Näin saat kesäkuvat talteen turvallisesti

Pilvipalveluilla saat lisää tallennustilaa puhelimen kuville. Nettiin tallennus sopii myös varmuuskopiointiin ja tiedostojen siirtoon laitteiden välillä.

Teksti: Osku Kannisto

 

Ahkera kuvaaja saa nopeasti puhelimensa sisäisen muistin tukkoon. Helpotukseksi voi hankkia muistikortin. Toinen vaihtoehto on hyödyntää pilvitallennusta lisätilana. Pilvitallennustila on erinomainen vaihtoehto silloin, kun käytössä liittymä, jossa ei ole datakattoa – eli tietoa voi siirtää verkossa ilman huolta lisälaskuista.

Pilvivarastoon voi tallentaa kuvat ja videot täysin automaattisesti niiden ottamisen jälkeen. Pilveen siirretyt kuvat voi myös poistaa puhelimelta, koska niitä voidaan katsella suoraan pilvipalvelusta nettiyhteyden avulla.

Kuvia ja kansioita voi jakaa linkkeinä kavereille helposti. Tiedostot siirtyvät automaattisesti tietokoneelle, jos se on kytketty samaan tiliin ja koneelle on asennettu palvelun apuohjelma. Tiedostoja toi katsella myös nettiselaimella.

Dropbox-2

Dropbox

Dropbox on vanhimpia ja suosituimpia pilvitallennuspalveluja. Se on helppokäyttöinen ja mahdollistaa useimpien tiedostojen, kuten asiakirjojen ja pdf-tiedostojen, esikatselun poistumatta sovelluksesta. Dropboxin laite- ja sovellustuki on hyvä. Monet mobiilisovellukset mahdollistavat tiedostojen käytön suoraan palvelusta.

Ilmaista tallennustilaa saa rekisteröinnin yhteydessä 2 gigatavua, ja tilaa voi kasvattaa suosittelemalla palvelua kavereille. Lisätilaa voi tilata 1000 gigatavua sadan euron vuosihintaan.

 

 

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

OneDrive-2

OneDrive

OneDrive sopii työn ja huvin yhdistäville käyttäjille. Palvelu toimii saumattomasti yhteen Windows-laitteiden kanssa, mutta käyttökokemus on astetta heikompi Android- ja iOS-puhelimilla. Erikoisuutena palvelussa on roskakori, josta voi pelastaa vahingossa poistettuja tiedostoja.

OneDrive on helppo valinta Office 365 -käyttäjille, jotka saavat ilmaiseksi 1 teratavun eli 1000 gigatavua tallennustilaa suoraan Officen 7 €/kk hintaan. Muut käyttäjät saavat 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa, ja sitä voi laajentaa puhelimesta 100 gigatavuun 28 euron vuosimaksulla.

 

 

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

GoogleDrive

Google Drive

Google Drive on visuaalisesti selkeä ja helppokäyttöinen. Se sopii erinomaisesti mediatiedostojen säilöksi. Tiedostojen esikatselukuvakkeet latautuvat todella nopeasti. Palvelu koodaa videoista nettiversiot, joita voi katsella suoraan jaetuista linkeistä ilman latausta puhelimelle.

Käyttäjä saa ilmaiseksi 15 gigatavun tallennustilan, joka tosin jaetaan samalle tunnukselle rekisteröidyn Gmailin kanssa. Lisää tallennustilaa saa 100 gigatavua 20 euron vuosihintaan suoraan puhelimesta ostaessa. Erikoisuutena Googlen Kuvat-palvelu, jonne voi ladata rajoittamattomasti kuvia maksutta.

Windows-puhelimissa Google Driven käyttö vaatii kolmannen osapuolen maksullisen sovelluksen, kuten Client for Google Drive .

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

Vaihtoehdot eivät rajoitu esiteltyihin kolmeen suurpalveluun. Muita suosittuja pilvitallennuspalveluja ovat esimerkiksi Box, Sync.com, Mega sekä vain Applen laitteissa toimiva iCloud.

Tutustu myös Elisa Pilvilinna Plus -palveluun, joka tallentaa kuvasi ja muut tiedostosi Suomessa sijaitseville palvelimille.