Haussa koiralle kaveri? Sovellus auttaa

Tinder toi parisuhdemarkkinoille nopean valinnan sovelluksen, jossa sormella pyyhkäisemällä voi valita sopivan tai hylätä epämieluisan kumppaniehdokkaan. Sama periaate on tullut nyt niin kenkien ostamisen kuin koira- tai äitikavereiden etsintään keskittyneisiin sovelluksiin.

Teksti: Olli-Pekka Komonen

momzie sovelluksella voi etsiä uusia äiti-kavereita

1. Momzie: Etsi äitikaveri

Mikäli omasta ystäväpiiristä ei löydy muita äitejä, tai tuttavien lapset ovat kovin eri-ikäisiä, löytyy apu Momziesta. Äitien kaverustumiseen tehty suomalaissovellus on lähestulkoon yksi yhteen samanlainen Tinderin kanssa. Ainoana erona on, että palvelussa on pelkästään naisia, jotka joko ovat äitejä tai tulossa äideiksi. Mikäli molemmat ”tykkäävät” toisistaan, syntyy pari, ja keskustelu voi alkaa. Jos kiinnostavan kaverin pyyhkäisee vahingossa väärään suuntaan, ei hätää, sillä samat profiilit tulevat palvelussa vastaan vielä uudestaankin.

Ilmainen.

iOS

Android

Filc on sovellus, jolla puhelimen kuvatiedostoja on helppo karsia

2. Flic: Siivoa kännykän kuvagalleria

Flicissä arvioidaan oman puhelimen kameralla otettuja kuvia. Kamerarullaan kertyy äkkiä satoja kuvia, joita ei koskaan jaksa siivota. Flicin avulla niitä voi tuhota tai säästää helposti aivan kuten Tinderissäkin. Vasemmalle pyyhkäistyt kuvat eivät katoa saman tien, vaan ne siirtyvät roskakoriin. Hutipyyhkäisyjä ei siis tarvitse pelätä. Ohjelma näyttää myös koko ajan paljonko puhelimesta vapautuu tilaa kuvaroskista tyhjentämällä. Paikallisten kuvien lisäksi Flicillä voi siivota myös iCloudiin tallennettuja otoksia.

Ohjelman perusversiollakin pärjää jo mainiosti, mutta lisämaksusta kuvia voi esimerkiksi lisätä samalla suosikkikansioon, eikä se näytä mainoksia.

Perusversio ilmainen, lisäominaisuuksia 1,99 eurolla.

iOS

IVALO on kotimainen sovellus, jolla voi selata suomalaista vaatemuotoilua

3. Ivalo: Löydä ja osta suomalaista muotia

Suomalainen Ivalo on Tinderin tapaan toteutettu muodin ja designin kauppapaikka. Vasemmalle pyyhkäisemällä ruudulle ilmestynyt tuote hylätään, oikealle pyyhkäisyllä sen voi ostaa helposti suoraan tekijältään. Tuotteita voi selata myös suunnittelijan mukaan tai vaan tiettyä tuoteryhmää, kuten vaikkapa hattuja kahlaten.

Ivalosta löytyy enimmäkseen naisille suunnattuja tuotteita, mutta osa tuotteista, kuten korut, hatut tai lompakot sopivat toki kaikille. Valikoimissa on yli 70 suomalaisen brändin tavaroita, edustettuina ovat esimerkiksi IvanaHelsinki, Terhi Pölkki, Anna Ruohonen, Moimoi, Jatuli ja Lovia.

Mikäli tuote kiinnostaa, mutta sitä ei ihan vielä halua ostaa, voi sen lisätä vain suosikkilistalle, josta tavaroita voi poimia ostoskoriin myöhemminkin.

Ilmainen

iOS

Android

Atletolla urheilijat löytövöt treenit ja treenikaverit

4. Atleto: Hae liikuntakaveri

Liikuntaharrastus ja kuntoilu voi olla helppo aloittaa, mutta into laimenee monilla nopeasti. Kirittäjän tai pelikaverin löytämisessä auttaa Atleto-sovellus. Sen avulla voi esimerkiksi ilmoittautua mukaan, jos korisporukka hakee mukaan pelaajia, tai perustaa oman tapahtuman tyyliin ”juoksulenkki tiistaisin 20.30 Keskuspuistossa”. Sovelluksesta voi sitten katsoa, ottaisiko ”Pipolätkää stadissa”, ”Sisäfutista Espoossa” vai ”Sählyä Sipoossa” ja pyyhkäistä loput pois mielestä ja ruudulta. Sovellus on vielä hyvin tuore, joten sillä ei ole vielä kovin paljon käyttäjiä.

Ilmainen.

iOS

Android

Sovellus jolla lemmikinomistajat voivat olla yhteydessä

5. Meet My Dog: Hanki hauvalle ystävä

Koirakaverin löytämiseenkin tinder-tyyli sopii. Koiraihmisten omaksi someksi optimoitu Meet My Dog yhdistää koiranomistajia niin virtuaalimaailmassa kuin oikeassakin elämässä. Mätsien ja chattailyn lisäksi oman koiran kuulumisia voi jakaa Instagram-tyyppisesti. Koirakuulumiset voi määritellä näkymään joko vain omalle koirakaveripiirille tai kaikille sovelluksen käyttäjille.

Ilmainen.

iOS

Shoe swipe on kenkien tinder

6. Shoe Swipe: Antaudu kenkämanialle

Kenkäfriikin oma suosikkisovellus on nimeltään Shoe Swipe. Sen valikoimista löytyy yli 50 000 kenkäparia, joita voi selailla vain ilokseen, tai sitten tilata haluamansa suoraan sovelluksesta. Tarjolla on globaaleja huippubrändejä kuten Steve Madden, Cole Haan tai Chinese Laundry. Kenkiä voi hakea esimerkiksi merkin, värin, tai hinnan perusteella. Tilausvaiheessa sovellus hakee tarjouksia eri paikoista, ja valmistaja lupaakin sen kaivavan aina halvimman mahdollisen ostohinnan kustakin kenkäparista.

Ilmainen.

iOS

Android