa oma treeniohjelma. Eri lihasryhmiä voi treenata 5 tai 8 minuutin pätkissä, ja kun jakaa eri lihasryhmien harjoitukset eri päiville, saa viikon aikana treenattua koko kropan. Sovellus näyttää jatkuvaa videota liikkeistä, minkä ansiosta myös taukojen paikat näkyvät.

Androidille
iOSille 

fitness_buddy

Monipuoliseen harjoitteluun

Fitness Buddy -sovelluksen avulla omaa treenaamista voi helposti muokata monipuolisemmaksi. Liikkeitä voi hakea nimen, ruumiinosan, vaikeusasteen ja tarvittavien varusteiden perusteella. Sovellus tarjoaa kaikista liikkeistä animoidut videot sekä kirjalliset ohjeet. Tehdyistä harjoituksista voi pitää kirjaa. Sovellusta ei ole suomennettu, joten se sopii vain englanninkielentaitoisille. Ilmaisversiossa on yli 300 liikettä ja maksullisessa yli 1400. Jos tästä sovelluksesta ei löydä sopivaa treeniliikettä, sitä ei luultavasti löydä mistään.

Androidille
iOSille

personal_fitness_trainer

Tavoitteelliseen treenaukseen

Personal Fitness Trainer on hyvin suomennettu PT-sovellus. Ilmaisversion avulla voi tutustua eri liikkeisiin videoiden ja selkeiden kirjallisten ohjeiden avulla. Liikkeiden huomioitavaa-kentän kommentit lisäävät autenttista PT-fiilistä, sillä nissä huomautetaan yleisimmistä liikkeissä tehdyistä virheistä. Kuukausi- tai vuosimaksullinen versio on edullinen ja tarjoaa käyttäjälle valmiin treeni- ja saliohjelman, joilla harjoitteluun saa selkeät ohjeet ja tavoitteet. Mielenkiintoisista ohjelmista löytyy erilaisia tavoitteita neljän viikon rasvanpoltosta intensiivisiin voimaohjelmiin. Ohjelmien kuvaukset auttavat oikean vaihtoehdon löytämisessä.

Androidille
iOSille

Tarvitsetko aktiivisuusrannekkeen tai muita liikuntaharrastusta tukevia laitteita? Tutustu tarjontaan täällä.