6+1 vinkkiä Pokémon Go -pelaajille

Moni aloitti kesällä Pokémon Gon pelaamisen.  Vauhdikkaan alun jälkeen peli vaatii aivotyötä ja suunnitelmallisuutta. Lue tästä vinkit, joiden avulla viet pelisi uudelle tasolle.

Teksti: Osku Kannisto

 

Pokémon Go mullisti mobiilipelaamisen. Pelissä ei edisty sohvalta käsin vaan ainoastaan aktiivinen liikkuminen palkitsee. Alussa pelin into kohdistuu uusien Pokémonien löytämiseen, mutta pian mukaan tulevat salit, ja kehitys tasolta toiselle siirtymiseen vaatii aktiivista pelaamista ja suunnittelua. Muista pelatessasi ainakin nämä asiat:

 

pakkaa_reppusi

 1. Pakkaa reppusi oikein

Pidä huoli, ettei Poké-pallot pääse loppumaan. Heitä kaikki turha pois repusta Items-kohdan kautta. Potion, super potion ja hyper potion palauttavat Pokémonien kunnon salitaisteluiden jälkeen eivätkä ole tarpeellisia muualla pelissä. Säästä vain parhaat niistä. Revive-herätyslääkkeitä tarvitaan vain Pokémonin hävitessä taistelun salilla. 15 revivea riittää aktiivipelaajalle mainiosti. Lucky egg -pistetuplaimia, egg incubator -munanhauduttimia sekä incense- ja lure-houkuttimia repusta ei sen sijaan kannata ikinä heittää pois. Razz berryja kannattaa käyttää tasaisesti Pokémoneja napatessa tai karsia, jos lukumäärä kasvaa isoksi.

 

evolvaus

2. Säästä resursseja

Pokémonien treenaus (power up) sekä kehitys (evolve) on pelin miellyttävämpiä palkintoja. Karu totuus on kuitenkin, että alatasoilla napattuja Pokémoneja ei kannata kehittää vaan säästää matkan varrella kertyneet candyt ja stardust korkeimmille tasoille, jossa napattavien Pokémonien taistelupisteet (cp) ovat lähtökohtaisesti paremmat. Tällöin stardust ja candyt eivät kulu hukkaan turhaan ja kehitetyt Pokémonit ovat huomattavasti parempia.

 

 

seuraavalle_tasolle_nopeammin

3. Seuraavalle tasolle nopeammin

Tasolta toiselle pääsee nopeimmin kehittämällä (evolve) Pokémoneja. Paras taktiikka on hamstrata candy-karkkeja reilusti varastoon ja kehittää Pokémonit kootusti Lucky egg -pistetuplaimen kanssa. Puolessa tunnissa ehtii kehittää yli 60 Pokémonia, jolloin pistesaalis kasvaa yli 60 000 xp-pisteeseen normaalin kehityksen 30 000 xp:n sijaan.
Kokonaiskehityspisteet (xp) määrittävät, millä tasolla pelaaja on. Alussa pisteitä ei vaadita kuin muutama tuhat tasojen välille, mutta pian urakka hidastuu. Tasolta 10 korottuu tasolle 11 vain 9000 xp-pisteellä. Tasolta 23 siirtyminen tasolle 24 vaatii jo 100 000 pistettä. Normaali aktiivipelaaja saa päivässä noin 10 000 xp:tä ilman Pokémonien kehittämistä.
Xp-palkinnot eivät kerry pelaajan kehittyessä vaan pysyvät samoina koko pelin ajan. Jokaisen Pokémonin kehityksestä saa aina 500 xp-pistettä riippumatta sen lajista. Xp-keräyksessä parhaat Pokémonit ovat Pidgey, Weedle ja Caterpie. Niiden erikoisuus on vain 12 candya vaativa kehitys, joka on huomattavan alhainen. Jokainen napattu Pokémon lisää candy-määrää kolmella ja yhden lisä-candyn saa siirtämällä sen professorille. Lisäksi kehityksen yhteydessä saa yhden candyn ja kehittyneen muodon lahjoituksesta professorille saa toisen.

 

kehita___pokemoneja_suunnitelmallisesti

4. Kehitä Pokémoneja suunnitelmallisesti

Kaikkia napattuja Pokémoneja ei kannata sokeasti treenata tai kehittää. Keskity parantamaan Pokémoneja fiksusti valitsemalla jo valmiiksi parhaat yksilöt cp-pisteiden perusteella. Kaiken stardustin tuhlaaminen vain yhteen Pokémoniin ei ole järkevää, koska saleilla taistellessa mukaan saa aina kuusi eri hahmoa. Hyvällä pelaajalla on tasainen paketti eri tyypin Pokémoneja, joilla saleilla pärjää varmasti.

