Näin siirrät yhteystietosi uuteen puhelimeen

Yksi tärkeimmistä asioista puhelinta vaihtaessa on yhteystietojen siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen. Elisa Omaguru-asiantuntija neuvoo, kuinka siirrät yhteystiedot uuteen puhelimeen, vaikka olisit vaihtanut puhelimen merkkiä tai olisit vasta vaihtamassa vanhan puhelimesi älypuhelimeen.

Nykyisissä älypuhelimissa yhteystiedot on oletuksena synkronoitu laitteessa käytetyn tilin muistiin. Kun kirjaudut uudella puhelimella tilillesi, tulevat yhteystiedot automaattisesti käytettäviksi. Android-puhelimissa käytetään Google-tiliä, Applen puhelimissa Apple ID:tä.

Jos siirryt käyttöjärjestelmästä toiseen, eli vaihdat esimerkiksi Applen puhelimesta Samsungiin tai toisin päin, voit silti hakea yhteystiedot vanhassa puhelimessa käytössä olleesta tilistä. Muista kuitenkin tarkistaa tiliasetuksista, että yhteystiedot on valittu synkronoitavaksi.

Monilla on yhteystietoja myös SIM-kortin muistissa. SIM-kortin yhteystiedot kannattaa siirtää puhelimen muistiin ja synkronoida edelleen puhelimessa käytetyn tilin muistiin. Jos vanha puhelimesi ei ole älypuhelin, vaan vanha kännykkä, johon tiliä ei voi lisätä, yhteystiedot kannattaa siirtää puhelimesta toiseen suoraan SIM-kortilta.

Jos uudessa puhelimessasi on erikokoinen SIM-kortti kuin vanhassasi, kopioi yhteystiedot kortilta vanhan puhelimesi muistiin.  Useimmat vanhoista puhelimista käyttävät mini-SIM-kokoista korttia, kun älypuhelimet yleensä micro- tai nano-kokoa.  Uusissa SIM-korteissa mukana ovat kaikki koot, sillä SIM-kortista voi naksauttaa irti haluamansa koon. Jos haluat siirtää vanhasta puhelimestasi yhteystietoja, älä kiirehdi SIM-kortin pienentämistä. Käytä uusi SIM-korttisi vanhassa puhelimessasi ja kopioi yhteystiedot sen muistiin. Tämän jälkeen voit pienentää kortin oikean kokoiseksi uuteen puhelimeesi, ja siirtää yhteystiedot uuteen puhelimeen kortin mukana.

Mikäli tarvitset apua yhteystietojen tai muiden tietojen siirtämisessä uuteen puhelimeesi, älä epäröi olla yhteydessä Omaguru-asiantuntijoihimme. Laitamme tarvittaessa laitteesi käyttövalmiiksi ja avustamme uuden laitteen kanssa alkuun.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisa Omaguruun

Lue myös:

Muista nämä asiat, kun vaihdat puhelinta

Näin suojaat kännykkäsi rannalla oikein

Näin siirrät musiikin puhelimesta vanhoihin stereoihin