4 keinoa parantaa parisuhdetta

Voiko puhelimen avulla parantaa parisuhdetta? Tässä neljä sovellusta, joiden avulla se voi onnistua.

Teksti: Noora Valkonen

Couple: Virtuaalisia rakkaudenosoituksia

Couple on suunniteltu kahdenväliseen yhteydenpitoon, treffien sopimiseen sekä tärkeiden yhteisten hetkien tallentamiseen. Kumppanit voivat myös chattailla ja laatia toisilleen piirroksia. Rakkaan kanssa vaihdettava sormenjälkisuukko on hauska pieni lisä.

Kumpainenkin kirjautuu sovellukseen omalla älypuhelimellaan. Kaikki viestittely pysyy muulta maailmalta salassa. Sovelluksen parasta antia on se, että piirrokset ja yhteiset kuvat tallentuvat sovellukseen kuin arkistoon. Maksuton.

Android

iOS

We did it: Parisuhdeterapiaa mobiilisti

Jos herkistä asioista puhuminen tuntuu liian vaikealta, tämä sovellus voi auttaa. Kotimainen We did it on toiminnallisen parisuhdeterapian mobiili työkalu, joka perustuu muun muassa kognitiiviseen psykologiaan.

Ensimmäinen askel on parisuhteen tilan kartoitus kyselyn avulla. Se avaa hyvällä tavalla silmät ja luo pohjan suhteen kipupisteistä keskusteluun. Kyselyn jälkeen sovellus tarjoaa kolme viikkoa kestävän ohjelman, jonka tavoitteena on luoda onnellisuutta lisääviä ajatus- ja toimintamalleja. Rakkauden teot -osio tarjoaa kiinnostavaa tietoa siitä, mitä tekoja naiset ja miehet toivovat kumppaneiltaan eniten.

We did it on maksuton ja sopii apuvälineeksi parisuhteen hyvinvoinnin edistämiseen.

Android

iOS

Windows

Fix a fight: Apua parisuhteen ongelmiin

Fix a fight tarjoaa kiistojen sopimiseen uusia keinoja ja opettaa ymmärtämään tunnereaktioita. Sovellukseen voi syöttää ongelman kuin ongelman ja lähteä purkamaan sitä yhdessä kumppanin kanssa. Työkaluja ovat muun muassa tunteisiin liittyvät kuvat ja avainsanat. Tunteiden voimakkuutta voi ilmaista numeroin.

Fix a fightin käyttö tuntuu helpolta, terapeuttiseltakin. Sovellus sisältää äänitteitä ja videoita. Hinta: 4,99€

iOS

Kindu: Uutta potkua suhteeseen

Kindu auttaa pariskuntia löytämään uusia tapoja olla yhdessä, intiimistikin. Sovellus kannustaa kertomaan omista tunteista ja mieltymyksistä avoimesti ja konstailematta. Toisen ehdotuksista voi tykätä tai olla tykkäämättä.

Kumppanit käyttävät kommunikointiin omaa älypuhelintaan, mutta henkilötietoja ei tarvita eli sovellusta voi käyttää anonyymisti. Sopii niille, jotka haluavat lisää kivaa vipinää suhteeseen. Maksuton.

Android

iOS

Lue seuraavaksi: 

Älypuhelin voi auttaa myös rahoittumaan. Tutustu sovelluksiin, joiden avulla stressi vähenee.