Hellettä vai sadetta? Sääsovellus kertoo

Onko tänään hyvä päivä lähteä uimarannalle tai pokémon-jahtiin? Vai olisiko parempi jäädä sisälle lueskelemaan? Sääsovelluksella tarkistat sääennusteet nopeasti.

Teksti: Osku Kannisto

 

Sään vaihtelut kiinnostavat kaikkia. Kesälomalla sääennuste usein ratkaisee päivän aktiviteetit. Ennusteen voi tarkistaa kätevimmin sääsovelluksella, jolloin ei erikseen tarvitse etsiä ennusteita netistä tai katsoa television sääennusteita. Useimmista sovelluksista saa myös puhelimen valikkoon widgetin, joka automatisoi säätilan tarkistuksen.

 

is_supersaa

IS Supersää – pikavilkaisu päivän säähän

Ilmatieteen laitoksen ja Forecan täsmäsääennusteet saa nopeasti rinnakkain ruudulle IS Supersää -sovelluksella. Näkymistä löytyy vuorokauden tuntiennuste, kahdeksan vuorokauden päiväennuste sekä suuntaa-antava sadetutkanäkymä. Lisäksi pääsivun alaosassa näkyy siitepölytilanne.

Android
iOS
Windows

 

saaennuste_ja_sadetutka

Sääennuste ja sadetutka – saderintamien tarkasteluun

Sadetilanne selviää helpoimmin sadetutkan kuvaa katsomalla ja saderintamien ennusteita seuraamalla. Sääennuste ja sadetutka -sovelluksella paikallinen sadetilanne selviää näppärästi. Karttaa pääsee zoomaamaan vapaasti, joten saderintamien liikkeitä voi tarkastella maailmanlaajuisesti. Lisäksi sovellus kertoo lämpötilan, tuulennopeuden ja kosteusprosentin.

Android
iOS

 

accuweather

AccuWeather – havainnollinen ennuste

AccuWeather tarjoaa kaiken säähän liittyvän yleistiedon havainnollisesti. Lämpötilan ja kolmen vuorokauden tarkan sääennusteen ohella ilmoitetaan muun muassa ilmankosteus, uv-taso, tuulen voimakkuus ja kastepiste. Kartan avulla saa yleisnäkymän sadetilanteesta sekä mahdollisuuden tarkistaa nopeasti muiden alueiden lämpötilan kohdetta koskettamalla.

Android 
iOS 
Windows

 

weatherpro

WeatherPro – sääharrastajalle

Säätilan laajempaan tarkkailuun täsmätyökalu on WeatherPro. Sen erikoisuutena ovat monipuoliset sääkartat ja lisätiedot sääilmiöistä. Maksullisista kartoista löytyy lisätietoa lämpötiloista, ilmanpaineista ja ukkosrintamista maailmanlaajuisesti. Sää ennustetaan tunneittain kahdelle viikolle sateen, lämpötilan ja tuulenvoimakkuuden mukaan. Omia suosikkipaikkoja on helppo lisätä. Vaihto niiden välillä onnistuu nopeasti ruutua vaakasuunnassa vierittämällä.

Android
iOS