Skannaa paperit puhelimella

Tärkeät dokumentit, kuitit ja vanhat valokuvat saa digitaaliseksi helpoiten puhelimen kameralla.

Teksit ja kuvat: Osku Kannisto

 

Puhelinten kamerat ovat nykyään niin laadukkaita, että niitä voidaan käyttää skannereina dokumenttien ja kuvien digitoimiseen. Ohjelmat osaavat suoristaa vähän vinossa kuvatut paperit ja tallentaa kuvat jpg- tai pdf-muodossa suoraan pilveen. Näppärät sovellukset suoriutuvat tekstintunnistuksesta, jolloin kuvattuja dokumentteja on mahdollista editoida ja etsiä niitä tekstin perusteella jälkeenpäin.

camscanner

CamScanner

CamScannerilla on helppo skannata paperit ja valokuvat. Sovellus muuntaa kuvan tekstiksi ocr-toiminnon avulla (optical character recognition). Kuva siis muuttuu kirjaimiksi ja sanoiksi, joita voi korjailla ja muuttaa. Tekstintunnistus tukee suomen kieltä, mutta kirjoitusvirheiltä on silti mahdotonta välttyä. Skannatut tiedostot saa helposti talteen eri pilvipalveluihin, kuten Dropboxiin, Google Driveen ja OneDriveen.

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

office_lens

Office Lens

Microsoftin Office Lens on tarjolla kaikille puhelimille. Sillä voi skannata tekstisivuja, digitoida valokuvia ja käyntikortteja. Kuvat voi tallentaa myös Wordiin tai Powerpointiin. Pilvitallennukseen soveltuu OneDrive, ja kuvia voi käyttää suoraan OneNote-ohjelmassa.

 

 

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

piikki

Piikki / Oscar Piikki

Usein lämpökuitit hävittävät tekstinsä jo ennen takuuajan umpeutumista. Kuittien skannaus ja tallennus pilveen on näppärä tapa säilöä takuukuitit hallitusti. Ratkaisu toimii erinomaisesti myös rahankulutuksen seurannassa. Sovellus suorentaa ja varmistaa kuitin laadun. Kuittitietoja voi täydentää itse kuvan lisätiedoiksi.

 

 

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU

 

camcard

CamCard

Käyntikorttien säilöminen ja järjestäminen muuttuvat ison askeleen helpommaksi käyntikorttiskannerilla. CamCardilla saat kortit täydelliseen hallintaan ja kulkemaan taskussa mukana. Se tunnistaa korttien tekstit ja muuntaa korttien tiedot suoraan yhteystietoihin, minkä muuten joutuisi tekemään manuaalisesti.

itunes

 

android

 

kNuGG3DJeBs2cRUt4V-ymXctfga7ASQ13vvZt6eRDZU