Näin Windows-päivitykset muuttuvat

Windows 7- ja Windows 8 -päivitykset muuttuvat pakollisiksi. Omaguru neuvoo, miten pidät käyttöjärjestelmän ajan tasalla.

Lokakuusta 2016 alkaen Microsoft julkaisee Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmille vain yhden kuukausittaisen päivityspaketin, joka sisältää siihen asti julkaissut päivitykset. Esimerkiksi silloin marraskuun päivitys sisältäisi sekä lokakuun että marraskuun päivitykset.

Microsoftilta tulee lisäksi kuukausittain erillinen tietoturvapäivityspaketti, joka sisältää kumulatiivisesti kaikki tietoturvapäivitykset.

Käyttäjille, joilla on Windows 7 Home Premium- tai Windows 8.1 Home -versio, ovat kaikki päivitykset pakollisia. Käyttäjät, joilla on Professional- tai sitä kattavampi versio järjestelmistä, voivat valita, haluavatko he asentaa kaikki päivitykset, vai ainoastaan tietoturvapäivitykset.

Windows Vistan päivitysmalli säilyy entisellään, mutta sen päivitykset lakkaavat kokonaan huhtikuussa 2017 kun järjestelmä tulee elinkaarensa päähän.

Microsoft kehittää Windows 7- ja Windows 8.1 -järjestelmien päivityskäytäntöä jatkossakin ja odotettavissa on vielä lisää muutoksia. Niiden tarkemmasta aikataulusta ei ole tietoa.

Jos haluat lisätietoja tai tarvitset tarkempia neuvoja, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiantuntijaan.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Esko Halttunen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia