Näin yhdistät pelikonsolin verkkoon

Tarvitseeko pukinkontista löytyvä pelikonsoli nettiyhteyttä? Miten kytken laitteen verkkoon?

Internet-yhteys ei ole pakollinen, mutta mahdollistaa tärkeitä lisäominaisuuksia. Yhteyden avulla voidaan pelata/ladata/päivittää pelejä.

Verkkopelit tuovat sosiaalisuutta pelaamiseen ja tätä kautta lisäsisältöä. Konsolin avulla on myös mahdollista katsoa useita suoratoistopalveluita.

Pelikonsoli voidaan kytkeä verkkojohdolla tai langattomasti kotoa löytyvään reitittimeen. Pelit ja niiden päivitykset ovat isoja latauksia ja näin ollen hitaimmilla nettiyhteyksillä aikaa vievää puuhaa.

Kiinteissä yhteyksissä pelikonsolien kaikki ominaisuudet toimivat yleisesti ottaen suoraan, mobiililaajakaistayhteydet vaativat yleensä lisäpalvelun.

Nopea yhteys, pienempi vasteaika

Operaattorin kautta voidaan tilata ns. julkinen ip -palvelu mobiililaajakaistaan, joka mahdollistaa kaikkien ominaisuuksien käytön. Mobiililaajakaistayhteys toimii konsoleissa, mutta 4G-yhteys on parempi vasteajan (ping) ollessa 3G-yhteyttä huomattavasti alhaisempi.

Reitittimen tai modeemin kautta olevissa nettiyhteyksissä suosittelen myös aktivoimaan dmz-ohjauksen laitteelle.

Tämä ohjaa verkkoliikennettä pelikonsolille, jolloin verkkopelaamisen ja keskusteluyhteyksien ongelmat vähenevät.

Kyseinen ohjaus tehdään modeemin tai reitittimen hallintaan kirjautumalla. Verkkolaitteen siltaaminen on myös vaihtoehto, mutta siinä on monia huomioon otettavia asioita.

Suosittelen ottamaan yhteyttä tarvittaessa asiantuntijaan kysymysten ja ongelmien ratkonnan osalta.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

 

Tutustu Elisan Omaguruun

Täältä löydät pelit ja pelikonsolit

Lue mitä vanhempien pitää tietää lasten suosikkipeleistä