Näin nappaat talteen kuvat ja sanat

Kauniit sitaatti- tai aforismitaulut syntyvät käden käänteessä kännykällä. Keräsimme viisi sovellusta, joilla voi tehdä ja jakaa ajatelmia sosiaalisessa mediassa.

Teksti: Krista Ahola

Aforismit, mietelauseet, sitaatit ja meemit ovat suosittuja sosiaalisessa mediassa. Omia tai muiden ajatuksia voi jakaa helposti yksilöllisinä mietelausetauluina esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa tai WhatsAppissa. Englanninkielisiä sovelluksia oppii helposti käyttämään.

1. Kwote: Quote Maker − räätälöityjä aforismitauluja

Kwote-sovelluksen avulla voi tehdä yksilöllisiä aforismitauluja nopeasti kirjoittamalla oman tekstin tai valitsemalla valmiista englanninkielisistä lausahduksista. Teksti on helppo käsitellä mieleisekseen: sovelluksesta voi valita tekstin fontin, koon sekä sijainnin ruudulla. Taustalle voi ladata oman kuvan tiedostoista, ottaa kuvan kännykän kameralla tai käyttää värillistä pohjaa.

Kwote: Quote Maker

iOS 1,09€

Android ilmainen

2. Quotes Creator − kaunis tausta ajatuksillesi

Tyylikäs valmis tausta ja oma mietelause sen päälle näyttävästi esiin. Tämä onnistuu helppokäyttöisen Quotes Creator -sovelluksen avulla. Valittavana on peräti 134 erilaista fonttia ja runsaasti erilaisia käsittelymahdollisuuksia niin tekstille kuin taustakuviollekin; halutessaan jopa mietelmän jokaisen sanan voisi kirjoittaa eri fontilla tai värillä.

Quotes Creator, ilmainen, tarjoaa sovelluksen sisäisiä ostoksia

iOS

Android

3. MemeGenerator − omien meemien tekemiseen

Meemit ovat sosiaalisessa mediassa leviäväviä kuvallisia vitsejä. Yleensä ne ovat visuaalisesti tunnistettavissa: kuvissa on mustat paksut kehykset ja tekstissä impact-niminen kirjasin. Valmiiden meemien jakamisen lisäksi niitä on helppo myös luoda itse: MemeGenerator on meeminharrastajan perussovellus, jonka avulla voi tehdä oman meemin ja jakaa sen esimerkiksi Facebookissa. Kuvituksen voi valita valmiista, suosituista meemikuvista, tai vaihtoehtoisesti käyttää omaa kuvaa. Tekstityyppi voi olla meemeille tyypillinen fontti, mutta jos se ei miellytä omaa silmää, voi sovelluksessa valita myös jonkun muun tekstityypin ja tekstin sijoittelun.

MemeGenerator

iOS ilmainen

Android ilmainen versio sisältää mainoksia, mainokseton versio maksaa 2,49€

4. Pic Collage − monen kuvan kokonaisuudet

Eikö yksi kuva riitä? Pic Collage -sovelluksen avulla teet monen kuvan kokonaisuuksia eli kollaaseja, joihin voit valita kuvat omalta puhelimeltasi tai Facebook-tililtäsi. Kuvakollaasin voi tehdä valmiisiin ruudukoihin, koristeellisiin taustoihin tai rakentaa kokonaisuuden alusta asti itse. Kollaasiin voi liittää helposti päälle mietelauseen valitsemallaan tekstityylillä ja vaikkapa koristella tarrakuvilla.

Pic Collage, ilmainen, tarjoaa sovelluksen sisäisiä ostoksia.

iOS

Android

5. Quik − liikkuva kuva mietelauseesi taustalle

Quik-sovellus on nopea tapa käsitellä omaa videonpätkää, lisätä siihen teksti ja jakaa linkkinä eteenpäin. Käsiteltävän videon voi hakea sovellukseen joko omalta puhelimelta tai Facebookista. Sovelluksen avulla videoon voi liittää valitsemansa musiikin ja kuvankäsittelysuodattimen. Sovelluksella on helppo tehdä vaikkapa vanhan elokuvan näköistä liikkuvaa kuvaa.

Quik, ilmainen

iOS

Android

 

Lue myös:

Käsittele älypuhelimella otetut kuvat paremmiksi sovelluksella

Teetä puhelimella otetut kuvat helposti sovelluksen avulla