Ruokailut ruotuun: 3 täsmäapuria

Syksy käynnistää kuntokuurit ja ruokavalioprojektit. Apuna voi käyttää myös puhelimessa mukana kulkevia sovelluksia. Tutuistuimme kolmeen.

Teksti: Osku Kannisto

fatsecret

1. FatSecretin kalorilaskuri

Ruokapäiväkirjan pitäminen on työlästä, mutta muuttuu helpommaksi FatSecretin kalorilaskuri-sovelluksen avulla. Nautitut ateriat syötetään yksitellen laskuriin, joka hyödyntää suomenkielistä tietopankkia. Tietojen syöttöön voi usein käyttää valmiita annoskokoja tai halutessaan grammamääriä. Sovellusta voi käyttää apuna tarkassakin ravintosuunnittelussa, sillä se sisältää ravintoainetiedot proteiinien, rasvojen, hiilihydraattien ja kuitujen osalta.
Kirjaamalla päivittäiset kuntoilut saa kasvatettua oletuskulutustasi suuremmaksi. Sovellus kertoo aina, kuinka paljon energiaa päivän tarpeesta on vielä saamatta. Se huomioi myös painon pudotukselle tai ylläpidolle asetetut tavoitteet.

Androidille 
iOSille 
Windowsille 

myfitnesspal1

2. MyFitnessPal

Englanninkielinen ja monipuolinen vastine FatSecretille on MyFitnessPal. Sovellukseen syötetään omat tiedot ja tavoitteet, jonka jälkeen sovellus alkaa opastaa päivän ruokailuissa. Ateriat, välipalat, vesi ja harjoitukset valitaan englanninkielisistä valmisvaihtoehdoista tai laaditaan itse. Sovellus osaa antaa hyvin tarkan analyysin kaikista nautituista ravintoaineista pelkkien kalorien ohella.

Androidille 
iOSille 

weight_log

3. Weight Log

Painonkehityksen seurantaan on saatavilla yksinkertaisia sovelluksia, jotka piirtävät painokäyrää punnitustulosten perusteella. Aktiivinen harrastaja voi halutessaan automatisoida painonseurannan hankkimalla bluetooth-vaa’an, joka välittää tiedot suoraan puhelimelle ja tarkkailuohjelmalle. Peruskäyttäjälle riittää normaalivaaka ja Weight Log.

Androidille
iOSille