Mitä näytöllä näkyvät puhelimen symbolit tarkoittavat?

Puhelimen ja tietokoneen näytön reunassa näkyy paljon erilaisia symboleita. Mitkä ovat yleisimmät puhelimen symbolit ja mitä ne tarkoittavat?

Tunnetko jo nämä puhelimen symbolit?

bluetooth2

Bluetooth

Tämä puhelimen symboli osoittaa, että tietokoneessa tai kännykässä on bluetooth-yhteys kytkettynä päälle. Bluetoothilla voidaan liittää esimerkiksi näppäimistöjä, hiiriä tai kaiuttimia laitteeseen. Yhteyttä voi käyttää myös tiedonsiirtoon laitteiden välillä, mutta siirtonopeus ei ole paras mahdollinen.

wlan2

Wi-fi / Wlan

Tämä symboli kertoo, onko langattomien yhteyksien skannaus päällä. Tietokoneissa tällä näppäimellä yhdistetään tietokone langattomaan verkkoon. Langattomaan verkkoon liityttäessä pitää tietää verkon nimi sekä salasana, jollei kyseessä ole avoin verkko. Kännyköissä on suositeltavaa kytkeä tämä toiminto pois päältä silloin kun käyttöä ei ole, sillä se kuluttaa puhelimen akkua.

lentokonetila

Lentokonetila

Lentokonetilassa laite katkaisee kaikki laitteen yhteydet ulos- ja sisäänpäin, eli laite on niin sanotusti offline-tilassa. Puhelut ja tekstiviestit eivät näin ollen tule läpi. Wlan-verkot voidaan kuitenkin sallia nykylaitteissa erikseen, jos esimerkiksi lentokoneessa on mahdollisuus langattomaan yhteyteen.

ääniasetukset2

Ääniasetukset

Tästä ikonista päästään määrittämään äänen voimakkuus tietokoneessa. Painikkeesta voidaan myös määrittää äänen ulostulo, mikäli tietokoneeseen on kytketty sekä kaiuttimet että kuulokkeet. Puhelimessa painikkeella määritetään, ovatko laitteen äänet päällä, vai onko laite äänettömällä tai värinätilassa.

gps2

Sijainti

Sijainti-ikonin avulla määritetään, paikannetaanko laitetta. Mikäli haluat esimerkiksi käyttää puhelimen navigaattoria, täytyy tämän ikonin olla aktiivisena. Käyttäjä pystyy myös paikantamaan kadonneen puhelimensa, jos tämä ominaisuus on päällä.

data2

Mobiilidata

Ikonin avulla voidaan kytkeä matkapuhelinverkon tiedonsiirto päälle tai pois päältä. Akun säästämiseksi tämän ominaisuuden voi ottaa pois päältä silloin, kun tiedonsiirtoa ei tarvita.

Vinkit antoi Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

Lue myös:

Miten pilvitallennus toimii käytännössä?

Onko käyttämäni nettiselain turvallinen?

Koneen tietoturva hävisi, mitä teen?