6 syytä testata Pokémon Go -peliä uudestaan

Pokémon Go liikutti viime kesänä nuoria ja vähän vanhempiakin. Peli-into hiipui säiden kylmetessä. Nyt pelille kannattaa antaa uusi mahdollisuus, sillä siihen on tehty monia parannuksia.

Teksti: Osku Kannisto

Harva peli on liikuttanut niin monia suomalaisia kuin Pokémon Go. Syksyn ja talven säät saivat monet luopumaan pelaamisesta, mutta olisiko nyt aika antaa Pokémonille uusi tilaisuus? Puolen vuoden aikana peli on kehittynyt paljon. Näistä syistä Pokémon Go:ta kannattaa testata uudelleen:

1. Uudet Pokémonit

Vanhat ja tutut ensimmäisen sukupolven Pokémonit saivat rinnalleen toisen sukupolven. Napattavien lajien määrä kasvoi käytännössä noin 140 Pokémonista yhdeksälläkymmenellä. Suurimman osan uusista poksuista saa nappaamalla vanhaan tapaan. Uusia vauvapoksuja saa vain hautomalla niitä munista. Jostain syystä vauva-Pokémonit riemastuttavat erityisesti nuorimpia pelaajia. Saisiko Pokémon taas perheen yhdessä kävelylenkille?

2. Pokémonit löytää helpommin

Epämääräinen tutkanäkymä, jossa näki lähistöllä olevat Pokémonit, uusiutui. Uutuus on nearby-näkymä, josta näkee lähimmillä pokestopeilla majailevat poksut, ja peli osoittaa tarkasti, mistä ne löytyyvät. Ominaisuudesta on erityistä iloa taajamissa, jossa stoppeja on tiheään. Haja-asutusalueilla sightings-näkymä kertoo lähellä olevista poksuista tuttuun tapaan. Käytännössä Pokémon-retken voi siis nyt tehdä täsmäiskuna, paljon nopeammin kuin ennen.

3. Erikoistapahtumat

Syksyllä peliin ilmestyi ensimmäinen viikon erikoistapahtuma, joita on ollut tämän jälkeen lähes kerran kuussa. Viikon aikana voi esimerkiksi saada kaikki xp-pisteet tai stardustin tuplana. Vaihtoehtoisesti liikkeellä voi olla huomattavasti normaalia enemmän tietyn tyypin harvinaisempiakin poksuja, jolloin niiden nappaus ja kehittäminen helpottuvat merkittävästi. Lisäksi Pikachusta on ollut liikkeellä erikoisversioita eri hatuilla.

4. Bonus-palkinnot

Pelaajia palkitaan ahkerasta pelaamisesta päivittäin lisäpistein tai karkkien ja tavaroiden muodossa. Päivittäin ensimmäisestä pokestopista ja napatusta poksusta saa tavallista enemmän xp-pisteitä. Bonuksen määrä kasvaa peräkkäisten pelipäivien mukaan ja huipentuu viikon välein. Syksyllä mukaan tuli myös palkitseva kaveri-Pokémon, jota kävelyttämällä voi kerryttää lajin kehitykseen tarvittavia karkkeja hitaasti mutta varmasti.

5. Uudet marjat

Tuttu Pokémonien kiinni saamista helpottanut Razz Berry on saanut rinnalleen Nanab ja Pinap Berryt. Nanab Berryt helpottavat Pokémonien nappausta hilliten niiden liikkeitä ruudulla. Pinap Berryt kasvattavat nappauksen yhteydessä saatavien karkkien määrää: kolmen karkin sijaan saakin viisi karkkia. Kehittyneemmistä poksuista saa enemmän karkkia: Pidgeotto ja muut kerran kehittyneet muodot antavat viisi karkkia napatessa ja yhdeksän Pinap Berryn kanssa. Pinap berrya voi käyttää kaikilla Pokemoneilla.
Marjojen käyttö on entistä helpompaa, kun ne ja pokepallot voi valita nyt suoraan nappausnäkymässä repun selauksen sijaan. Käytetty marja näkyy Pokémonin vieressä ruudulla.

6. Liikunta itsessään

Suurin hyöty Pokémon Go:n pelaamisesta on edelleen sen ansiosta saatava liikunta, joka parantaa kuntoa saa hyvälle mielelle. Kymmenen kilometrin lenkit päivittäin onnistuvat yllättävän helposti, kun aina voi vielä koukata yhden pokestopin kautta ja käydä tutustumassa uusiin paikkoihin jalan.

Lue seuraavaksi:

Parhaat kohteet Pokémon-päiväretkelle Helsinkiin.

Pelaako lapsesi Pokemon Go -peliä? Tämä sinun tulee tietää