Näin organisoit joulun helpommin

Joulusovellukset muistavat ostettavat lahjat, ehdottavat ruokia joulupöytään ja ideoita koristeluihin. Testasimme viisi näppärää, englanninkielistä joulusovellusta.

Teksti: Charlotta Mattila

 

gift_budget_f

1. Lahjalistat kuntoon

Jos lahjaostoksiin meinaa kulua rahaa enemmän kuin budjetti antaa myöten, Christmas Gift Budget voi auttaa suunnittelussa.

Sovelluksella voi luoda listoja ja ryhmiä läheisistä ja heidän lahjatoiveistaan sekä suunnitella ostokset niin, että rahat riittävät ja kaikille on lahjoja tasapuolisesti. Lahjalista pitää myös ostetut lahjat mielessä, etteivät ne unohdu kaapin kätköihin.

Salasana takaa, että lahjabudjetti pysyy salassa ja laskurin avulla varmistat, että aikaa hankintoihin on riittävästi ennen juhlapäivää.

Android

The Christmas Gift List – The Holiday Shopping on vastaava sovellus iOS-laitteille.

iOS

 

menu_maker_

2. Ideoita joulupöytään

Christmas Menu Maker from Fine Cooking on nimensä mukaisesti Fine Cooking -lehden sovellus jouluna tarjottavien herkkujen suunnitteluun.

Perinteisten klassikoiden ja vaativampien ohjeiden joukosta löytyy hyvin myös yksinkertaisia ja nopeita ohjeita. Houkutteleva on esimerkiksi kookosriisipuuro, joka saa lisämakua mangosta. Ainesosien mittayksiköt ovat amerikkalaisia.

Sovelluksen avulla käyttäjä voi luoda joulumenun, tehdä interaktiivisen ostoslistan aineksille sekä suunnitella aterioiden valmistamiseen kuluvan ajan. Hinta: 0,99 €

iOS Ipadille

 

koristeet

3. Vinkkejä joulukoristeiden tekoon

DIY Christmas Decorations on koonnut hyviä ideoita joulukoristeiden ja lahjojen tekemiseen. Sovellus tarjoaa yksinkertaiset vaihe vaiheelta -ohjeet helpottamaan askartelua sekä sisältää ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi jakaa ohjeita ja ideoita ystäviensä kanssa.

Parhaat ideat voi korvamerkitä, jos ei halua heti tehdä kaikkea kerralla.

Android

 

just_wink_

4. Sähköisten joulukorttien tekoon

JustWink Greeting Cardsilla voi tehdä itse kortteja ilman askarteluvälineitä. Virtuaalisiin kortteihin voi liittää valokuvia sekä ääni- tai kirjoitettuja viestejä. Valmiita korttipohjia tervehdyksineen on useita.

Kortteja on helppo lähettää paitsi sovelluksessa myös linkittää, jakaa ja lähettää Facebookissa, sähköpostissa, multimediaviestinä tai perinteisessä kirjepostissa, jos on printteri käytössä. Lähettämistä varten pitää kirjautua käyttäjätilille.

iOS

Android

Windows

 

dreamdays_

5. Joulun lähtölaskentaan

Joulun lähtölaskennan voi suorittaa esimerkiksi Dreamdays Countdown -sovelluksen avulla. Nätti pikkusovellus laskee päiviä juhlahetkeen, ja sitä voi käyttää muidenkin tärkeiden päivien laskentaan. Apple 0,99 €, Android ilmainen.

iOS

Android

Lue myös: Kuinka nettiyhteys mukaan joululomareissulle?