Näin saat reseptit puhelimeen tai tabletille

Reseptit on kätevintä tallettaa puhelimeen tai tabletille. Näiden sovellusten avulla keräät parhaat ruokaohjeet ja teet tarvittaessa yksikkömuunnokset.

Teksti: Osku Kannisto

 

Reseptit tallentuvat helposti puhelimeen tai tabletille. Lehdistä poimittuja ruokaohjeita voi helposti arkistoida nappaamalla niistä kuvan puhelimen kameralla. Nettisivuilta löytyneet reseptit voi puolestaan tallentaa ottamalla niistä kuvakaappauksen puhelimen tai tabletin ruudulta.

Digitoidut reseptit hukkuvat helposti muiden kuvien sekaan. Niille kannattaakin luoda oma kansionsa. Kansio kannattaa tallentaa pilveen, jolloin reseptit ovat käytettävissä kaikilla laitteilla ja säilyvät arkistossa laitteiden vaihtuessa.

Erilaisten reseptisovellusten avulla uudet ruokaohjeet löytyvät vaivattomasti. Suosikkiohjeet voi tallentaa omaan näkymäänsä, josta niitä on helppo selata myöhemmin.

mytaste

MyTaste Reseptejä

MyTaste on hyvä työkalu reseptien etsimiseen netistä. Sovellus etsii reseptejä kotimaisilta nettisivuilta, ruokablogeista ja muista tunnetuista sivustoista. Reseptejä voi etsiä suoraan niiden nimillä tai eri kategorioista. Säilyttämisen arvoiset ohjeet voi merkitä omiin listoihin muistiin, kun palveluun rekisteröityy.

Androidille

iOSille

valio_resepteja

Valio reseptit

Valion ilmainen reseptisovellus pitää sisällään noin sata reseptiä selkein valmistusohjein. Ruokia voi etsiä hakusanoilla ja kategorioista. Omiin tietoihin voi syöttää rajoitteet esimerkiksi laktoosin ja gluteenin osalta, jolloin ne huomioidaan hakutuloksissa. Lempiohjeet saa talteen omalle listalle. Resepteistä voi myös suoraan poimia yksittäiset tuotteet ostoslistalle kauppareissua varten.

Androidille

iOSille

foodie_fi

Foodie.fi

Ruoan tilaukseen suunnattu Foodie.fi-sovellus toimii myös ruoanvalmistuksen apuna. Ruoka-osiosta löytyy erilaisia reseptejä  valmistusohjeiden kera. Ruoille voi antaa tykkäyksiä, joiden perusteella löytää muiden suosittelemat ruokaohjeet nopeasti. Valmistusaineet voi lisätä ostoskoriin, mutta vain koko reseptin osalta.

Androidille

iOSille

Windowsille

unit_converter

Unit converter

Ulkomaisia reseptejä tulkitessa suurin ongelma on ymmärtää niissä käytettyjä mittoja ja kypsennyslämpötiloja. Yksiköt on helppo muuttaa oikeiksi sovelluksen avulla. Mittayksiköt on lajiteltu eri ryhmiin. Paino-, tilavuus- ja lämpötilayksiköt, kuten lbs, cups ja fahrenheit muuntuvat kilogrammoiksi, litroiksi ja celsiuksiksi.

Androidille

iOSille