7 vinkkiä: Näin löydät pokémonit parhaiten

Oletko sinäkin hurahtanut Pokémon Go -peliin? Näiden vinkkien avulla kehityt aloittelijasta osaavaksi pokémon-kouluttajaksi.

Teksti: Tapio Berschewsky Kuva: Netta Karttunen

 

1. Pyöräytä jokaista Pokéstopia, jonka luona käyt ja kerää kaikki pokémonit

Pokéstopeja painamalla ja tämän jälkeen pyöreää kuvaa pyyhkäisemällä saa pokéstopista kerättyä itselleen munia, poképalloja ja muita esineitä. Jokaisen Pokéstopin voi pyöräyttää viiden minuutin välein. Kun pelaat, kerää jokainen esine, mitä Pokéstopit antavat. Niistä on hyötyä, vaikka olisit jo pitkällä pelissä. Sama pätee jokaiseen Pokémoniin. Kerää kaikki – nekin jotka sinulla on jo. Ylimääräiset pokémonit voi antaa pelissä professorille, joka puolestaan antaa niistä takaisin karkkeja, joilla pokémoneja voi kehittää eteenpäin.

 

 

kerääkaikkipokestopit

Pokéstopeja pyöräyttämällä saa kerättyä itselleen hyödyllisiä esineitä.

 

 

2. Opettele käyttämään tutkaa

Kartan oikeassa alakulmassa näkyy pieni tutka, joka normaalisti näyttää kolme lähimpänä olevaa pokémonia. Kun painat sitä, avautuu näkymä, joka listaa yhdeksän lähintä pokémonia. Jokaisen alla näkyy jalanjälkiä. Pelin kehitysvaiheessa jalanjälkien määrä kertoi etäisyyden Pokémoniin, mutta tämä ominaisuus on väliaikaisesti otettu pois käytöstä ilmeisesti miljoonien pelaajien palvelimille aiheuttaneen kuorman takia.

Nyt kaikilla Pokémoneilla näkyy aina kolmen askeleen etäisyys. Se tarkoittaa sitä, että nämä Pokémonit löytyvät muutaman sadan metrin sisältä. Kunhan etäisyyslaskenta tulee myöhemmissä päivityksissä takaisin käyttöön, askeleita on taas yhdestä kolmeen. Yksi askel tarkoittaa muutamia kymmeniä metrejä. Voit valita listalta sen pokémonin jota etsit, jonka jälkeen karttanäkymän alakulman tutkassa näkyy enää valitsemasi pokémon, sekä jalanjäljet merkkinä siitä miten kaukana se on. Tämä helpottaa juuri sinua kiinnostavan Pokémonin löytämistä.

 

etäisyystutka

 

Valitsemalla yhden pokémonin etäisyystutkalta näkee karttanäkymässä koko ajan arvion siitä, miten kaukana pokémon on.

 

3. Parveile siellä missä muutkin

Pokémon Gota voi pelata aivan yksinkin, mutta porukalla se on hauskempaa ja tehokkaampaa. Jokaisen kartalla olevan pokémonin voi kerätä jokainen pelaaja. Kun joku ryhmästä löytää jonkun pokémonin, voit itsekin kerätä sen. Lisäksi isossa joukossa on todennäköisemmin joku, jolla on pokémoneja houkutteleva Lure, jonka voi laittaa läheiseen Pokéstopiin houkuttelemaan.

 

4. Laita AR pois päältä

Kun pokémon löytyy, näytetään se oikeassa maastossa puhelimen kameran avulla. Ominaisuus on hauska, mutta se myös tekee vaikeiden pokémonien keräämisestä hankalaa, koska pokémon heiluu ruudulla puhelimen liikkeiden mukaan. Poképallon heitto on joskus todella kiikkerää tällä tavalla. Kameran voi kytkeä pois päältä näytön yläkulmassa olevasta pienestä ar-painikkeesta, jonka jälkeen Pokémon nököttää keskellä ruutua riippumatta siitä, miten puhelin heiluu. Tämä tekee tähtäyksestä huomattavasti helpompaa ja on varsinkin vaikeampien pokémonien kohdalla hyödyllinen temppu. Kameran saa takaisin päälle samasta painikkeesta.

 

ar-nappi

Kun oikean yläkulman ar-napista laittaa kameran pois päältä, pokémon pysyy kätevästi keskellä ruutua. Tämä helpottaa tähtäämistä.

 

5. Hae pokemon oikeasta ympäristöstä

Etsitkö kuumeisesti jotain tiettyä Pokémonia? Juuri oikean pokémonin löytäminen voi olla hankalaa, mutta sitä voi avittaa. Esimerkiksi vesipokémonit löytyvät yleensä veden lähettyviltä, kivipokemonit kallioisilta seuduilta, ja niin edelleen. Etsi oikeasta paikasta, niin mahdollisuutesi kasvavat.

 

6. Lagaako? Katso täältä onko palvelimet pystyssä

Huippusuositun pelin palvelimet ovat erittäin kuormitetut. Kaikkia ongelmia ei myöskään saatu siloteltua pois pelistä ennen julkaisua. Joskus onkin vaikea tietää, pätkiikö ja kaatuileeko peli, koska palvelimiin ei saa yhteyttä, vai siksi, että peli kompastuu siihen jääneen ohjelmointivirheen vuoksi.

Voit tarkistaa palvelimien toimivuuden ispokemongodownornot.com -verkkosivulta. Mikäli palvelimet näyttävät olevan toiminnassa, ongelmat johtuvat itse ohjelmasta. Tällöin voit jatkaa pelaamista, vaikka kaatuilu onkin ärsyttävää. Mikäli palvelimet taas ovat ylikuormitettuja, kannattaa suosiolla pistää peli hetkeksi tauolle ja tehdä jotain muuta.

 

7. Munat eivät kuoriudu, jos kuljet liian kovaa vauhtia

Osa Pokémon Go:ta on pitkien matkojen taivaltaminen. Pokémonin munia saa haudottua, kun ne pistää hautomoon ja lähtee kävelylle. Muna kuoriutuu joko 2, 5, tai 10 kilometrin kävelylenkin päässä. Peli mittaa kulkuvauhtiasi ja jos kuljet liian nopeasti, kilometrit eivät kerry. Et siis voi huijata munia kuoriutumaan ajamalla autolla tai julkisella kulkuvälineellä.

 

munienhaudonta

 

Pokémonin munat hautuvat kävelemällä ilmoitetun matkan, mutta vain jos ne on laitettu sisään hautomoon.