Nettiyhteys joululomamatkalle?

Lähden joulunpyhiksi sukuloimaan ja haluaisin tietokoneelle väliaikaisen nettiyhteyden. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Jos sukulaistesi kotona on langaton verkkoyhteys, voit käyttää sitä. Tietokoneella liityttäessä langattomaan verkkoon tarvitsee tietää langattoman verkon nimi ja salasana.

Jos taas omistat mobiilireitittimen, voit ottaa sen mukaan ja luoda sillä itsellesi langattoman verkkoyhteyden missä tahansa mobiiliverkon alueella.

Kolmas vaihtoehto on jakaa nettiyhteys puhelimella tai tabletilla tietokoneelle. Tämän edellytyksenä on, että laitteessa on käytettävissä datayhteys ja se on aktiivisena. Toimi näin:

 

Windows Phone

Helpoimmin yhteyden jakaminen tapahtuu langattomasti. Puhelimen asetuksista löytyy kohta ”Internet-yhteyden jakaminen”. Puhelimen näytölle tulee langattoman verkon nimi ja salasana. Tietokoneella voidaan liittyä kyseiseen verkkoon puhelimen ilmoittamalla salasanalla.

 

Android

Laitteiden asetuksista löytyy eri vaihtoehtoja valmistajasta riippuen. Esimerkiksi Samsungin laitteilla asetuksen nimi on yleisesti ”Yhteyden jakaminen”.

 

iOS

Applen iPhone-puhelimissa on asetus ”Oma yhteyspiste”. Sen avulla voi tietokoneella liittyä langattomaan verkkoon. Napauta oma yhteyspiste käyttöön ja yhdistä tietokoneesi puhelimesi nimellä näkyvään langattomaan verkkoon. Tarvitset yhteyden muodostamiseen verkon salasanan, joka näkyy puhelimesi ruudulla nimellä Wi-Fi-salasana.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Eikö laitteesi löydä wlan-verkkoa? Omaguru neuvoo

Täältä löydät kännykän parhaat käyttövinkit