5 x sovellus lemmikille

sovelluUskallatko antaa tabletin lemmikkisi tassuihin? Myös kissoille ja koirille on kehitetty liuta sovelluksia, jotka viihdyttävät leikkisiä eläimiä. Esittelyssä viisi ilmaista sovellusta.

Teksti: Elina Jäntti

Pocketpond2

Kalastuspeli kissoille: Pocket Pond 2

Pocket Pond 2 -peli on oikeastaan tehty ihmisille, mutta se vetoaa myös kissoihin fotorealistisen kuvamaailman ansiosta. Pelissä suunnitellaan ja sisustetaan oma kalalammikko, jossa uiskentelee värikkäitä koikarppi-kaloja. Kun näyttöä koskettaa, lammikon vesi aaltoilee, ja kalat uivat eri suuntiin ja livahtelevat karkuun. Hyvin simppeli peli, joka toimii myös offlinessa.

iOS

Android

cat_fishing

Härnäyspeli kateille: Friskies Cat Fishing

Kissanruokavalmistaja Friskiesin Cat Fishing on tehty nimenomaan kissoja ajatellen. Se on niin yksinkertainen, että kissakin sen ymmärtää. Pelissä pyydystetään näytöllä uivia kirkkaanvärisiä kaloja. Kun kalaa koskettaa, se sukeltaa pois ja näytölle ilmaantuu uusi kala. Myös pelin äänimaailma saattaa viihdyttää joitakin katteja: pelistä kuuluu kalan räpikointiä, veden pulpahtelua ja tason vaihtuessa kissan maukaisu.

iOS

Android

 

gamefordogs

Jahtausleikki koirille: Game for Dogs

Jos koirasi ravaa villinä kaiken liikkuvan perässä, hän saattaisi innostua nimenomaan koirille suunnatusta pelistä. Game for Dogs -sovelluksessa pieni piirretty dalmatialainen säntäilee ruudulla eri suuntiin, ja kun näyttöä koskettaa, ruudulle ilmestyy tassun kuva. Pelinkehittäjän mukaan lelujen liikkeet sekä pelin kontrastit ovat omiaan kiinnittämään koiran huomion. Siitä huolimatta varaudu siihen, että karvainen kaverisi ei tajua ottaa näytöllä viuhtovaa otusta kiinni vaan tyytyy sen tuijotteluun. Lisämaksusta voi jahdata oravaa tai kahta kissaa.

iOS

Androidille vastaava Games for Dogs

 

squeakytoy

Digitaalinen vinkulelu koiralle: Dog Squeaky Toy

Rakastaako karvaturrisi äänteleviä puruleluja? Jos näin on, hän saattaa pitää Dog Squeeky Toy -pelistä. Siinä voi vaihtaa viittä eri tabletin näytölle ilmaantuvaa palloa tai purulelua. Kun palloa tai lelua koskettaa, kaikista kuuluu erilainen vinkaisu. Lisänä Youtube-linkki, josta voit soittaa koiralle rentoutusmusiikkia.

iOS

Android

magicpiano

Soittopeli kissapianisteille: Magic Piano by Smule

Joidenkin mielestä kaikkein hauskimpia eläinvideoita ovat ne, joissa lemmikki soittaa tai laulaa. Kissanomistajat ovat raportoineet, että ihmisille suunnattu Magic Piano -sovellus on vetänyt puoleensa erityisesti naukuvia eläinystäviä.

Simppelissä pelissä muodostetaan säveliä ja sointuja pelillisesti. Näytölle tipahtelee hohtavia värillisiä palloja, joita koskettamalla pianon koskettimet soivat. Mitä nopeammin palloja painelee, sitä veikeämpi sävelmä syntyy.

Android

iOS