Lempikappale soittoääneksi – näin se onnistuu

Oletko kyllästynyt puhelimesi soittoääneen ja laitteen tarjoamat vaihtoehdot kuulostavat tylsiltä? Omaguru neuvoo, miten vaihdat soittoääneksi oman suosikkikappaleesi.

Helpointa soittoäänen vaihtaminen on Androidissa. Mp3-tiedoston saa suoraan soittoääneksi. Muissa järjestelmissä musiikkitiedosto pitää lyhentää ja muuttaa oikeaan muotoon.

Android

Voit siirtää tietokoneeltasi haluamasi kappaleet laitteeseen tai Google Play Musiikin kautta. Kun kappaleet ovat puhelimessa, asetuskohdasta Äänet ja ilmoitukset voit määrittää uuden soittoäänen.

iPhone

iPhoneissa soittoääniä voi ostaa suoraan Appstoresta. Jos haluat siirtää laitteellesi musiikkia tietokoneeltasi, se onnistuu yhdistämällä iPhone johdolla tietokoneeseen ja käyttämällä iTunes-ohjelmaa, jonka avulla kappaleet voi lisätä laitteeseen.

Kappale pitää vielä muuttaa soittoääneksi ja lyhentää. Voit määrittää, mistä kohdasta nappaat osan biisiä soittoääneksi.

Muutosten jälkeen voit määrittää luodun kappaleen omaksi soittoääneksesi iPhonen asetuksista kohdasta Äänet, Soittoääni.

Windows Phone 10

Windowsin sovelluskaupasta löytyy valmiita soittoääniä, mutta jos haluat siirtää omalta koneeltasi musiikkia puhelimeen, yhdistä puhelin USB-kaapelilla tietokoneeseen ja siirrä halutut kappaleet puhelimen Ringtones-kansioon.

Sovelluskaupasta löytyy esimerkiksi Ringtone Maker -sovellus, jolla voit leikata ja luoda kappaleestasi soittoäänen.

Kun olet luonut soittoäänen, voit vaihtaa sen puhelimen oletussoittoääneksi seuraavalla tavalla: Asetukset -> Mukauttaminen -> Äänet ja valitse Soittoääni.

Mikäli tarvitset apua, ota yhteys asiantuntijaan.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Täältä löydät suosituimmat älypuhelimet