Sovellus paljastaa halvimman lääkäripalvelun

Slushissa lääkärihintapalveluaan esittelevä kotimainen eMedi Innovations aikoo laajentua lähivuosina muihin Pohjoismaihin.

Teksti: Pauli Reinikainen

Yleislääkäri, ortopedi, hammaslääkäri… EMedi Innovations -yrityksen perustaja Kristian Ahlers esittelee startup-tapahtuma Slushissa yleisölle lääkärihinta.fi -palvelun sovelluksesta löytyviä hintoja. Palveluun on koottu yli 400 yksityistä lääkäripalvelua muun muassa yleislääkärin, hammaslääkärin, magneettikuvauksen ja eläinlääkärin vastaanotoilta. Hintojen lisäksi sovelluksesta voi tarkistaa, miten nopeasti julkiseen hoitoon pääsee. Palvelun voi ladata mobiilisovelluksena, minkä lisäksi sitä voi käyttää nettiselaimella.

Ahlers on tiiminsä kanssa Slushissa pitchaamassa eli esittelemässä palvelua sijoittajille ja median edustajille. He osallistuivat pitchauskisaan, jossa 100 ennalta valittua yritystä kisaavat voitosta ja tuhdista potista sijoituspääomaa.

Ahlers kertoo, että Lääkärihinta-palvelun kehittämisessä on otettu huomioon tuleva sote-uudistus, joka antaa potilaalle mahdollisuuden valita itse palveluntarjoajan yksityisen ja julkisen sektorin välillä.

”Sotesta ei ole mitään hyötyä potilaalle, jos hän ei voi vertailla palveluntarjoajien hintoja. Rakennamme parhaillaan valinnanvapaustyökalua”, Ahlers sanoo.

EMedi Innovationsin taustalla on joukko opiskelijoita, jotka ovat yhdistäneet osaamisensa lääketieteen ja insinööritieteiden aloilta.

elisa-x-slush-footer

 

Lue myös: Näin löydät lemmikille hoitajan helposti.