Näin pidät päiväkirjaa puhelimella

Syksyn tapahtumat ja projektien eteneminen on helppo kirjata päiväkirjasovellukseen.

Teksti: Osku Kannisto

Onko päiväkirjan pitäminen unohtunut? Elämän taltioiminen onnistuu myös kännykällä, joka kulkee aina mukana. Kännykkäsovelluksiin saa mukaan kuvat, ja aika-ja paikkatiedot tallentuvat automaattisesti.

 

dayone_2

Day One

Day One on Applen laitteille suunniteltu, kehuttu päiväkirjasovellus. Merkintöjen syöttäminen on helppoa. Sovellus hakee kuvista ajankohdan ja paikan. Lisäksi merkintöihin voi upottaa metatiedoiksi avainsanoja, säätiedot sekä omat aktiivisuustiedot halutessaan. Sovelluksen voi suojata sormenjälkitunnistimella tai salasanalla, joten tiedot eivät päädy väärille lukijoille.

Sovellus toimii kaikilla Applen laitteilla ja synkronoi tiedot niiden välillä. Merkintöjä voi tehdä kaikilla laitteilla – jopa Apple Watchilla. Ajastimen voi asettaa muistuttamaan merkinnöistä säännöllisin väliajoin. Tietoja voi selata päivämäärän, kuvien ja paikkatietojen avulla. Vastaava sovellus Androidille on Journey – Diary, journal

Androidille
iOSille

moleskine

Moleskine Journal

Moleskinen vihkot ovat monen päiväkirjaa pitävän suosiossa. Niiden sähköinen versio antaa käyttäjälle hyvin vapaat kädet päiväkirjan pitoon mobiililaitteilla. Sovellusta varten on suositeltavaa hankkia kynä, jolla piirtely ja vapaat käsialamerkinnät onnistuvat helposti.

Käyttö on luontevampaa tabletilla, sillä puhelimen ruudun pieni koko rajoittaa luovuutta. Valmispohjat antavat mahdollisuuksia erilaisiin toteutuksiin.

Androidille
iOSille