Parhaat Pokémonit – ja miten ne saat

Pokémon Go on hauskaa tekemistä, vaikka vain keräisit pokémoneja. Mutta jos haluat taistella muiden pelaajien kanssa, sinun on tunnettava huippu-Pokémonit. Listasimme valioyksilöt ja vinkit niiden pyydystämiseen.

Teksti ja hahmojen kuvat: Tapio Berschewsky

 

Yksiselitteisesti parasta pokémonia ei ole, koska taistelumenestykseen vaikuttaa aina se millaisen pokémonin saa vastaansa. Esimerkiksi sähköhirviöllä on iso etu vesihirviöön verrattuna.

Kahdella samaa lajia olevalla pokémonilla voi myös olla iso ero siinä kuinka hyviä ne ovat taistelemaan. Tätä määrittelee paitsi combat power eli cp, myös hyökkäysten vahvuudet.

Näistä syistä pokémoneja ei voi asettaa aina pätevään parhausjärjestykseen.  Alla olevan listan pokémonit ovat poikkeuksellisen hyviä, mutta jotkut niistä sopivat eri taisteluihin paremmin kuin toiset. Listalle mahtuisivat hyvin myös Mewtwo, Mew, Moltres, Articuno, ja Zapdos.

Tällä listalla olevilla hirviöillä saat paikallisen Pokémon Gymin siis ainakin toistaiseksi parhaiten valloitettua.

Jokaiseen näistä voit myös huoletta käyttää tähtipölyvarantojasi taisteluvoiman parantamiseen.

 

lapras

Lapras

Jää- ja vesipokémon Lapras on huikean vahva. Sen suurin mahdollinen taisteluvoima on jopa 2980. Sen nopea Frost Breath hyökkäys ja erityisesti erikoishyökkäys Blizzard tekevät molemmat kovaa vahinkoa. Laprasilla ei ole kehittyneempiä muotoja. Laprasin voit löytää hautomalla auki 10 kilometrin munan.

Lapras on erityisen hyvä tuli-, maa-, kivi-, lohikäärme-, lento-, ja ruohopokémoneja vastaan.

 

 

snorlax

Snorlax

Snorlaxin uneliaisuuden ei pidä antaa hämätä. Taisteluvoimaltaan Snorlax voi nousta jopa 3112:een. Normaaleihin pokémoneihin kuuluvan Snorlaxin nopeista hyökkäyksistä parempi on Zen Headbutt ja hitaammista Body Slam. Snorlaxia ei voi kehittää muista muodoista eikä sitä voi kehittää eteenpäin. Sen voi löytää hautomalla 10 kilometrin munan.

Snorlax on hyvä kaikkia pokémontyyppejä vastaan.

 

 

exeggutor

Exeggutor

Hauskan ruohopokémon Exeggutorin voi kehittää sitä heikommasta Exeggcutesta viidelläkymmenellä karkilla. Sen suurin taisteluvoima on 2955. Nopeista hyökkäyksistä Exeggutorin paras on Zen Headbutt ja hitaista Solar Beam. Exeggutoria ei voi kehittää eteenpäin.

Exeggutor on erityisen hyvä maa-, kivi-, vesi-, ja myrkkypokémoneja vastaan.

 

 

vaporeon

Vaporeon

Vesipokémon Vaporeonin taisteluvoima on korkeimmillaan jopa 2816. Vaporeonin paras nopea hyökkäys on Water Gun ja hitaista Hydro Pump. Vaporeon on yksi Eeveen kolmesta kehittyneemmästä muodosta. Kun Eeveen kehittää, se muuttuu sattumanvaraisesti joko Vaporeoniksi, Flareoniksi tai Jolteoniksi. Pelissä on kuitenkin keino valita, minkä näistä tahtoo antamalla Eeveelle nimen ennen kehittämistä. Vaporeonin saa, jos Eeveelle on antanut nimen Rainer.

Vaporeon on erityisen hyvä tuli-, maa-, ja kivipokémoneja vastaan.

 

 

flareon

Flareon

Myös tulipokémon Flareon on erittäin vahva pokémon, jonka voi kehittää itselleen Eeveestä. Flareonin suurin taisteluvoima on 2643. Nopeista hyökkäyksistä Flareonin tehokkain on Ember. Hitaammista paras on Fire Blast. Flareonin saat, kun annat Eeveelle nimen Pyro ennen sen kehittämistä.

Flareon on erityisen hyvä ötökkä-, ruoho-, jää-, ja teräspokémoneja vastaan.

 

Gyarados

Olet varmaankin nähnyt jo ison määrän Magikarpeja, jotka ovat pelin huonoimpiin kuuluvia pokémoneja. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä kannattaisi kerätä. Kun saat kerättyä 400 magikarp-karkkia, saat kehitettyä niistä vahvan vesipokemon Gyaradosin, joka voi saavuttaa jopa 2688:n taisteluvoiman. Gyaradosin nopeista hyökkäyksistä paras on Bite ja hitaista Hydro Pump. Gyarados on hyvä oppitunti siitä, että Pokémonissa tosiaan kuuluu kerätä kaikki. Älä jätä yhtään kalaa tien sivuun.

Gyarados on erityisen hyvä tuli-, maa-, kivi-, ötökkä-, taistelu-, ja ruohopokémoneja vastaan.

 

magicarp
Näitä Magikarpeja Pokémon-pelaaja näkee jatkuvasti. Ne kaikki keräämällä voi kehittää Gyaradosin.

Dragonite

Toistaiseksi pelin paras pokémon on Dragonite. Dragonite on pelin harvinaisimpia löydöksiä, joten sellaisen saalistaminen on puhtaasti onnenkauppaa ja kestää todennäköisesti pitkään. Myös kehittäminen on hidas tie. Sen voi kehittää 100:n lohikäärmekarkin avulla Dragonairista, joka puolestaan kehitetään 25 lohikäärmekarkin avulla Dratinista. Lopputulos palkitse: Dragoniten taisteluvoima nousee jopa 3500:aan. Dragoniten nopea hyökkäys Dragon Breath on todella tuhovoimainen. Hitaammista hyökkäyksistä paras on Dragon Claw.

Dragonite on erityisen hyvä lohikäärme-, ötökkä-, taistelu-, ruoho-, ja maapokémoneja vastaan.

dratini
Pelin paras pokémon Dragonite kehitetään tästä verrattain vaarattomasta Dratinista.

Lue lisää vinkkejä Pokémon Gon pelaamiseen.

Hyppää tubettaja Herbalistin mukaan Pokémon-jahtiin.