Siirrä ostoslistat nykyaikaan

Puhelimen sovelluksilla tehtyjä ostoslistoja voi jakaa ja muokata helposti. Testasimme eri vaihtoehtoja.

Teksti: Osku Kannisto

erittain-helpot-ostoslistat

1. Tee listat helposti

Erittäin helppo ostoslista on yksinkertainen sovellus perinteisen paperilistan korvaajaksi. Kaikki tuotteet lisätään käsin listalle. Erikoisuutena eri kauppojen tai ryhmien tuotteille voi käyttää värikoodeja, jolloin niiden etsiminen helpottuu. Löydetyt tuotteet saa merkittyä helposti klikkaamalla niitä listasta. Android-versiossa listojen jakaminen ja synkronointi onnistuu, mutta iOS-versiossa listoja ei voi jakaa.

Androidille
iOSille

 

ostoslista

2. Sanele listat Android-puhelimella

Ostoslistan tekemiseen saa uuden vaihtoehdon kotimaisella Ostoslista-sovelluksella. Kirjoittamisen ohella tuotteet voi sanella listalle. Puheentunnistus toimii suomeksi erittäin luotettavasti. Listojen järjestely on helppoa suoraan sivukuvakkeella raahaamalla. Valitettavasti kirjasimen koko on auttamattoman pieni ja tuotteiden kappalemäärien syöttö ei onnistu erikseen. Ostetut tuotteet saa yliviivattua niitä klikkaamalla. Listat voi jakaa tekstiviesteinä tai sähköpostilla suoraan sovelluksesta.

Androidille

foodiek-ruoka

 

3. Tutustu kauppojen valikoimiin

Sekä S- että K-ketjujen kaupoilla on omat sovelluksensa, joilla voi tehdä kauppakohtaisia ostoslistoja valikoimasta löytyvien tuotteiden perusteella. Hyvänä puolena on tuotteiden selailu, jonka avulla löytää juuri oikeat versiot haluamistaan tuotteista ja muistaa myös tuotteita, jotka helposti muuten unohtuisivat listalta.

 

S-ketjun Foodie-sovelluksessa on tarkat tuotteiden hintatiedot, jotka päivittyvät valitsemasi kaupan hintoihin automaattisesti. Kiireisempi käyttäjä voi tietyillä alueilla tilata tuotteet suoraan kotiin tai noudettavaksi kaupasta. Listat saa jaettua tekstiviesteinä tai sähköpostilla.

Androidille
iOSille
Windowsille

 

K-ruoka-sovelluksessa ostoskorin tuotteet voi jaotella eri kategorioihin, jolloin niiden löytäminen kaupasta on helpompaa. Kappalemäärät voi lisätä tuotetta klikkaamalla. Sovellus tarjoaa oman kaupan tarjouksia nopeasti listaan lisättäviksi. Ostoslistoja voi jakaa muille säilyttäen samalla muokkausmahdollisuudet.

Androidille

iOSille
Windowsille

muistiinpanot

+ Muista myös: iPhonen muistiinpanot

Uunituoreen iOS 10:n uusittu Muistiinpanot-sovellus on erinomainen työkalu Apple-perheen ostoslistojen tekemiseen ja jakamiseen. Muistiinpanoihin voi luoda listoja, joihin voi merkitä kärryyn löydetyt tuotteet yksitellen. Listat voi jakaa iMessagen avulla ja kaikki käyttäjät voivat täydentää niitä. Vanhat listat kannattaa säilöä, koska niitä voi käyttää uusien pohjina.
iOS valmiina iPhone-puhelimissa.