Tee reissusta parempi: ota sovellukset avuksi

Matkailijan paras matkaopas ja turisti-info on oma älypuhelin. Tutustu sovelluksiin, joiden avulla löydät kohdekaupunkisi parhaat menot ja selviät paikasta toiseen eksymättä.

Teksti: Elina Jäntti

 

Citymapper

Kartta- ja reittisovellus Citymapper on pitkälle kehitetty urbaani reittiopas, jonka avulla löydät nopeimmat ja erilaiset tavat päästä paikasta toiseen. Sovellukseen joko kirjoitetaan alku- ja lähtöpisteen osoite tai voit myös paikantaa ne puhelimen sijainnin avulla. Sovellus listaa hetkessä reaaliaikaiset julkisen liikenteen reitit kartalle ja myös neuvoo vaihe vaiheelta, kuinka ja missä ajassa pääset perille. Julkisten kulkuneuvojen lisäksi mukana ovat myös Uber-kyydit ja pyöräilyreitit. Helppokäyttöinen ja hauska mutta insinöörintarkka sovellus toimii noin 30 suurkaupungissa ympäri maailman, muun muassa New Yorkissa, Lontoossa ja Berliinissä.

Ilmainen.

iOS

Android

 

TimeOut

Mitähän tänä iltana tekisi? Jos haluat kuulla matkakohteessasi livemusiikkia, nähdä teatteriesityksen, käydä taidenäyttelyssä tai löytää tunnelmallisen baarin, lataa TimeOut. Sovellus löytää puhelimen käyttäjää lähinnä olevat tai eri puolilla kaupunkia tapahtuvat ajankohtaiset tapahtumat ja suositut ravintolat, ja kertoo myös arviot, aukioloajat ja yhteystiedot. Toimii yli 30 kaupungissa ympäri maailman.

Ilmainen.

iOS

Android

AroundMe

Missä olisi lähin käteisautomaatti? Sen kertoo AroundMe-sovellus. Sovellus paikantaa käyttäjän puhelimen sijainnin avulla ja sen avulla voi listata kartalle muun muassa samoin lähinnä sijaitsevat supermarketit, apteekit tai bensa-asemat. AroundMe:stä voi tarkistaa myös oman sijainnin lähipäivien sääennusteen. Toimii periaatteessa missä vain liikutkin, erityisen hyvin Euroopan isoissa kaupungeissa ja Yhdysvalloissa.

Ilmainen.

iOS

Android

 

Triposo

Triposo-sovelluksesta voi ladata puhelimeen kattavat ja laajat kaupunkioppaat kymmenistä eri kaupungeista ympäri maailman. Visuaalisesti selkeissä oppaissa kaupunkikohtaista tietoa muun muassa suosituimmista ostosalueista, nähtävyyksistä, kaupunkikierroksista ja aktiviteeteista – joistakin kaupungeista lisäksi myös vinkkejä teemoittain, esimerkiksi Harry Potter -fanin must see -paikat Lontoossa. Oppaista voi myös tehdä varauksia, esimerkiksi buukata vaikka kuumailmapallolennon Barcelonan ylle. Bonuksena eri maiden paikalliset kellonajat, valuuttakurssit ja sää.

iOS

Android

 

Google Translate / Google-kääntäjä

Useissa Euroopan kaupungeissa pärjää englannilla, mutta esimerkiksi Roomassa olisi mukava osata hieman italiaa, eikä ihan joka paikassa vaikkapa ruokalistoja ole käännetty. Google Translate -sovellus on kätevä käytännön työkalu reissuissa, sillä sen avulla voi kääntää nopeasti tilanteissa tarvittavia sanoja joko kirjoitetusta tai puhutusta kielestä. Kun puhelimen kameraa pitää vieraskielisen tekstin päällä, sovellus kääntää tekstin halutulle kielelle. Mikrofonitoiminnon avulla myös puhetta voi (ainakin yrittää) kääntää.

iOS

Android

 

Street_Art_London

 

5 x hauska sovellus Euroopan suosituimpiin kaupunkeihin

Lontoo: Street Art London

Mistä voisi bongata Banksyn? Säännöllisesti päivittyvän sovelluksen avulla voi löytää Lontoosta upeita ja useiden maailmankuulujen katutaiteilijoiden kuten Banksyn teoksia. Puhelimen GPS:n avulla voi nähdä kartalta, mistä osoitteista millaisiakin graffiteja löytyy, ja tehdä vaikkapa kävelykierroksen katutaideteemalla.

Ilmainen

Android

 

Berliini: Going Local Berlin

Going Local -sovellus on hieman erilainen kuin perinteiset matkaoppaat, sillä se esittelee Berliinin 12 eri kaupunginosan, muun muassa coolin Fredrichshain-Kreuzbergin tai nähtävyyksiä täynnä olevan Mitten, ominaispiirteet ja käymisen arvoiset paikat, sekä tarjoaa erilaisia kävelykierroksia kaupunginosissa. Erikoisuutena listaus hidden places -paikoista, jotka ovat ihan muuta kuin tyypillisiä nähtävyyksiä, esimerkiksi arkkitehtonisia helmiä ja hylättyjä taloja.

Ilmainen.

iOS

Android

 

Pariisi: Paris Travel Guide

Joko Eiffelin torni ja Louvre kyllästyttävät? Paris Travel Guide -sovelluksessa paikalliset suosittelevat ja vinkkaavat omat Pariisin suosikkipaikkansa ja -vinkkinsä myös käytännön tilanteisiin, kuten kuinka päästä lentokentältä keskustaan. Keskusteluosiossa esimerkiksi usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia, esimerkiksi Pariisin viisi parasta piknik-paikkaa. Kun sovellukseen kirjautuu sisään, sinne voi myös lähettää kysymyksiä.

Ilmainen.

iOS

Android

 

Barcelona: iBeach

Barcelonassa on yhteensä 4,5 kilometriä hiekkarantaa. iBeach-sovellus kertoo, mille rannalle kannattaisi suunnata: se näyttää reaaliajassa muun muassa rannan tuuliolosuhteet, lämpötilan ja jopa meduusatilanteen. Toimii Barcelonan lisäksi myös muilla Espanjan rannoilla, Italiassa ja Portugalissa.

Ilmainen.

iOS

Android

 

Rooma: Katie Parla’s Rome

Rooma, tuo kulinaristien pääkaupunki. Katie Parla’s Rome -sovelluksesta löydät kokeneen ruokatoimittajan ja -bloggaajan Katie Parlan suosittelemat parhaat ravintolat, leipomot, suklaapuodit ja ruokahifistelijän ostospaikat Roomasta.

1,99 €

iOS

Android

 

Muista myös nämä

 

AirBnB

Etsi persoonallinen majoituspaikka tuhansista kodeista ympäri maailman.

iOS

Android

 

Uber

Tilaa yksityisen kuskin kyyti hetkessä ilman taksijonoja.

iOS

Android

 

Skyscanner

Etsi, vertaile ja buukkaa lennot.

iOS

Android

 

Tripadvisor

Vertaile, näe ja varaa muun muassa hotelleja, ravintoloita, lentoja ja tekemisiä ympäri maailman.

iOS

Android

 

Lue lisää matkailijan digivinkkejä.