Näin siirrät yhteystietosi uuteen puhelimeen

Yksi tärkeimmistä asioista puhelinta vaihtaessa on yhteystietojen siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen. Omaguru neuvoo, kuinka onnistut.

Nykyisissä älypuhelimissa yhteystiedot on oletuksena synkronoitu laitteessa käytetyn tilin muistiin. Kun kirjaudut uudella puhelimella tilillesi, tulevat yhteystiedot automaattisesti käytettäviksi. Android-puhelimissa käytetään Google-tiliä, Applen puhelimissa Apple ID:tä ja Windows-puhelimissa Microsoft-tiliä.

Jos siirryt käyttöjärjestelmästä toiseen, eli vaihdat esimerkiksi Applen puhelimesta Samsungiin tai toisin päin, voit silti hakea yhteystiedot vanhassa puhelimessa käytössä olleesta tilistä. Muista kuitenkin tarkistaa tiliasetuksista, että yhteystiedot on valittu synkronoitavaksi.

Monilla on yhteystietoja myös SIM-kortin muistissa. SIM-kortin yhteystiedot kannattaa siirtää puhelimen muistiin ja synkronoida edelleen puhelimessa käytetyn tilin muistiin. Jos vanha puhelimesi ei ole älypuhelin, vaan ns. peruspuhelin, johon tiliä ei voi lisätä, yhteystiedot kannattaa siirtää puhelimesta toiseen suoraan SIM-kortilta.

Jos uudessa puhelimessasi on erikokoinen SIM-kortti kuin vanhassasi, kopioi yhteystiedot kortilta vanhan puhelimesi muistiin.  Useimmat peruspuhelimet käyttävät mini-SIM-kokoista korttia, kun älypuhelimet yleensä micro- tai nano-kokoa.  Uusissa SIM-korteissa mukana ovat kaikki koot, sillä SIM-kortista voi naksauttaa irti haluamansa koon. Jos haluat siirtää vanhasta puhelimestasi yhteystietoja, älä kiirehdi SIM-kortin pienentämistä. Käytä uusi SIM-korttisi vanhassa puhelimessasi ja kopioi yhteystiedot sen muistiin. Tämän jälkeen voit pienentää kortin oikean kokoiseksi uuteen puhelimeesi, ja yhteystiedot siirtyvät kortin mukana.

Mikäli tarvitset apua yhteystietojen tai muiden tietojen siirtämisessä uuteen puhelimeesi, Omaguru suosittelee asiantuntijan puoleen kääntymistä.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Lue lisää aiheesta: Muista nämä 10 asiaa, kun vaihdat puhelinta