Uutuuspuhelimet lanseerataan nyt

Parhaillaan käynnissä olevat, vuosittain järjestettävät Mobile World Congress -messut Barcelonassa ovat puhelinlanseerausten kuuminta aikaa. Poimimme messujen ensipäivien kiinnostavimmat asiat.

 

1. Nokia-brändin paluu älypuhelinmarkkinoille

Nokia 3310-puhelimen julkaisu varasti mediahuomion Barcelonassa. Sympaattinen peruspuhelin herättää nostalgisia muistoja, joten tuotelanseeraus kiinnosti monia.

 

 

Uusissa Nokia-älypuhelimissa käytetään hyvin puhdasta käyttöjärjestelmää, joka on käytännössä Googlen alkuperäisen käyttöjärjestelmän Android-versio. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmäpäivitysten pitäisi jatkossa tulla Nokia-puhelimille aina ensimmäisten joukossa.

Nokia-puhelinten materiaalivalintoihin ja muotoiluun on kiinnitetty paljon huomiota, joten rima on korkealla laadun suhteen. Withings Active -tuotteiden tuominen Nokia-brändin siipien alle laajentaa valikoiman myös aktiivisuustuotteisiin.

>Lisää 3310:sta ja muista Nokia-puhelimista voit lukea täältä: elisa.fi/nokia

2. Innovaatiot parantavat puhelimien kameroita

Sekä Huawei, Sony että LG julkaisivat Barcelonan messuilla uudet huippupuhelinmallinsa. Näissä suurimmat innovaatiot on tehty kameratekniikan puolella.

Sonyn SlowMo-kuvaustekniikalla varustetulla Xperia XZ Premium -älypuhelimella voi kuvata arkisia asioita jopa huimalla 960fps-kuvataajuudella. Näin on mahdollista saada kuvasta esiin asioita, joita silmä ei muuten edes huomaisi.

LG:n G6-älypuhelimessa puolestaan on tuplakamera. Kameroista toinen on varustettu laajakulmalinssillä, mikä mahdollistaa esimerkiksi hyvien maisemakuvien nappaamisen.
Huawein P10-mallissa Leican kanssa yhteistyössä kehitetty kamera tuodaan nyt myös selfieiden ottoon. Lisäksi henkilökuvien ottamiseen tarkoitettuja portrait-kuvausasetuksia on kehitetty, ja syväterävä lopputulos lähentelee jo ammattikameroiden jälkeä.

3. Kosketusnäytöt tulevat pöytiin ja seinille

Sonyn Xperia Touch on projektori, joka muuttaa minkä tahansa pinnan kosketusnäytöksi. Laite hyödyntää infrapunasensoreita tunnistamaan käden liikkeen näytön päällä.

Sony esitteli tätä projektorikonseptiaan Barcelonan mobiilimessuilla jo viime vuonna, mutta nyt laite on saanut nimen ja sen kerrotaan tulevaan myyntiin tänä vuonna.

 

 

Havainnoista raportoi Mobile World Congress -messuille osallistunut kehityspäällikkö Mikko Pukkila Elisalta.

Lue myös: Millaisia uutuuksia esiteltiin Las Vegasin CES-messuilla tammikuussa?