 

 

kera__a___saleilta_lisa__herkkuja

5. Kerää saleilta lisäherkkuja

Salien valloituksesta saa stardustia ja Poké-kolikoita. Saleilla taistelu on vastapainoa Pokémonien etsimiselle, ja se on mahdollista tason 5 saavuttamisen jälkeen. Taisteluissa riittää yhden vihollissalin valloitus päivässä. Kannattaa valita sali, jonka Pokémonit pystyy helposti päihittämään. Palkintona voitetuista otteluista saa xp-pisteitä salin tason perusteella.
Suurin ilo valloituksesta saadaan asettamalla tyhjään saliin oma Pokémon. Bonuksena saa 500 stardustia ja 10 Pokécoin-kolikkoa, joita voi käyttää kaupan ostoksiin. Palkinto pitää käydä hakemassa Shop-valikon yläkulmasta löytyvän Collect-kohdan kautta. Palkinnon saa vain kerran 21 tunnissa. Lisäsalien valloituksesta saman päivän aikana ei saa kuin xp-pisteitä.

 

optimoi_akkukesto

6. Optimoi akkukesto

AR-näkymä pois käytöstä. Vaikka Pokémoneja on hauska pyydystää kameranäkymästä, kuluttaa se akkua runsaasti enemmän kuin perusnäkymä. Näin säästetään myös Poké-palloja, koska Pokémonit on helpompi pyydystää keskeltä ruutua. Kytke AR pois päältä Pokémonia napatessa.

Akun säästötila päälle. Pelin asetuksiin pääsee klikkaamalla alaosan Poké-pallokuvaketta ja valitsemalla ylhäältä Settings. Battery Saver kannattaa kytkeä käyttöön. Tällöin pystyy pelatessa himmentämään ruudun kääntämällä puhelimen yläosan osoittamaan maata kohti. Näkymä palautuu, kun nostat puhelimen normaalisti käteen. Vibration kannattaa pitää päällä, jolloin puhelin tärähtää kädessä, kun Pokémon on kartalla.

Himmennä taustavaloa. Gps-paikannuksen ja jatkuvan näytön käytön vuoksi akku kuluu nopeasti. Näytöstä aiheutuvaan kulutukseen voi vaikuttaa himmentämällä taustavalon kirkkautta puhelimen asetuksista. Varsinkin aurinkoisella säällä puhelin säätää kirkkauden täyteen loistoon turhan helposti.

Nappaa vain tärkeät Pokémonit. Kun akku alkaa olla vähissä ja haluaa vielä pelata, ei kannata napata kaikkia vastaantulevia Pokémoneja, sillä se kuluttaa akkua. Keskity vain uusien ja tarpeellisten Pokémonien nappaamiseen. Alhaisella akulla ei kannata käydä saleilla.

Sulje muut sovellukset, bluetooth ja wifi. Jos haluat optimoida akkukäytön vain Pokémon Go:n pelaamista varten, kannattaa kytkeä kaikki ylimääräinen pois päältä puhelimesta. Muut gps-tietoja käyttävät ja jatkuvasti sisältöään päivittävät sovellukset syövät akkua taustalla.

Hanki varavirtalähde. Aktiiviseen pelaamiseen koko päiväksi ei riitä isonkaan puhelimen akku. Taskuun mahtuvilla varavirtalähteillä peliaikaa saa lisää ja voi varmistaa, ettei puhelimesta tule käyttökelvoton kesken päivän.

divider

Mitä hyötyä on rahaostoksista?

Maksullisten lisäapujen ostosta ei Pokémon Go:ssa ole niin suurta hyötyä kuin olettaisi. Pokémoneja ei pääse kehittämään rahan avulla, koska treenaukseen (power up) ja kehitykseen (evolve) tarvittavia stardustia ja Pokémon-kohtaisia candyja ei voi ostaa.

  • Pelissä kehittymisen kannalta paras ostos on lucky eggs. Sen avulla saa puolen tunnin ajan tuplamäärän kehityspisteitä (xp), joita vaaditaan uusille tasoille (level) nousuun.
  • Peli-ilon kannalta parhaat ostokset ovat incense sekä lure module -houkuttimet, joiden avulla Pokémoneja voi haalia pelaajan läheisyyteen puolen tunnin ajan kerrallaan. Incense vaikuttaa vain omaan peliin ja toimii missä vain. Lure module auttaa kaikkia pelaajia, mutta sitä voi käyttää vain pokéstopien yhteydessä.
  • Liikkumiseen palkitsevimpia ostoksia ovat munahauduttimet (egg incubators). Niiden avulla voi hautoa yhtä aikaa enemmän munia, joten Pokémoneja kuoriutuu enemmän, eikä edes 10 kilometrin munien hautominen tunnu liian pitkältä.
  • Pitkäkestoisempaa iloa peliin tuovat pysyvät repunlaajennukset, joiden avulla mukaan mahtuvien tavaroiden määrää voi kasvattaa 50 kappaletta kerrallaan.
  • Poké-pallojen ostaminen on perusteltua lähinnä pelin alussa, jos silloinkaan. Kaupasta saa vain peruspalloja, joilla parempien Pokémonien nappaaminen on lähes mahdotonta. Parempia great, ultra ja master palloja ei saa reppuun kuin pokéstoppien ja kehityksen myötä.

 

Mitkä ovat Helsingin parhaat Pokémon-reitit? Mitä vanhemman tulee tietää Pokémon-pelaamisesta? Lue lisää juttuja aiheesta.