Koirapilli + 4 muuta erikoista sovellusta puhelimeesi

Tarvitsetko koirapilliä, vatupassia tai metallinpaljastinta? Voit hankkia ne puhelimeesi.

Teksti: Osku Kannisto

koirapilli

1. Koirapilli

Puhelinta voi käyttää koirakoulutuksessa luomalla sille korkean taajuuden vihellyksiä, jotka voivat asettua myös oman kuuloalueen ulkopuolelle. Vakiotaajuuksien lisäksi sovelluksella voi soittaa lyhyitä puhallussarjoja sekä taajuuksiltaan vaihtuvia hankalampia äänimerkkejä. Neljän pikavalinnan kanssa komentosarjatkin onnistuvat lennossa. Koirakouluttajille monipuolinen vaihtoehto koirapillille.

Android
iOS

vatupassi

2. Vatupassi

Taulun asennon seinällä voi tarkistaa puhelimella. IPhonessa vatupassi kuuluu vakio-ohjelmiin. Se löytyy avaamalla Kompassin ja vetämällä sormea oikealta sivulta vasemmalle. Vatupassi toimii puhelimen eri asennoissa eri tavoin. Normaalin pystyasennon lisäksi puhelimen voi asettaa pöydälle ja se kertoo, kuinka vinossa pöydän pinta on.

Android 
iOS valmiina Kompassi

metallinpaljastin

3. Metallinpaljastin

Puhelimet osaavat lukea niitä ympäröiviä magneettikenttiä. Tietojen avulla puhelinta voi käyttää metallinpaljastimena. Maasta etsimisen ohella sovellusta voi hyödyntää seinien sisuksiin kotona. Etsimismahdollisuudet rajoittuvat rautametalleihin. Alumiinia ja muita ei-magneettisia metalleita sovelluksella ei löydä.

Android
iOS 

morse

4. Morsettaja

Morse-koodin käyttöä viestien lähetykseen ei tavallisessa arjessa tarvitse, eikä koodeja enää juuri kukaan ulkomuistista osaa. Morsetuksesta voi kuitenkin olla joskus hyötyä erikois- ja hätätilanteissa (tai vaikkapa lasten leikeissä). Sovellukselle kirjoitetaan syötteenä haluttu sanoma, kuten ”SOS”, jonka se lähettää vilkuttamalla puhelimen salamavaloa.

Android
iOS

yhtalonratkaisu

5. Tieteislaskin

Puhelimen peruslaskin korvaa taskulaskimet ja kulkee aina matkassa. Puhelimen suoritusteho kuitenkin riittää myös huomattavasti monipuolisempaan käyttöön esimerkiksi sopivalla tieteislaskinsovelluksella. Mielenkiintoisinta on hyödyntää puhelinta yhtälöiden ratkaisuun. Photomath-sovelluksella ratkaisun saa jopa käsin kirjoitettuun ongelmaan kaikkine välivaiheineen.

Android
iOS

Lue lisää vinkkejä puhelimen käyttöön.